Son Pişmanlık Metni Cevapları

Son Pişmanlık metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 18-20-21-22-23-24-25
(Birey ve Toplum Teması)

Son Pişmanlık Metni Cevapları - 3. Sınıf MEB Yayınları

Son Pişmanlık Metni Cevapları – 3. Sınıf MEB Yayınları

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 18

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir işi doğru yapmanın faydaları nelerdir? Anlatınız.

Cevap: Bir işi doğru yapmak, o işin amacına ulaşmasını sağlar. Yaptığımız işte kurallara bağlı kalırsak, o iş istediğimiz gibi sonuçlanır.

2. İsteksiz yapılan işler hangi sonuçları doğurur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: İsteksiz yapılan işlere dikkatimizi veremeyiz. Yaptığımız iş amacına ulaşmaz. Eksik olur veya sonuçlanmaz. İsteksiz yaptığımız her iş hem zaman kaybıdır hem de bize zarar verebilir.

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 20

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterine ekleyiniz.

Cevap:

inşaat: Yapımı süren bina

usta: Bir zanaatı gereği gibi öğrenmiş olan ve kendi başına yapabilen kimse

patron: Bir ticaret veya sanayi kurumunun sahibi, başı, işvereni

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1.Usta ne iş yaparmış?

Cevap: Güzel evler yaparmış.

2.Yapı ustası yaşlanınca patronuna ne demiş?

Cevap: Yorulduğu ve yaşlandığı için çalışamayacağını, bundan sonra eşi, çocukları ve torunlarıyla birlikte vakit geçirmek istediğini söylemiş.

3.Patron, yapı ustasından ne istemiş?

Cevap: Son bir kez ev yapmasını istemiş.

4.Usta yaptığı işi neden önemsememiş?

Cevap: Nasıl olsa ayrılacağını, başka iş almayacağını düşünerek önemsememiş.

5.Usta neden pişman olmuş?

Cevap: Patronu, ustanın yaptığı evi ustaya hediye etmiş. Usta, yaptığı evin kendi evi olduğunu öğrenince baştan savma bir iş yaptığı için pişman olmuş.

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 21

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap:

Metnin konusu: Son yaptığı işi önemsemeyen bir ustanın sonunda pişman olması.

Metnin ana fikri: Yaptığımız son iş de olsa işimize gereken önemi göstermeliyiz.

4. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık belirleyiniz.

Cevap:

(örnektir)

» Yapı Ustasının Pişmanlığı

» Önemsenmeyen İş

5. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.

Cevap:

(örnektir)

1- Usta son işi niçin kabul etmiş olabilir?

2- Patronu yapı ustasına niçin ev hediye etmiş olabilir?

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 22

6. ETKİNLİK

Hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Cevap:

Olay:
Emekliye ayrılmak isteyen ustanın, patronun desteği ile son kez ev yapması

Kişiler:
– Yapı Ustası
– Yapı Ustasının Patronu
– İşçiler

Yer:
İnşaat alanı

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 23

7. ETKİNLİK

Başkası için yaptığımız bir işi kendi işimiz gibi yapmak neden önemlidir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

Eğer bir işte sürekli çalışıyorsak, o işte herkesin aradığı, insanların güvendiği bir kişi olmak istiyorsak, başkası için yaptığımız işleri kendi işimiz gibi yapmamız gerekir.

8. ETKİNLİK

Kitabımızın bölümlerini tanıyalım.

İçindekiler: Kitapta işlenen tema ve metinleri gösteren bölümdür.

Sözlük: Bilinmeyen kelimelerin anlamlarının yazıldığı bölümdür.

Kaynakça: Kitaptaki metinlerin nereden alındığını belirten bölümdür.

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 24

9. ETKİNLİK

Kelimeleri eş anlamlılarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.

Cevap:

3. Sınıf MEB Yayınları Son Pişmanlık Metni Etkinlik Cevapları

3. Sınıf MEB Yayınları Son Pişmanlık Metni Etkinlik Cevapları – Eş Anlamlı Kelimeler

Son Pişmanlık Metni Cevapları Sayfa 25

10. ETKİNLİK

Alfabemizi büyük harflerle yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

11. ETKİNLİK

Bir önceki etkinlikte numaralandırılmış harfleri kullanarak şifrelenmiş kelimeleri bulunuz.

Cevap:

25 22 24 1 → USTA

28 1 20 11 → YAPI

5 25 27 1 21 → DUVAR

*** Son Pişmanlık metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!