Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları

Dünya Çocuk Bayramı metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 206-207-208-209-210-211
(Çocuk Dünyası Teması)

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları - 3. Sınıf MEB Yayınları

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları – 3. Sınıf MEB Yayınları

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları Sayfa 206

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. 23 Nisan ne zamandan beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır?

Cevap: 23 Nisan 1929 tarihinden beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.

2. Okulunuzda 23 Nisan nasıl kutlanmaktadır?

Okulunuzda yapılan 23 Nisan etkinliklerine göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları Sayfa 207

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

buluşma: Önceden belirlenmiş bir yer ve zamanda bir araya gelme işi

cıvıldaşmak: Hep birden cıvıldamak

konuk: Bir yere veya birinin evine kısa bir süre kalmak için gelen kimse, misafir, mihman

2. ETKİNLİK

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Dünya çocukları nerede buluşuyor?

Cevap: Ankara’da buluşuyor.

2) Dünya çocukları her yıl hangi tarihte buluşuyor?

Cevap: Yirmi Üç Nisan’da buluşuyor.

3) Diğer ülkelerin çocuk bayramı var mıdır?

Cevap: Yoktur.

4) 23 Nisan’da çocukların duyguları nasıldır?

Cevap: Sevgi dolu, mutludurlar.

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları Sayfa 208

3. ETKİNLİK

Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Cevap:

Şiirin konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şiirin ana duygusu: Çocuk bayramı nedeniyle duyulan coşku ve mutluluk.

4. ETKİNLİK

Şiire uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» 23 Nisan

» Buluşma

5. ETKİNLİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neler hissediyorsunuz?

Bu soruyu hislerinize göre siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Çocuklar olarak bu bayramda çok sevinçli ve mutlu oluyoruz. Büyüklerimizin bize değer verdiğini hissediyoruz. Bütün gün gülüp eğleniyoruz. Bu bayramı bize hediye ettiği için ulu önderimiz Atatürk’e minnet duyuyoruz.

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları Sayfa 209

6. ETKİNLİK

Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

alfabe16kıt
kelime24vazife
cevap33yanıt
görev41abece
davet55çağrı
az62sözcük
fiil78hızlı
çabuk87eylem
Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları - Eş Anlamlı Kelimeler

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları – Eş Anlamlı Kelimeler

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları Sayfa 210

7. ETKİNLİK

Okulunuzda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü yaşadıklarınızı günlük biçiminde yazınız.

Cevap:

(örnektir)

23/04/2019

Sevgili günlük,

Bugün okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Çok eğlenceli bir gün geçirdim. Önce bütün okul tören alanına toplandık. Endonezya’dan gelen bir grup öğrenci de oradaydı. Önce onlarla bayramlaştık. Dillerini anlamıyorduk fakat başlarındaki öğretmenleri bize tercümanlık yaptı. Hepsi burada oldukları için çok mutlu olmuşlar.

Daha sonra öğretmenlerimiz konuşmalar yaptı. Bazı öğrenciler şiir okudu, şarkı söyledi. Sonra yarışmalar yapıldı. Ben çuval yarışmasında birinci oldum. Hediye olarak pastel boya kazandım. Hem de 32’li…

En sonunda da müzik çaldı. Hep beraber dans ettik. Törenden sonra Endonezya’dan gelen çocuklarla oyunlar oynadık. Hepimizin yüzü gülüyordu. Bugün benim için çok güzel bir gün oldu. İyi ki Atatürk bu günü bize armağan etmiş. Ona teşekkür ediyorum.

Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları Sayfa 211

8. ETKİNLİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu iki kıtalık şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazarak etrafını süsleyiniz.

(örnektir)

23 NİSAN’DA

Şu 23 Nisanda,
Doğdu Millet Meclisi.
İşte o gün her yanda,
Yükseldi Türkün sesi,

Bunu her yıl çocuklar,
Kutlayalım sevinçle,
Egemenlik de yaşar,
Hep verirsek el ele.

SABRİ CEMİL YALKUT

23 Nisan ile ilgili daha fazla şiir için tıklayın

*** Dünya Çocuk Bayramı metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

3 Yorum

  • Bence yapay ve doğal çevre arasında çok fark var
    1=yapayı insanlar yapar
    2=doğal kendiliginden oluşur
    3=yapayda güzellik olmaz
    4=iyi dersler

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!