Ağaç Dinleme Metni Cevapları

Ağaç dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 226-227-228-229-230
(Çocuk Dünyası Teması)

Ağaç Dinleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Ağaç Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Ağaç Dinleme Metni Cevapları Sayfa 226

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizde gördüğünüz ağaçların isimlerini yazınız.

Çevrenizde bulunan ağaçlara göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz. Bu konuda büyüklerinizden yardım alabilirsiniz.

2. En sevdiğiniz ağaçlar nelerdir?

En sevdiğiniz ağaca göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Ağaç Dinleme Metni Cevapları Sayfa 227

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

altın: Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C’de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer

gümüş: Atom numarası 47, atom ağırlığı 107,88, yoğunluğu 10,5 olan, 960 °C’ye doğru sıvı durumuna geçen, parlak beyaz renkte, kolay işlenir ve tel durumuna gelebilen element

sedef: Midye, istiridye vb. deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sedefçilikte kullanılan, pırıltılı, beyaz, sert bir madde

2. ETKİNLİK

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Ağacı kim sevmiştir?

Cevap: Çocuk sevmiştir.

2) Ağacın dudakları olsaydı ne yapardı?

Cevap: Ağacın dudakları olsaydı çocuğu saçlarından öperdi.

3) Çocuğun çiçekleri olsaydı nasıl davranırdı?

Cevap: Çocuğun çiçekleri olsaydı her kış çiçekleri ağaca verirdi.

4) Ağacın ayakları olsaydı nereye giderdi?

Cevap: Ağacın ayakları olsaydı çocukla birlikte giderdi.

Ağaç Dinleme Metni Cevapları Sayfa 228

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin konusu:

Cevap: Ağaç

Şiirin ana duygusu:

Cevap: Ağaç sevgisi

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» Çocuk ve Ağaç

» Ağaç Sevgisi

5. ETKİNLİK

Okulunuzda ağaç dikimi ile ilgili bir etkinlik planlasanız bunun için neler yapmanız gerekir? Arkadaşlarınıza anlatınız.

Cevap: 

Önce ağaç dikilecek yer belirlenir. Daha sonra ağaç fidanı alınacak kuruluşlarla görüşülüp ağaç fidanları temin edilir. Ağaç dikim günü belirlenir. Tüm okula etkinlik ile ilgili duyuru, afiş gibi yollarla bilgi verilir. Öğrenci velilerinden etkinlik için izin alınır. İzin alanlar etkinlik için kayıt edilir. Ağaç dikilecek yere öğrencilerin götürülmesi için araç ayarlanır.

Ağaç Dinleme Metni Cevapları Sayfa 229

6. ETKİNLİK

Verilen metinde koyu renkle yazılan kelimelere dikkat ediniz. Hikâyeyi tamamlarken varlıkların niteliklerini belirleyen kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.

Cevap: 

(örnektir)

Küçük çocuk sıcak bir yaz gününde yemyeşil ağacın gölgesinde oturuyordu. Bir an gözü ağacın dalında bulunan kırmızı elmayı gördü. Elmayı almak için aniden ayağa kalktı. Tam o sırada daha olgunlaşmamış yeşil bir elma çocuğun başına düştü.

Küçük çocuğun başı çok acımıştı. O acı ile oturup ağlamaya başladı. Oradan geçen iki kız kardeş ağlayan çocuğu görüp yanına gittiler. Çocuğun acıyan kafasını incelediler, şişmemesi için yanlarındaki içi soğuk su dolu olan şişeyi, elmanın düştüğü yere koydular.

Çocuğun acısı geçmişti. Kız kardeşlere teşekkür etti. İki kız kardeş ağaçtaki elmaları toplamaya gelmişlerdi. Çocuk da onlara yardım etti. Elmaları sepete doldurdular. Bir yandan da birer elma yediler.

Ağaç Dinleme Metni Cevapları Sayfa 230

7. ETKİNLİK

“Çevreye karşı duyarlı olmak” konulu bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı yazıp görsellerle süsleyiniz.

Cevap: 

(örnektir)

Yaşamımızı sağlıklı ve mutlu geçirmek için çevremize karşı duyarlı olmalıyız. Çevremizi korumak, temiz tutmak, kirlenmemesi ve zarar görmemesi için önlemler almak bizim görevimizdir. Çevremize karşı duyarlı davranmazsak, doğamız zarar görür. Bitkiler, hayvanlar yok olur. Hastalıklar baş gösterir. İnsanlığın sonu gelebilir. Bu nedenle yaşamak için her zaman çevremize karşı gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekir.

*** Ağaç dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

NOT: Tema değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın arkasında bulunmaktadır.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

6 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!