Hapşu Dinleme Metni Cevapları

Hapşu dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 255-256-257-258-259
(Sağlık ve Spor Teması)

Hapşu Dinleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Hapşu Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 255

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: Vücudumuzun sağlığı için hareket etmemiz gerekir. Doğru hareketler ile spor yaparak vücut direncimizi arttırırız. Vücut direncimiz arttıkça, hastalıklara karşı daha dirençli oluruz. Sonuç olarak sağlıklı bir yaşam için spor yapmamız gerekir.

2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?

Cevap: Doktora gideriz. Doktorun talimatlarına göre ilaçlarımızı içer, dinleniriz.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 256

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

hasret: Bir kimseyi veya bir şeyi görme, kavuşma isteği, özlem

ilaç: Bir hastalığı iyi etmek veya önlemek için türlü yollarla kullanılan madde, em, deva

nezle: Soğuk almaktan ileri gelen, burun akması, aksırma ile beliren hastalık

2. ETKİNLİK

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?

Cevap: “Terliyken su içme!”

2) Çocuğa kim kızmış?

Cevap: Doktor amca çok kızmış.

3) Çocuk hasta olunca günleri nasıl geçiyormuş?

Cevap: Neşesiz geçiyormuş.

4) Çocuğun iyileşmesi için doktor ona ne vermiş?

Cevap: İğne ve ilaçlar vermiş.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 257

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şarkının konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şarkının konusu

Cevap: Hastalık

Şarkının ana duygusu

Cevap: Hastalık nedeniyle duyulan üzüntü

4. ETKİNLİK

Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» NEZLE OLDUM

» GÜNLER NEŞESİZ

5. ETKİNLİK

Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?

Cevap: 

Dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Temizliğimize dikkat etmeliyiz. Soğuk havalarda uygun kıyafetler giymeliyiz. Terli terli su içmemeliyiz. Aşılarımızı zamanında olmalıyız. Spor yapmalıyız.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 258

6. ETKİNLİK

Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre bir hikâye yazınız.

Cevap: 

(örnektir)

AYŞE HASTA OLDU

Ayşe bir gün uyandığında kendini iyi hissetmiyordu. Annesi Ayşe’yi kontrol ettiğinde hasta olduğunu anladı. İyileşmesi için ona çorba yaptı fakat Ayşe iyileşmemişti.

Ertesi gün Ayşe’nin annesi, aynı zamanda bir doktor olan amcasını çağırdı. Amcası Ayşe’yi muayene etti. Hastalığı için ilaçlar verdi ve Ayşe’ye dinlenmesini söyledi. Ayşe hastalığı nedeniyle okula gidemiyordu ve bu durum nedeniyle çok üzülüyordu.

Ayşe’nin hasta olduğunu duyan arkadaşları okuldan çıktıktan sonra Ayşe’yi ziyarete geldiler. Ayşe çok mutlu olmuştu. Ayşe mutlu olunca daha çabuk iyileşti ve okuluna geri döndü.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 259

7. ETKİNLİK

Yaz tatilinizde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Hapşu metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

1 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!