İzcilik Metni Cevapları

İzcilik metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 249-250-251-252-253-254
(Sağlık ve Spor Teması)

İzcilik Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

İzcilik Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

İzcilik Metni Cevapları Sayfa 249

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İzciler neler yapar?

Cevap: İzciler, doğal alanlara kamp kurarak bu alanlarda yaşamlarını sürdürürler. Burada doğada nasıl yaşanacağını, sorunlarla nasıl başa çıkılacağını öğrenirler. Yeteneklerini geliştirirler. Birlikte yaşamayı ve paylaşmayı öğrenirler.

2. Hangi sosyal etkinliklerle uğraşıyorsunuz?

Uğraştığınız sosyal etkinliklere göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

İzcilik Metni Cevapları Sayfa 250

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

ada: Deniz veya göl suları ile çevrilmiş küçük kara parçası, cezire

kamp: Çadır, baraka vb. eğreti araçlardan oluşturulan konak yeri

üniforma: Aynı işi yapanların giydikleri, tüzükle belirtilmiş, bir örnek giysi

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İzcilik nedir?

Cevap: Herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır.

2) İzcilik çocuk ve gençlere neler kazandırır?

Cevap: İzcilik, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği, paylaşmayı öğretir.

3) İzcilik çalışmaları neye dayanır?

Cevap: Hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.

4) İzci olabilmek için ne yapmamız gerekir?

Cevap: En yakınımızdaki “İzci Kulübü”ne müracaat etmeliyiz.

İzcilik Metni Cevapları Sayfa 251

3. ETKİNLİK

Spor yapmanın çocuklara ve gençlere ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınıza anlatınız.

Cevap: Spor yapmak, beden gelişimimize katkı sağlar. Vücut direncimizi arttırarak sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlar.

4. ETKİNLİK

Haritada ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinden örnekler gösterilmiştir. Haritayı inceleyerek soruları cevaplayınız.

a) Haritada gördüğünüz yerlerden hangisine gitmek istersiniz? Niçin?

b) Bildiğiniz tarihi ve turistik bir yeri harita üzerinde işaretleyiniz.

Bu soruları siz cevaplayabilirsiniz.

İzcilik Metni Cevapları Sayfa 252

5. ETKİNLİK

Kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.

Cevap: 

  1. biçim → şekil
  2. yerküre → dünya
  3. his → duygu
  4. mekan → yer
  5. sema → gök
  6. eder → değer
  7. siyak → kara
  8. derya → deniz
  9. valide → ana
  10. ana kara → kıta
İzcilik Metni Cevapları - Eş Anlamlı Kelimeler

İzcilik Metni Cevapları – Eş Anlamlı Kelimeler

İzcilik Metni Cevapları Sayfa 253

6. ETKİNLİK

Kelimelerin zıt anlamlılarını tablodan bulup boyayınız.

Cevap: 

İzcilik Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları - Zıt Anlam

İzcilik Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları – Zıt Anlam

İzcilik Metni Cevapları Sayfa 254

7. ETKİNLİK

Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızı görsellerle süsleyiniz.

MOR BALIK

Mavi zamanlarda
Masmaviliğin ortasında
Mor bir balık yaşarmış.
Suların gezginiymiş.

O yüzer, deniz büyür
Derinlerdeki hazinenin yerini
Balıkça bilenlere söylermiş.
Onlara,
Yüreklerinde gizlenen
Her şeyi gösterirmiş…

Mavisel YENER

*** İzcilik metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

8 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!