Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Karakulak ve Tomurcuk metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 26-27-28-29-30-31-32-33-34-35 (Çocuk Dünyası Teması)

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları Sayfa 29

1. ETKİNLİK

Haydi, kelimelerle anlamlarını eşleştirelim. Kelime çantamızı dolduralım.

Cevap:

(2) Birbirlerine sevgi gösteren kişiler

(1) Belli kuralları olan, iyi vakit geçirmeye yarayan eğlence

(3) Bir oyunda oynayan kişi

2. ETKİNLİK

Okudum, anladım, cevaplıyorum.

1) Kirpi, körebe oyununun sonunda neden üzülüyor?

Cevap: Dikenlerin dolayı top patlıyor ve üzülüyor.

2) Kirpi için Tomurcuk ve Karakulak neler yapıyorlar?

Cevap: Kirpinin oyun oynayabileceği bir oyun buluyorlar ve bu sayede kirpi mutlu oluyor.

3) Sence Karakulak balıklara ne fısıldamıştır?

Cevap: Kirpi çok üzgün haydi onu mutlu edecek bir oyun oynayalım.

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları Sayfa 30

Kirpi, dikenleri olduğu için bazı oyunları oynayamıyor Bu sebeple çok üzgün, Siz kirpiyi nasıl mutlu ederdiniz?

Cevap: Ben de kirpinin oynayabileceği oyunlar bularak onu mutlu etmeye çalışırdım.

3. ETKİNLİK

Merhaba, oyun oynarken neler yaptığımı aşağıya yazdım. Doğru olanları maviye, yanlış olanları kırmızıya boyayalım.

Cevap:

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları Sayfa 31

4. ETKİNLİK

Oyuna başlamada önce sayışma yaparız. Ebeyi belirleriz. Önce sayışmayı okuyalım sonra noktalı yerlere yazalım.

İğne battı.
Canımı yaktı.
Tombul kuş,
Arabaya koş,
Arabanın tekeri
İstanbul’un şekeri,
Hop hop
Altın top
Bundan başka oyun yok.

Cevap:

Arabanın tekeri
İstanbul’un şekeri
Tekerek mekerek
Eve geldim sekerek
Ninem lokma pişirmiş
Sayısını şaşırmış
Ak kedi kara kedi
Lokmaları bir bir yedi
Alçık malçık
Sen dur sen çık

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları Sayfa 33

5. ETKİNLİK

Gergedanın düdüğü ile oyun başlar, Sonra neler olur neler! Haydi, neler olduğunu yazalım.

Cevap: Oyuncuların bildiği tekerlemeler söylenir ve oyun devam eder.

Karakulak ve Tomurcuk Metni Cevapları Sayfa 34

6. ETKİNLİK 

Arkadaşım Aylin, ismimi yazarken kesme işaretini doğ yerde kullanmış, Haydi, kesme işaretinin doğru kullanıldım cümlenin çiçeğini boyayalım.

Cevap:

***Karakulak ve Tomurcuk metni cevapları (Sayfa 26-27-28-29-30-31-32-33-34-35) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
happy
2
love
2
angry
1
clap
1
confused
0
sad
0
unlike

Yorum Yap