Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Kurbağa ile Kaydırak metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 (Çocuk Dünyası Teması)

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 39

1. ETKİNLİK

Haydi, kelimelerle anlamlarını eşleştirelim Kelime çantamızı dolduralım.

Cevap:

1. Çocuk bahçesinde oturarak kayılan oyun aracı (kaydırak)
2. Topakla çevrili, derin ve geniş su birikintisi (göl)
3. Hafif ıslaklık (nem)
4. Sıkıntı veren durum (sorun)

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 40

2. ETKİNLİK

Haydi, kelimelerde cümle yazalım.

Cevap:

3. ETKİNLİK

Okudum, anladım, cevaplıyorum.

1. Çocuk gölde ne yakalamış?

Cevap: Kurbağa.

2. Kurbağa, kaydıraktan neden koyamamış?

Cevap: Kurbağa nemli olduğu için.

3. Kurbağa, çocuktan ne yapmasını istemiş?

Cevap: Kendisini göle bırakmasını.

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 41

4. ETKİNLİK

Şiire farklı bir başlık yazalım.

Cevap: KURBAĞA İLE ÇOCUK

Sence kurbağa ile çocuk neden birbirlerini anlamıyorlar?

Cevap: Çünkü ikisinin istekleri farklı. Çocuk kaydıraktan kaymak isterken kurbağa göle gitmek istiyor.

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 42

5. ETKİNLİK

a)Hayvanların isimlerini yazalım.

Cevap:

b) Resimlere bakalım, Soruları cevaplayalım.

1) Bu hayvanlardan hangilerine evde bakılabilir?

Cevap: Tavşan, ördek, köpek.

2) Sen bu hayvanlardan hangisine evde bakmak istersin?

Cevap: Köpek.

3) Evde bakacağın hayvanına ne isim verirsin?

Cevap: Alex.

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 43

6. ETKİNLİK

Haydi söylenenleri sırasıyla yapalım.

Cevap:  Kurbağayı yeşile boya. Kurbağanın üzerine 5 tane kırmızı nokta koy. Kaydırağı turuncuya boya. Resme bir güneş çiz.

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 44

7. ETKİNLİK

Resimlerle ilgili cümleler yazalım.

Cevap: 1) Çocuk gölde bir kurbağa yakalamış.

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 45

8. ETKİNLİK

Tabloyu örnekteki gibi dolduralım.

Cevap:

Kurbağa ile Kaydırak Metni Cevapları Sayfa 46

9. ETKİNLİK

Böcekler çeşit çeşittir, Genellikle altı ba-
cağı ve iki anteni vardır. Bir minik can-
lının böcek olup olmadığını anlamanın en
kolay yolu bacaklarını saymak ve anten-
leri olup olmadığına bakmaktır.

Haydi, satır sonuna sığmayan kelimeleri kısa çizgi ile bölüp örnekteki gibi yazalım.

Cevap:

***Kurbağa ile Kaydırak metni cevapları (Sayfa 36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
clap
3
love
2
happy
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap