Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları

İletişim Becerilerimiz dinleme metni cevapları ve soruları, Özgün Yayınları 7. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 223-224-225-226-227 (Kişisel Gelişim Teması)

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları - 7. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları – 7. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları Sayfa 223

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İletişim nedir? İletişim kurmak insan yaşamında niçin önemlidir? Tartışınız.

Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir. İnsanlar birbirlerine duygu ve düşüncelerini aktarmak zorundadır. Bu yaşamın bir parçasıdır. İletişim, insanların sağlıklı bir şekilde anlaşabilmesi için çok önemlidir.

2. Geçmişten günümüze insanların hangi yollarla iletişim kurduklarını açıklayınız.

Geçmişten Günümüze İnsanlar Hangi Yollarla İletişim Kuruyorlar?

1. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra sözcüklerin anlamını sözlükten bulup karşılarına yazınız.

Cevap: 

empati: Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme, duygudaşlık.

minimal: En az, en aşağı, en düşük, en alt, asgari, minimum

risk: Zarara uğrama tehlikesi, riziko

faktör: Birlikte veya ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, şartlardan, ögelerden her biri, etmen.

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Yazara göre bize kendimizi iyi hissettiren neymiş?

Cevap: Duygu ve düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz arkadaşlarımızın olması bize kendimizi iyi hissettirirmiş.

2. İnsan nasıl bir varlıkmış?

Cevap: Çok yönlü ve değişken bir varlıkmış.

3. İletişimde hangi özelliklere sahip iletiler kabul görürmüş?

Cevap: İçinde empati, beden dili, sevgi, saygı gibi özellikleri barındıran her ileti kabul görürmüş.

4. İletişim bizim için ne kadar önemliymiş?

Cevap: İletişim var olmak ve yaşamamız için beslenmemiz kadar önemliymiş.

5. Günümüzde kullanılan en yaygın iletişim yolu neymiş?

Cevap: Günümüzde kullanılan en yaygın iletişim yolu internetmiş.

6. Yazara göre kendimizi doğru anlatmanın yolu nasılmış?

Cevap: Doğru iletişim yolunu seçebilmekmiş.

7. Deneyimlerimiz bize neler kazandırırmış?

Cevap: Deneyimlerimiz öğrenme kanallarımızı açar, içimizdeki güzellikleri ortaya çıkarırmış.

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları Sayfa 224

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.

Cevap: 

Metnin konusu: İletişim

Metnin ana fikri: İçinde empati, beden dili, sevgi, saygı gibi özellikleri barındıran iletişim, kendimizi en iyi şekilde anlatabilmemizi sağlayan, sağlıklı bir iletişim biçimidir.

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerden hareketle çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıya yazınız.

Cevap: 

(örnek)

Çevremizdeki insanlarla iletişim kurarken öncelikle iletişim kurduğumuz kişiyle empati kurabilmeliyiz. Kişinin duygu durumuna göre iletişim biçimimizi belirlemeliyiz. Beden dilimizi kullanmalı, ses tonumuzu iyi ayarlamalıyız. Konuşan kişiyi dinlemeli ,sözünü kesmemeli, o konuşurken başka şeylerle ilgilenmemeliyiz. Konuştuğumuz kişiye saygı göstermeli, kibar bir dil kullanmalıyız.

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları Sayfa 225

5. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki grafiği inceleyiniz.

Grafik: Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanımı

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları - Grafik

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları – Grafik

b. Aşağıdaki soruları grafiğe göre yanıtlayınız.

1. Hanelerin internete erişim imkânının en düşük olduğu yıl hangisidir?

Cevap: 2008

2. Hangi yıllarda 16-74 yaş grubu bireylerin bilgisayar kullanımı ve 16-74 yaş grubu bireylerin internet kullanımı oranları birbirine en yakındır?

Cevap: 2013-2014

3. Hanelerin internet erişim imkânı hangi yıllarda bireylerin internet kullanımını geçmiştir?

Cevap: 2014-2015-2016-2017

4. Grafiğe göre hanelerin internet erişim imkânı ve bireylerin internet kullanımı ile ilgili neler söylenebilir?

Cevap: 2014 yılından itibaren hanelerin internete erişim imkanı bireylerin internet kullanımının üstündedir.

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları Sayfa 226

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

Cevap: 

Not: Tarih aralarına nokta da gelebilir.

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları - Noktalama İşaretleri

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları – Noktalama İşaretleri

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri inceleyip yazımı yanlış olan sözcüklerin altını çiziniz. Cümleleri, yazım yanlışının sebebi ile eşleştiriniz.

Cevap: 

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları - Yazım Kuralları

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları – Yazım Kuralları

İletişim Becerilerimiz Dinleme Metni Cevapları Sayfa 227

8. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki görselden hareketle görüşlerinizi açıklayan ve giriş, gelişme, sonuç bölümlerinden oluşan bir yazı yazınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız.

Cevap: 

(örnek)

SAYGIN BİRİ OLMAK

Hepimiz toplumda sevilen, sayılan, saygın bir insan olmak isteriz. Fakat bu o kadar da kolay bir şey değildir. Toplumda örnek gösterilen, herkesin sevip saydığı bir insan olmak için, birtakım değerlerden oluşan çok basamaklı bir merdiveni adım adım çıkmamız gerekir.

Bu merdivenin ilk basamağında alçak gönüllülük vardır. Kendimizi diğer insanlardan üstün görmemeli mütevazı davranmalıyız. Misafirperver olmalıyız. Vatanımızı sevmeli, yaptığımız işleri önce vatanımızı düşünerek yapmalıyız. İnsanlara elimizden geldiğince yardım etmeli, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. İnsanlara karşı merhametli davranmalı, verdiğimiz sözleri tutmalı, dürüst olmalı, asla yalan söylememeliyiz. İnsanlarla olan iletişimimizde anlayışlı olmaya özen göstermeli, onlara saygılı davranmalı ve son olarak herkesi, karşılıksız olarak sevmeliyiz.

Tüm bu saydıklarımızın sonunda ödül olarak hayatımıza, toplumda saygın, örnek gösterilen, sevilen bir insan olarak devam edebiliriz. Aslında tüm bunlar insan olmanın gerekliliklerindendir.

*** İletişim Becerilerimiz dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

7. Sınıf Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap