Yemek Seçimi Metni Etkinlik Cevapları

Yemek Seçimi metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 236-238-239-240-241-242
(Sağlık ve Spor Teması)

Yemek Seçimi Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Yemek Seçimi Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Yemek Seçimi Metni Cevapları Sayfa 236

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yemek yemeden önce neler yapmalıyız?

Cevap: Üzerimizdeki kıyafetler kirli ise temiz olan kıyafetler ile değiştirmeliyiz. Ellerimizi yıkamalıyız.

2. Sevdiğiniz yemekler nelerdir?

En sevdiğiniz yemeklere göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Yemek Seçimi Metni Cevapları Sayfa 238

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

beslenme: Vücut için gerekli besin maddelerini alma

kukla: Hareketli yerleri iplikle sanatçının parmaklarına bağlanarak veya eldiven gibi bir kesiti kullanarak bir perdenin üzerinden oynatılan, bez, karton vb. hafif nesnelerden yapılmış insan ve hayvan figürleri

vitamin: Besinlerde bulunan, vücutta genellikle yapılmayan, yağda veya suda çözünebilme özelliği olan, eksikliği veya fazlalığı çeşitli hastalıklara yol açan maddelere verilen genel ad

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Anne, çocuğunu neden çağırıyor?

Cevap: Öğle yemeği yemek için çağırıyor.

2) Çocuk neleri yemek istemiyor?

Cevap: Yumurtalı ıspanak ve köfte yemek istemiyor.

3) Boyumuzu uzatan gıdalar hangileridir?

Cevap: Süt, peynir ve yoğurt, boyumuzu uzatan gıdalardır.

4) Vitaminleri hangi besinlerden alırız?

Cevap: Meyve ve sebzelerden alırız.

3. ETKİNLİK

Dengeli ve düzenli beslenmenin faydaları nelerdir? Anlatınız.

Cevap: Sağlıklı olabilmenin temel taşlarından biri de yeterli ve dengeli beslenmedir. Beslenme insan vücudu için o kadar önemlidir ki, pek çok sağlık sorunu dengesiz beslenmekten kaynaklanmaktadır. Dengeli ve düzenli beslendiğimizde sağlıklı oluruz, hastalıklara karşı korunmuş oluruz.

Yemek Seçimi Metni Cevapları Sayfa 239

4. ETKİNLİK

Metni okuyunuz. Metinde geçen gerçek ve hayali ögeleri bulup belirtilen yere yazınız.

Çikolata Irmağı

Çok geçmeden sıcaklar bastırmış, güneşin ortalığı yaktığı bir gün saray tepeden tırnağa erimeye başlamış, yavaş yavaş yerle bir olmuş. O sırada salonda uyumakta olan prens gözlerini açınca bir de ne görsün! Kahverengi, yapış yapış bir çikolata gölünün içinde yüzmüyor mu? Küçük Charlie, yatağın kenarına ilişmiş, şaşkınlıkla dedesine bakıyordu. Donup kalmıştı…

Sıcak çikolata ırmağından yükselen sesin içinden ansızın göz kamaştırıcı, pembe bir kayık belirdi. Bu kayık, dağ kadar bir şekerin içi oyularak yapılmıştı. Kayıkla sakız odasına doğru yol aldılar. Bu sakızlar hiç erimez, hiç tükenmezdi.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası
Roald DAHL
(Rould DAL)
Çeviren: Celâl ÜSTER

Cevap: 

Gerçek ögeler

Sıcakların bastırması. Prensin uyuması.

Hayali ögeler

Sarayın erimesi. Çikolata gölü içinde yüzmesi. Çikolata ırmağı ve o ırmaktan kayık çıkması. Kayığın dağ kadar bir şekerden oyularak yapılması.

Yemek Seçimi Metni Cevapları Sayfa 240

5. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmaca üzerinde örnekteki gibi işaretleyiniz.

Cevap: 

Yemek Seçimi Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları - Bulmaca

Yemek Seçimi Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları – Bulmaca

Yemek Seçimi Metni Cevapları Sayfa 241

6. ETKİNLİK

Zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.

Cevap: 

Yemek Seçimi Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları - Eşleştirme

Yemek Seçimi Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları – Eşleştirme

7. ETKİNLİK

Sınıftaki arkadaşlarınızla gruplar oluşturunuz. Olayların oluş sırasına göre iki kuklayı karşılıklı konuşturan bir metin yazınız.

Bu etkinlik sınıfta yapılacaktır.

Yemek Seçimi Metni Cevapları Sayfa 242

8. ETKİNLİK

“Sağlıklı yaşam” konulu bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı bir şekilde yazıp etrafını görsellerle süsleyiniz.

Cevap:

(örnektir)

Sağlıklı yaşamak için öncelikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Yeterli ve dengeli beslenmek sağlığımızı korur. Sağlıklı bir hayat için zararlı maddelerden, yani sigara, alkol, uyuşturucu gibi şeylerden uzak durmamız gerekir. Sağlığına dikkat eden her insan ayrıca spor yapmaya da gayret göstermelidir. Düzenli spor yapan kişinin vücudu zinde olacaktır.

*** Yemek Seçimi metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

10 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!