Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Nane ile Limon Kütüphane İzleme Metni Cevapları

Nane ile Limon Kütüphane izleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 4. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 33-34-35-36-37 (Okuma Kültürü Teması)

Nane ile Limon İzleme Metni Cevapları - 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Nane ile Limon Kütüphane İzleme Metni Cevapları – 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Nane ile Limon Kütüphane İzleme Metni Cevapları Sayfa 33

HAZIRLIK

1. Çevrenizde gidebileceğiniz hangi kütüphaneler var?

Çevrenizde bulunan kütüphanelere göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

2. Kütüphanede nasıl davranmamız gerekir?

Cevap: Kütüphanede yüksek sesle konuşmamalıyız. Gürültü yapacak hareketlerden kaçınmalıyız. Kütüphanede bulunan kitapları dikkatli kullanmalı, onlara zarar vermemeliyiz. Aldığımız kitapları zamanında teslim etmeliyiz. Kütüphanede yiyecek içecek tüketmemeliyiz. Kulaklıkla da olsa müzik dinlememeliyiz.

1. ETKİNLİK

Görsellerden hareketle izleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz.

Cevap:

İki arkadaşın kütüphanede başlarından geçen olaylar anlatılıyor olabilir.

Nane ile Limon Kütüphane İzleme Metni Cevapları Sayfa 34

2. ETKİNLİK

Metni izlerken karakterlerin beden dillerine de dikkat ederek sözlü olmayan mesajları bulup örnekteki gibi yazınız.

Cevap:

» Nane ile Limon’un evden çıkarken zıplamalarından çok mutlu olduklarını anlıyoruz.

» Limon’un Biber’le konuşurken elini ağzına siper etmesinden gizli bir şey söylediğini anlıyoruz.

» Biber’in konuşurken kollarını iki yana açmasından konuyu anlamadığını anlıyoruz.

3. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

müthiş

Anlamı: Şaşılacak kadar değişik

Cümlem: Gittiğimiz bağ evinin müthiş bir orman manzarası vardı.

gizem

Anlamı: Varlığı veya bazı yönleri açığa vurulmak istenmeyen, gizli kalan, gizli tutulan şey

Cümlem: Yıllardır bu caminin kemerinde bulunan dikdörtgen parçanın gizemini kimse bilmiyor.

manyetik

Anlamı: Mıknatısla ilgili, kendinde mıknatıs özellikleri bulunan.

Cümlem: Pervaneye ihtiyaç duymayan ve kendisine manyetik bir sistemle itiş gücü sağlayan deniz araçları üretilebilirmiş.

emek

Anlamı: Bir işin yapılması için harcanan beden ve kafa gücü, zahmet

Cümlem: Bir işte emek harcamadan başarılı olmak mümkün değildir.

Nane ile Limon İzleme Metni Cevapları Sayfa 35

4. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Limon, yolda kiminle karşılaşır?

Cevap: Turp Abi ile karşılaşır.

2. Turp Abi, ödevlerini yapabilmeleri için Limon ile Biber’e hangi kitabı önerdi?

Cevap: Fen bilgisi kitaplarının bulunduğu rafın arkasında eski kalın bir kitabı önerdi.

3. Limon ile Biber, kütüphane görevlisinden nasıl bir uyarı alıyorlar?

Cevap: Sessiz olmaları, diğerlerini rahatsız etmemeleri uyarısını alıyorlar.

4. Limon ile Biber, hangi konu ile ilgili araştırma yapmışlardır?

Cevap: Maddenin özellikleri ile ilgili araştırma yapmışlardır.

5. Limon ile Biber, kütüphanede aradıkları kitabı niçin hemen bulamadılar?

Cevap: Çünkü kütüphanedeki kitaplar dağınık bırakılmıştı.

6. Limon ile Biber, Turp Abi’nin söylediği kitabın içinde hangi notu buldular?

Cevap: Emek olmadan asla başarıya ulaşamazsınız sevgili öğrenciler. Bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Araştırmaya devam edin.

7. Bilgiye en iyi nasıl ulaşılır?

Cevap: Bilgiye en iyi araştırma yaparak, emek vererek ulaşılır.

5. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap:

Konu: Limon ile Biber’in fen bilgisi ödevleri için araştırma yapmaları.

Ana Fikir: Bilgiye en iyi araştırma yaparak, emek vererek ulaşılır.

Nane ile Limon Kütüphane İzleme Metni Cevapları Sayfa 36

6. ETKİNLİK

İzlediğiniz çizgi filmle ilgili görüş ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla yazarak paylaşınız.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

(örnek)

İzlediğimiz metinde önce ödevlerimizi son güne bırakmamamız gerektiğini öğrendim. Ödev yaparken kolaycılığa kaçmamız gerektiğini ve emek olmadan bilgiye ulaşamayacağımızı, bilgiye ulaşmak için zamanında, araştırma yaparak ve emek harcamamız gerektiğini öğrendim.

7. ETKİNLİK

Metnin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.

Cevap:

Bilgiye Ulaşmak

8. ETKİNLİK

“Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?” konusunu gruplar oluşturarak tartışınız. Tartışma sırasında düşüncelerinizi uygun şekilde ifade etmeye ve farklı bakış açılarına hoşgörüyle yaklaşmaya özen gösteriniz. Tartışma sonunda grupların bakış açılarını yazınız.

Bu etkinlik sınıfta yapılacaktır.

9. ETKİNLİK

Kütüphanede uyulması gereken kuralları araştırarak yazınız.

Cevap:

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kütüphanede uyulması gereken kurallara ulaşabilirsiniz.

Kütüphanede Uyulması Gereken Kurallar

10. ETKİNLİK

Örneklerdeki farklı yazı stillerini inceleyiniz. Eşya isimlerini kendi yazı stilinize göre yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Kurtuluş Savaşı’nda Millî Mücadele’ ye katkı sağlamış kadın kahramanlarımız hakkında araştırma yapınız.

Cevap:

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak konu hakkında yazılmış araştırma yazısına ulaşabilirsiniz.

Milli Mücadelenin Kadın Kahramanları

*** Nane ile Limon Kütüphane izleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2
4
0
0
3
0
1

24 Yorum

Yorum Yap