Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları

Mektuplarını Uçur Bana metni cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 201-202-203-204-205-206-207
(İletişim Teması)

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları Sayfa 201

Genel Ağ’ı hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Sevdiklerimizle iletişime geçmek için, araştırma yapmak için, oyun oynamak için kullanıyoruz.

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları Sayfa 203

1. ETKİNLİK

Sizce, teknoloji yaratıcılığı zayıflatır mı, besler mi? Nedenleriyle birlikte yazınız.

Cevap:

(örnek) Bence teknoloji yaratıcılığı besler. Teknolojinin gelişmesiyle hayal gücümüzün sınırları da gelişiyor. Ayrıca teknoloji yaratıcılığı zayıflatsaydı, günümüzde teknoloji bu kadar gelişmezdi.

2. ETKİNLİK

Okuduğunuz metnin konusu ve ana fikri nedir? Yazınız.

Cevap:

Metnin konusu: Teknoloji

Metnin ana fikri: Yaratıcılık teknolojiyi, teknoloji yaratıcılığı besler.

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları Sayfa 204

3. ETKİNLİK

Metindeki anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını listeleyiniz. Bunların anlamlarını, içinde geçtiği cümleleri ve görselleri dikkate alarak tahmin ediniz. Daha sonra sözlüklerinizden anlamlarını bulup kelime defterlerinize yazınız.

Cevap:

monitör: Televizyon, bilgisayar vb.nde görüntü ile sesin niteliğini eşleme, görüntü seçimini gerçekleştirme, görüntüyü yayımlama gibi işlerin denetlenmesinde kullanılan alet

sörf: Özel kayma aracı ve yelkenlisi ile denizde yapılan bir spor türü

Bunları birer cümlede kullanınız.

Cevap: 

• Bilgisayarın monitörü bozulunca videoyu izleyemedim.

• Sörf yaparken ters bir dalga nedeniyle düşüp neredeyse boğuluyormuş.

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları Sayfa 205

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğunuz öyküye göre cevaplayınız.

Öyküdeki çocuk, bilgisayarı neye benzetiyor?

Cevap: İnsana benzetiyor.

Öykünün kahramanı, bilgisayarın hangi kişilik özelliklerine sahip olduğunu düşünüyor?

Cevap: Hata yapmayan, yorulmayan, yalan söylemeyen özelliklerine sahip olduğunu düşünüyor.

Bilgisayar, öyküdeki çocuğun düşünme biçimini nasıl değiştirmiş?

Cevap: Dünyayı küçük görmesine neden olmuş.

Öykünün kahramanı, bilgisayarın doğru kullanımına örnek olarak neyi veriyor?

Cevap: İlaçlar doğru alınırsa insan, sağlığına kavuşur; yanlış alınırsa da sağlığına zarar verebilir.

Çocuk kendini neden şanslı sayıyor?

Cevap: Bilgisayar çağında yaşadığı için kendini şanslı sayıyor.

5. ETKİNLİK

Metinde geçen bazı adlar aşağıda verilmiştir. Bu adları birer cümlede kullanınız.

bilgisayar bilgiye dünyayı evde ekrandan

Cevap: 

• Karne hediyesi olarak sana bilgisayar alacağız.

• İnternet sayesinde bilgiye anında ulaşabiliyoruz.

• Küçücük monitörden dünyayı dolaşabiliyoruz.

• Akşam evde ders çalışacağım.

• Göz sağlığımız için yeterli mesafede ekrandan uzak durmalıyız.

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları Sayfa 206

6. ETKİNLİK

Aşağıda bazı şekil, sembol ve işaretler verilmiştir. Bunların anlamlarını araştırıp yanlarındaki alana yazınız.

Cevap: 

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları - Simgelerin Anlamları

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları – Simgelerin Anlamları

7. ETKİNLİK

Metinden, eş anlamlısı olan sözcükler bulup aşağıya yazınız. Sözcüklerin eş anlamlarını birer cümlede kullanınız.

Cevap: 

ihtiyaç eş anlamlısı gereksinim

harika eş anlamlısı mükemmel

yararlı eş anlamlısı faydalı

• Bütün gereksinimleriniz bizim tarafımızdan karşılanacak.

• Karşımda mükemmel bir manzara duruyordu.

• Sağlığımıza yararlı besinler tüketmeye dikkat etmeliyiz.

Mektuplarını Uçur Bana Metni Cevapları Sayfa 207

8. ETKİNLİK

Okuduğunuz metnin kahramanının adı Selva. Ona bir mektup yazar mısınız? Mektubunuzun, okuduğunuz öyküyle ilgili olmasına dikkat ediniz.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

*** Mektuplarını Uçur Bana metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
100
6
12
31
29
12
23

61 Yorum

Yorum Yap