Bir Anı Dinleme Metni Cevapları

Bir Anı dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 195-196-197-198-199
(Bilim ve Teknoloji Teması)

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 195

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Unutamadığınız bir anınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Unutmadığınız herhangi bir anınızı anlatabilirsiniz.

2. Tanıdığınız Türk bilim insanları kimlerdir?

Cevap: Aziz Sancar, Cahit Arf, Ali Kuşçu, Hulusi Behçet, Oktay Sinanoğlu, tanınmış ünlü Türk bilim insanlarından bazılarıdır.

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 196

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

bilimsel: Bilimle ilgili, bilime dayanan, ilmî

bilim insanı: Bilimsel çalışmalarla uğraşan kimse

didinmek: Çok güçlük çekerek sürekli çalışmak

2. ETKİNLİK

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Cahit Arf kimdir?

Cevap: Çok yönlü bir bilim insanıdır.

2) Cahit Arf’ın ilgilendiği bilim dalı nedir?

Cevap: Yüksek matematiktir.

3) Cahit Arf pikniği nerede düzenlemiştir?

Cevap: Evinin bahçesinde düzenlemiştir.

4) Baba, masa lambasını söken çocuğa nasıl davranmıştır?

Cevap: “Çabuk onları topla ve yerine tak.” diyerek çocuğuna bağırmıştır.

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 197

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap: 

Metnin konusu: Cahit Arf’ın küçük bir çocukla ilgili anısı.

Metnin ana fikri: Çocukların her yaptığı olumsuz davranışı yaramazlık olarak değerlendirmemeli, gelişimleri için onları desteklemeliyiz.

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

1- Yaramazlık mı, Ustalık mı?

2- Masa Lambasını Söküp Takan Çocuk

5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinle ilgili görüşlerinizi yazınız.

Metni dinlerken neler hissettiniz, metinde anlatılanlar dikkatinizi çekti mi, metni dinledikten sonra nasıl bir ders çıkardınız? Bu soruların cevaplarını kendi düşüncelerinize göre yazarak soruyu cevaplayabilirsiniz.

6. ETKİNLİK

Bilim ve teknolojiyle ilgilenen insanların ortak özellikleri neler olabilir?

Cevap: 

Bilim ve teknoloji ile ilgilenen insanlar azimlidirler. Önlerine çıkan engeller nedeniyle vazgeçmez, engelleri aşmak için uğraşırlar. Sabırlıdırlar. Denemekten asla vazgeçmezler. Okumayı ve araştırmayı severler. Bilim ve teknoloji alanındaki tüm gelişmeleri takip ederler.

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 198

7. ETKİNLİK

Okulda arkadaşlarınızla veya öğretmenlerinizle ilgili unutamadığınız bir anınızı aşağıya yazınız.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

Bir Anı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 199

8. ETKİNLİK

Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

OKUL TÜRKÜSÜ

Çok severiz biz okulu,
Kitabımız bilgi dolu.
Okur, yazar her Türk oğlu,
Yükselmenin budur yolu.

Biz okullu çocuklarız;
Hem çalışır hem oynarız.
Kâğıt, kalem, kitap, defter;
Bizi bunlar adam eder.

Öğretmeni candan dinler,
Öğreniriz pek çok şeyler.
Biz okullu çocuklarız;
Hem çalışır hem oynarız.
Hasan Âli YÜCEL

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Bir Anı dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

NOT: Tema değerlendirme çalışmalarının cevap anahtarı, kitabın arkasında bulunmaktadır.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

11 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!