İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 159-160-161-162-163
(İletişim Teması)

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları Sayfa 159

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

bilgisayar: Çok sayıda aritmetiksel veya mantıksal işlemlerden oluşan bir işi, önceden verilmiş bir programa göre yapıp sonuçlandıran elektronik araç, elektronik beyin

internet: Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanması sonucu ortaya çıkan, herhangi bir sınırlaması ve yöneticisi olmayan uluslararası bilgi iletişim ağı

mesajlaşma: Kişilerin çeşitli araçlar ile birbirlerine mesaj gönderip alma işi

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Günümüzde hangi iletişim araçlarını kullanıyoruz?

Cevap: Bilgisayar, telefon, telefon araçlarını kullanıyoruz.

2) İletişim araçları ile neler yapabiliriz?

Cevap: İnsanlarla mesajlaşabilir, konuşabilir, onları görebilir, onlarla fotoğraf ve video paylaşabiliriz.

3) Elektronik postayı ne için kullanırız?

Cevap: Birine bir haber vermek ya da soru sormak için kullanabiliriz.

4) İnternette sizinle iletişim kurmak isteyen tanımadığınız kişilere karşı nelere dikkat etmelisiniz?

Cevap: Tanımadığınız kişilerin sohbet tekliflerini kabul etmemeliyiz. Onlara aile bilgilerimizi vermemeliyiz. Onlarla randevulaşmamalıyız.

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları Sayfa 160

3. ETKİNLİK

İnternetin yararları ve zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Tartışma sırasında arkadaşlarınızın sözünü kesmemeye ve onları saygıyla dinlemeye özen gösteriniz.

Cevap: 

İnternetin Yararları

Uzaktaki tanıdıklarımızla oturduğumuz yerden iletişim kurabiliriz. İhtiyacımız olan bilgiye anında ulaşabiliriz. Eğlence amaçlı kullanabiliriz. Bazı resmi işlerimizi devlet dairelerine gitmeden halledebiliriz.

İnternetin Zararları

İnternet iletişimine dikkat etmezsek kötü niyetli kişiler tarafından zarar görebiliriz. İnternette geçirdiğimiz vakti kontrol altında tutmazsak vaktimizi boşa harcayabiliriz. İnternete bağımlı hale gelirsek insanlardan ve çevremizden uzaklaşabiliriz.

4. ETKİNLİK

Elektronik postayı okuyunuz. Elektronik postanın içeriğini konu bölümüne yazarak belirtiniz.

Cevap: 

Konu: Kitap Yardımı için Teşekkür

Sevgili 3/D Sınıfındaki Arkadaşlarım,
Sınıfımıza yapmış olduğunuz kitap yardımı için çok teşekkür
ederiz. Gönderdiğiniz kitaplar sayesinde sınıfımızda bir sınıf kitaplığı
oluşturduk. Farklı yazarların kitaplarına ulaşma fırsatı yakaladık.
Bu kitaplar bize büyük zenginlik kattı. Bu sebeple sınıfımız adına
sizlere çok teşekkür ederiz. Sizlere yolladığınız kitapların fotoğrafını
gönderdik.

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları Sayfa 161

5. ETKİNLİK

İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız.

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

6. ETKİNLİK

Kelimelerin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi bir cümle içinde kullanınız.

Cevap: 

okul → mektep

Cümle: Babası onu mektebe göndermek istemiyordu.

kafa → baş

Cümle: Daldan kopan ceviz başıma düştü.

yasa → kanun

Cümle: Kanunlara saygı duymak yetmez; aynı zamanda onlara uymalıyız.

değnek → sopa

Cümle: Elindeki uzun sopa ile ağaçtaki zeytinleri silkelemeye başladı.

kalp → yürek

Cümle: Hastaneye, yüreğindeki bir rahatsızlık nedeniyle gitmiş.

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları Sayfa 162

7. ETKİNLİK

a) Konuşma çizgisi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

Metinlerdeki konuşmalarda, konuşmanın
ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için
cümlenin başında kullanılır.

b) Konuşma çizgisinin kullanıldığı yerlerle ilgili aşağıdaki örneği inceleyiniz.

Hacivat:
— Karagöz’üm sabah şeriflerin hayrolsun.
Karagöz:
— Senin de paraların kaybolsun.
Hacivat:
— Karagöz’üm duydun mu, okulda ne yapıyorlarmış?
Karagöz:
— Çarşıda ıspanak mı satıyorlarmış?
Hacivat:
— Okulda aşı yapıyorlarmış, aşı!
Karagöz:
— Çocukların ne zaman kırıldı dişi?

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları Sayfa 163

8. ETKİNLİK

Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Tümüne Ulaşmak İçin Tıklayınız

7 Yorum

Bir Cevap Yaz

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!