Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme (6. Sınıf Türkçe Ekoyay Yayınları)

Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, Ekoyay Yayınları 6. sınıf Türkçe ders kitabı Sayfa 106-107-108

Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme (6. Sınıf Türkçe Ekoyay Yayınları)

Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 106

A) 1, 2,3,4, 5 ve 6. sorulan şiire göre cevaplayınız.

1. Şiirin ana duygusu nedir?

Cevap: Çocukların evlerinde değil doğada oynamaları gerekmektedir.

2. Şair kime, niçin seslenmektedir?

Cevap: Şair çocukların ailelerine seslenmektedir. Çünkü aileler çocuklarının evden başka yerde olmasını istememektedir.

3. “Ellerinde ufalansın toprak…” dizesinde ne anlatılmak istenmektedir?

Cevap: Çocukların dışarıda toprakla, kumla oynaması gerektiğini anlatmak istemiştir.

4. Çocuklar neye benzetilmiştir?

Cevap: Çocuklar kuşa benzetilmiştir.

5. Şiirde kafese benzetilen nedir? Niçin? 

Cevap: Evin balkonu kafese benzetilmiştir. Çünkü çocukların oradan başka bir yerde olmasına izin verilmemiştir.

6. Şiirin başlığı ne olabilir? Yazınız.

Cevap: Şiirin başlığı “Balkondaki Çocuklar” olabilir.

Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 107

Aşağıda numaralarla verilen kelimeleri harflerle verilen anlamlarla ve şekillerle verilen cümlelerle (rakam-harf-şekil) eşleştiriniz. Noktalı yerlere yazınız.

Cevap:

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.

1. Tek bir kişiyi, varlığı ya da nesneyi karşılayan kelimelere tekil isim denir.
2. Varlıklara verilişine göre “sıra, kuş, insan” gibi kelimeler cins isimdir.
3. İsimler, varlıkların oluşuna göre somut ve soyut isimler olarak ikiye ayrılır.
4. isimleri soru, sayı, gösterme ya da belirsizlik bakımından belirtilen kelimeler belirtme sıfatlarıdır.
5. “Kırık masayı tamir ettim.” cümlesindeki “kırık” kelimesi sıfat “masa”ise isimdir.

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ev” sözcüğü “aile” anlamında kullanılmıştır?
A) Bu devirde evine bağlı insan bulmak zorlaştı.
B) O evde insanın içini ürperten bir şey vardı.
C) Bazen evdeki hesap çarşıya uymaz.
D) Eve yaklaştıkça heyecanı daha da arttı.

Cevap: A

Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 108

2. I. www.tdk.gov.tr
II. www.tdk.com.tr
III. www.tdk.biz
IV. www.gazi.edu.tr
Yukarıdaki medya kaynaklarından hangileri diğerlerinden daha güvenilirdir?
A) MI B) I – IV C) II-III D) II-IV

Cevap: B

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kırmızı” sözcüğü sıfat olarak kullanılmamıştır?
A) Ağacın en kırmızı elmasını koparıp eteğiyle sildi.
B) Yine kırmızı atkını takmışsın, hayırdır inşallah!
C) Kırmızıyı görünce gene dayanamadın değil mi?
D) “Kırmızı Başlıklı Kız” masalını biliyor musun?

Cevap: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ama” kelimesi “karşıtlık” ilgisi kurmuştur?
A) Seninle gelirim ama dondurma alırsan.
B) Dondurma alırım ama erken geleceksin.
C) Erken gelirim ama beni bekletmeyeceksin.
D) Erkenden kalktım ama otobüsü kaçırdım.

Cevap: D

5. Yaz akşamları da saklambaca dadanırdık. Daha gündüzden bilirdik saklambaç olduğunu. Ya babam geç kalırsa diye zor ederdim akşamı. Çabucak yerdim gecikmemek için. Saklambaca gideceğimi herkese duyurmuş olurdum böylece.
Yukarıdaki parça hangi metin türünden alınmıştır?
A) hikâye B)fabl C)anı D) masal

Cevap: C

6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi bir karpuzun durumunu belirtmek için kullanılmaz?
A) iki B)ham C)ezik D) çürük

Cevap: A

7. Aşağıdaki kelimelerden hangisi cins, soyut ve çoğul isimdir?
A) cücelere B) kalemleri C) umutsuzluğum D) sevgilerle

Cevap: D

***Çocuk Dünyası Tema Sonu Değerlendirme cevapları (Sayfa 106-107-108) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3
1
0
2
1
0
2

2 Yorum

Yorum Yap