Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Odam Lokanta Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Odam Lokanta metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 15-16-17-18-19-20-21-22-23-24 (Çocuk Dünyası Teması)

Odam Lokanta Metni Cevapları

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 18

1. ETKİNLİK

Haydi, davetiye ve zarf denilince aklımıza gelenleri yazalım, Kelime çantamızı dolduralım.

Cevap:

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 19

2. ETKİNLİK

Haydi, okuduğumuz metni anlatalım.

Cevap: Odasını toplamayı sevmeyen bir çocuk varmış. Bu çocuk bir gün annesinin evde ne kadar yorulduğunu fark eder. Annesinin bu haline çok üzülür. Kendi odasını toplamaya karar verir. Odasını toplar ve annesini yemek yemek için odasında davet eder. Annesi bu olaya çok sevinir ve duygulanır, gözlerinden yaşlar boşalır.

3. ETKİNLİK

1. Metinde çok çalışıp yorulduğu söylenen kimdir?

Cevap: Anne.

2. Çocuk neden odasını topluyor?

Cevap: Odasını toplamayı sevmiyormuş ve bu iş ona çok sıkıcı geliyormuş.

3. Çocuk ne zaman kendini alkışlıyor?

Cevap: Odasını topladıktan sonra kendini alkışlıyor.

4. Annesi neden ağlıyor?

Cevap: Çocuğunun odasını topladığını görünce duygulanıyor ve ağlıyor.

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 20

4. ETKİNLİK

Metindeki çocuğa ait özelliklerin yıldızını boyayalım.

Cevap:

5. ETKİNLİK

Hangi cümlelerin sonuna nokta koymalıyım?

Cevap:

(.) Çınar yazı yazıyor

(?) İrem ne yiyor

(.) Emir kitap okuyor

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 21

6. ETKİNLİK

Şiirde bazı harfler unutulmuş, Boş bırakılan yerleri uygun harflerle tamamlayalım. Şiiri verilen satırlara yazalım.

Cevap:

TERTEMİZ
Y_zümüz ellerimiz
Olm_lıdır tertem_z
Yıkanm_yan bir çoc_k
Gözd_n düşer pek ç_buk!

Cevap:

Yüzümüz ellerimiz
Olmalıdır tertemiz
Yıkanmayan bir çocuk
Gözden düşer pek çabuk!

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 22

7. ETKİNLİK

Haydi, kitabımızın bölümlerini tanıyalım

Cevap:

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 23

8. ETKİNLİK

Doğru yazılan cümlelerin başındaki çiçekleri boyayalım.

Cevap:

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 24

9. ETKİNLİK

Odamı hemen toplamam lazım. Neler yapmam gerekir? Verilen örneğe göre yapmam gerekenleri yazalım.

Cevap:

1) Yerdeki kitapları kitaplığa yerleştiririm.
2) Odamı temizlerim çöpleri çöp kutusuna atarım.
3) Yatağımı toplarım.
4) Bilgisayarımı yerden kaldırırım.
5) Çekmecemi kapatırım.
6) Elbiselerimi yerden kaldırırım.
7) Odamın tertip ve düzenine dikkat ederim.

Odam Lokanta Metni Cevapları Sayfa 25

10. ETKİNLİK

Bulmacayı örnekteki gibi dolduralım, Numaralı kutulardaki harfleri aşağıya yazıp şifreyi bulalım

Cevap:

ŞİFRE: AFERİN

***Odam Lokanta metni cevapları (Sayfa 15-16-17-18-19-20-21-22-23-24) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
clap
2
angry
1
happy
1
sad
1
unlike
0
love
0
confused

1 Yorum

Yorum Yap