Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları

Uzaya İlk Yolculuk metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 188-190-191-192-193-194
(Bilim ve Teknoloji Teması)

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları Sayfa 188

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uzay denince aklınıza neler geliyor?

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Sonsuz boşluk, yıldızlar, gezegenler, uzay gemileri, meteorlar geliyor.

2. Uzaya gitmek ister miydiniz? Nedenleriyle açıklayınız.

Bu soruyu kendi düşüncelerinize göre siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Uzaya gitmek isterdim. Uzayda, yer çekimsiz ortamda nasıl yaşanıldığını ve uzayda yaşam olup olmadığını çok merak ediyorum.

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları Sayfa 190

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

astronot: Uzay adamı

roket: Bir çeşit füze

paraşüt: ava taşıtından veya yüksek bir yerden atılan bir cismin veya atlayan bir insanın kontrollü biçimde yere inmesini sağlayan araç

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Uzaya ilk defa hangi tarihte gidilmiştir?

Cevap: 1961 yılında gidilmiştir.

2) Uzaya giden ilk insanın adı nedir?

Cevap: Yuri Gagarin

3) Uzaya giden ilk araç hangi özelliklere sahipti?

Cevap: Bir roket tarafından itilen küçük bir kapsül şeklindedir.

4) Uzaya giden ilk insanın Dünya’ya dönüşü nasıl gerçekleşmiştir?

Cevap: Kozmonot önce fırlatma koltuğu yardımıyla kendini uzay aracının dışında çok yüksek bir hızla fırlattı. Sonra paraşütünü açıp zemine indi.

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları Sayfa 191

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz uzay konulu filmlerde neler dikkatinizi çekmiştir?

Bu soruyu izlediğiniz filmlere göre siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Uzay konulu filmlerde yer çekimsiz ortamdaki hareketler, gezegenlerin şekilleri, uzay araçlarında kullanılan teknoloji dikkatimi çekiyor.

4. ETKİNLİK

Zıt anlamlıları verilen kelimelerle birer cümle yazınız.

Cevap: 

eski • Annem eski elbiselerimi ihtiyacı olanlara verdi.
yeni • Babam bana yeni bir sırt çantası aldı.

acemi • Yolda ilerleyen acemi bisikletli, virajı alamayınca kaza yaptı.
usta • Yeni gelen pizza ustası çok lezzetli pizzalar yapıyor.

doğru • Sınavdaki tüm soruları doğru bildim.
yanlış • Adres yanlış olduğu için mektup elime ulaşmadı.

sağ • Bisikletten düşünce sağ kolu incinmiş.
sol • Buradan düz gidip sol taraftaki yola sapacaksın.

basit • Uçurtma yapmak aslında çok basit bir iştir.
zor • Annem cam silmenin zor bir iş olduğunu söyler.

aşağı • Ahmetler aşağı sokakta oturuyor.
yukarı • Asansör bozulduğu için merdivenlerden yukarı çıkmak zorunda kaldık.

ağır • Adam ağır çuvalları zorlanmadan taşıdı.
hafif • Kardeşimin uykusu çok hafiftir.

• Bu hafta binanın tarafını boyayacaklar.
dış • Dükkanın sadece dış tarafını süslemeye karar verdik.

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları Sayfa 192

5. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadaki boşluklara yazınız.

Cevap: 

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları - Bulmaca

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları – Bulmaca

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları Sayfa 193

6. ETKİNLİK

Verilen boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

Cevap: 

Nasrettin Hoca (,) bir gece sokakta geziyor ()
muş. Bekçiler (:)
() Bu saatte sokakta ne arıyorsun (?)
Hoca (:)
() Uykum kaçtı da onu arıyorum (.)

7. ETKİNLİK

Cevap: 

(örnektir)

KUŞ YUVASI

Bir kış günü kar yağarken babamla pencereden karın yağışını izliyorduk. Çitlerde bir kuş gördük. Üşüdüğü her halinden belliydi.

Babamın, kuşlar üşümesin diye güzel bir fikri vardı: Kuş yuvası yapmak. Hemen babamla bodruma inip çalışmaya başladık. Babam tahtaları kesip birbirine çaktı. Ben de ortaya çıkan kuş yuvasını güzelce boyadım.

Dışarı çıkıp kuş yuvasını çitlerin üzerine yerleştirdik ve içeri girdik. Yuvayı gören kuşlar hemen içine girdiler. Kuşlar artık üşümeyecekti. Ben çok mutlu oldum.

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları Sayfa 194

8. ETKİNLİK

“Uzaya Yolculuk” konulu, özenli ve okunaklı bir yazı yazınız.

Cevap: 

(örnektir)

Uzaya yolculuk edebilmek için eğitim görmemiz gerekir. Yer çekimsiz ortamda nasıl hareket edilir, nasıl yemek yenilir, uzay aracındaki aletler nasıl kullanılır, bu aletler bozulduğunda nasıl tamir edilir bilmeliyiz. Eğer bunları bilmezsek uzay yolculuğu yaparken zarar görürüz.

*** Uzaya İlk Yolculuk metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

9 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!