Kralın Tohumu Metni Cevapları

Kralın Tohumu metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 26-28-29-30
(Birey ve Toplum Teması)

Kralın Tohumu Metni Cevapları - 3. Sınıf MEB Yayınları

Kralın Tohumu Metni Cevapları – 3. Sınıf MEB Yayınları

Kralın Tohumu Metni Cevapları Sayfa 26

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Dürüst olmak ve her zaman doğruları söylemek bize neler kazandırır? Anlatınız.

Cevap: Dürüst olmak ve her zaman doğruları söylemek insanların bize güvenmesini sağlar. Herkesin güvendiği, sevdiği ve saydığı bir kişi oluruz. Kimse bize kötülük yapmayı düşünmez. Mutlu bir hayat yaşarız.

2. “Dürüstlük” ile ilgili bir anınızı arkadaşlarınıza anlatınız.

Yaşadıklarınıza göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

(örnek)

Geçen yaz bisiklete binerken düşmüştüm ve düşmenin etkisi ile bisikletin fren teli kopmuştu. Babamın çok kızacağını düşünerek fren telinin koptuğunu ona söylememiştim. Bir gün ağabeyim bakkala giderken benim bisikletimi almış. Ben söylemediğim için fren telinin koptuğunu bilmiyordu. Hızla giderken fren tutmadığı için duvara çarpmış ve kolunu kırmış.

Ben dürüst davranmayıp fren telinin koptuğunu söylemediğim için ağabeyim kolunu kırmıştı. Bu olan beni çok üzmüştü. O günden sonra kızacaklarını düşünsem de anne babamdan hiçbir şey saklamadım.

Kralın Tohumu Metni Cevapları Sayfa 28

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip boş bırakılan yerlere yazınız. Sözlükten kelimelerin anlamlarına bakarak sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

ahali: Bir yerde toplanan kalabalık

saksı: Pişmiş toprak, plastik vb.nden yapılan, çiçek yetiştirmekte kullanılan kap

tohum: Bitkilerde döllenme sonunda yumurtacıktan oluşan ve yeni bir bitki oluşmasını sağlayan tane

2. ETKİNLİK

Verilen görselleri oluş sırasına göre numaralandırıp anlatınız.

Cevap:

3. Sınıf MEB Yayınları Kralın Tohumu Metni Etkinlik Cevapları - Oluş Sırası

3. Sınıf MEB Yayınları Kralın Tohumu Metni Etkinlik Cevapları – Oluş Sırası

Kralın Tohumu Metni Cevapları Sayfa 29

3. ETKİNLİK

Soruları metne uygun olarak cevaplayınız.

1. Kral, yerine geçecek kişiyi seçmek için nasıl bir yol izliyor?

Cevap: Ülkedeki bütün erkek çocuklarına birer tohum veriyor. Bu tohumdan en güzel bitkiyi yetiştireni kral seçeceğini söylüyor.

2. Jack’in (Cek) saksısında neden çiçek çıkmamış?

Cevap: Tohumlar daha önceden sıcak sudan geçirilmiş. Yani tohum bozuk olduğu için çiçek açmamış.

3. Kral neden Jack’i (Cek) kendi yerine seçmiş?

Cevap: Dürüst olduğu için seçmiş.

4. Siz kral olsaydınız yerinize gelecek kişiyi nasıl belirlerdiniz?

Cevap: Sınav düzenlerdim, kazananı kral yapardım.

4. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık yazınız.

Cevap:

(örnektir)

» Dürüstlüğün Önemi

» Boş Saksı

5. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap: 

Kralın Tohumu Metnin Konusu: Kralın kendi yerine geçecek kişiyi seçmek için izlediği yol.

Kralın Tohumu Metnin Ana Fikri: Dürüst olan her insan kazançlı çıkar.

Kralın Tohumu Metni Cevapları Sayfa 30

6. ETKİNLİK

Metinde kralın çocuğu ödüllendirmesinin sebebi nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız. 

Cevap: 

Çünkü kralın dağıttığı tohumlar bozuktu ve çiçek açamazdı. Fakat diğer gençler bunu fark ettiği halde kral olabilmek için başka tohumlarla çiçek yetiştirdiler. Jack ise böyle bir hileye başvurmadı. Boş saksıyla dürüst olarak karala gitti. Kral da bu dürüstlüğü nedeniyle çocuğu ödüllendirdi.

7. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.

Cevap: 

(örnektir)

a) Çiçek tohumları bozuk olduğu halde, diğer gençlerin saksılarında nasıl çiçek çıkmıştır?

b) Kral olmak için sadece dürüst olmak yeterli midir?

8. ETKİNLİK

Kelimeleri özenli ve okunaklı biçimde karşılarına yazınız.

Yazma çalışmasını kendiniz yapabilirsiniz.

*** Kralın Tohumu metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

1 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!