Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları

Konuşmak İsteyen Çocuk dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 164-165-166-167-168
(İletişim Teması)

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları Sayfa 164

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. En çok kimlerle iletişim kuruyorsunuz?

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Anne, baba, kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle, alış veriş yaptığımız yerlerdeki kişilerle iletişim kuruyoruz.

2. Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz?

Cevap: Yazarak, el kol hareketlerimizle, jest ve mimiklerimizle konuşmadan iletişim kurabiliriz.

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları Sayfa 165

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

kafes: Hayvanlar için aralıklı tel, metal veya ağaç çubuklardan yapılmış taşınabilir bölme

miskin: Çok uyuşuk olan (kimse)

tıraş: Saç veya sakalı kesme işi, yülüme

2. ETKİNLİK

1) Ali annesine ne demiş?

Cevap: “Anne…anne…gel…gel…” demiş.

2) Ali babasıyla nerede konuşmuş?

Cevap: Banyoda konuşmuş.

3) Karabaş, Ali’nin sorusuna nasıl cevap vermiş?

Cevap: “Hav, hav” cevabını vermiş.

4) Ali’yi kim dinlemiş?

Cevap: Dedesi dinlemiş.

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları Sayfa 166

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap: 

Metnin konusu:
Konuşmayı yeni yeni öğrenen bir çocuğun etrafındakilerle konuşma çabası.

Metnin ana fikri:
Konuşmayı yeni öğrenen çocuklarla ilgilenilmeli, konuşmalarına fırsat verilerek, konuşma yetenekleri geliştirmesine yardımcı olunmalıdır.

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» Ali Konuşuyor

» Cik Cik

5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metni ana hatlarıyla anlatınız.

Cevap: 

Konuşmaya yeni yeni başlayan Ali, öğrendiği kelimelerle ailesi ve diğer canlılarla iletişim kurmaya çalışır. Fakat kimse Ali ile ilgilenmez. En sonunda dedesi Ali ile konuşur, muhabbet ederler.

6. ETKİNLİK

Dinlediğiniz hikâyeyi canlandırmak için bir grup oluşturunuz. Metindeki kahramanları ve özelliklerini belirleyerek rolleri canlandırınız.

Bu etkinliği sınıfta arkadaşlarınızla yapabilirsiniz.

7. ETKİNLİK

İnsanlarla iletişim kurmak neden önemlidir?

Cevap: 

İnsan, duygu ve düşüncelerini diğer insanlarla paylaşmak için iletişime ihtiyaç duyar. İnsanlarla sağlıklı bir ilişki kurabilmek, kendimizi ifade edebilmek için iletişim kurmak önemlidir.

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları Sayfa 167

8. ETKİNLİK

Kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

a) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanmadan yazınızı yazınız.

Cevap: 

Kendimizi büyüklerimize ifade edebilmek için onlarla konuşuruz Konuşamadığımız durumlarda beden dilimizi kullanarak kendimizi ifade edebiliriz Bu da mümkün değilse yazı ile mektup not telefon mesajı vs kendimizi ifade edebiliriz

b) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanarak yazdıklarınızı düzenleyiniz.

Cevap: 

Kendimizi büyüklerimize ifade edebilmek için onlarla konuşuruz. Konuşamadığımız durumlarda beden dilimizi kullanarak kendimizi ifade edebiliriz. Bu da mümkün değilse, yazı ile (mektup, not, telefon mesajı vs.) kendimizi ifade edebiliriz.

Konuşmak İsteyen Çocuk Dinleme Metni Cevapları Sayfa 168

9. ETKİNLİK

Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Konuşmak İsteyen Çocuk dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

NOT: Tema değerlendirme çalışmalarının cevap anahtarı kitabın arkasında bulunmaktadır.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

6 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!