Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 31-32-33-34-35
(Birey ve Toplum Teması)

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları- 3. Sınıf MEB Yayınları

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları- 3. Sınıf MEB Yayınları

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları Sayfa 31

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizdeki oyun alanları nerelerdir?

Cevap: Çevremizde çocuk parkları, piknik alanları, okul bahçesi, basketbol sahaları, boş arsalar ve sokaklar oyun alanları olarak kullanılır.

2. Sevdiğiniz oyunlar nelerdir?

Sevdiğiniz oyuna göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Sevdiğim oyunlar simit, mendil kapmaca, saklambaç ve birdirbirdir. Telefonda ise Kaykay Delisi oyununu oynamayı çok seviyorum.

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları Sayfa 32

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

evren: Gök varlıklarının bütünü, kâinat, cihan, âlem, kozmos

haşarı: Çok yaramaz, ele avuca sığmayan (çocuk)

yığın: Bir şeyin yığılmasıyla oluşturulan küme, tepe

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Çocuklar nerede oyun alanı bulamıyor?

Cevap: Şehirlerde oyun alanı bulamıyor.

2) Çocuklar büyüklerden ne istemektedir?

Cevap: Oynayacak yer istemektedir.

3) Kentlerdeki oyun alanları nasıl azalmıştır ?

Cevap: Her yere bina, yol yapıldığı, boş arsalara araba konduğu için azalmıştır.

4) Şair, istekleri için kimlere sesleniyor?

Cevap: Büyüklere sesleniyor.

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları Sayfa 33

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Cevap:

Şiirin Konusu: Çocukların şehirlerde oynayacak yer bulamaması

Şiirin Ana Duygusu: Şehirlerde çocuklar için oyun oynayacak yerin kalmamasından duyulan üzüntü.

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık bulunuz.

Cevap:

(örnektir)

1- Oynayacak Yer Bırakın Bizlere

2- Çocukların İsteği

5. ETKİNLİK

Yaşadığınız yerin yöneticisi olsaydınız çocuklar için hangi oyun alanlarını hazırlardınız? Arkadaşlarınıza anlatınız.

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Önce her türlü oyunun oynanabileceği parklar yapardım. Boş arsalara futbol, voleybol, basketbol gibi sporların yapılabileceği alanlar yapardım. Her yol kenarına bir de bisiklet yolu yapardım.

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları Sayfa 34

6. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiirde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.

Görüşlerinize göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

(örnek)

Şair bu şiirinde çocuklar için çok önemli bir konuya değinmiş. Şehirlerde bulunan her boşluğa bina, alış veriş merkezi, otopark yapılıyor. Fakat çocukların oyun oynayabileceği alanlar kimsenin aklına gelmiyor. Çocuklar sokakta oyun oynayabilecekleri yer bulamıyorlar. Bu nedenle evden çıkmayıp tablet, bilgisayar, telefon başında vakit geçiriyorlar. Arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kuramıyorlar. Yeterli oksijen ve güneş ışığı alamıyorlar. Bunlar da gelişimlerine olumsuz etki ediyor.

7. ETKİNLİK

“Oyun” konulu iki kıtalık şiir yazınız.

Cevap:

(örnektir)

EN BÜYÜK ZEVKİM

Yemek yemem, su içmem, oynarım,
Yerlerde yuvarlanır, bazen yaralanırım,
Çamurlarda yüzer, göklerde uçarım,
Oynamaktır benim en büyük zevkim.

Özgürüm hep oyun oynarken ben,
Öğretmen, doktor, mühendisken,
Dünyayı kurtardığım da olur bazen,
Oynamaktır benim en büyük zevkim.

** Bu şiir Türkçe Ödevim editörleri tarafından örnek olarak yazılmıştır.

Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Dinleme Metni Cevapları Sayfa 35

8. ETKİNLİK

Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

NOT: Tema değerlendirme çalışmalarının cevap anahtarları kitabın arkasında bulunmaktadır.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

2 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!