Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 112-113-114 (Vatandaşlık Bilinci Teması)

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 112

1. Aşağıdaki ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazan kutucuğu işaretleyiniz.

Cevap:

(D) “çalışkan” kelimesinin zıt anlamlısı “tembel”dir.
(D) “Ali bugün bize gelmedi,” cümlesinde zıt anlamlı kelime yoktur.
(Y) “Daha önce gemide çalıştın mı” cümlesinin sonuna nokta işareti konulmalıdır.
(D) Şiirdeki her satıra dize denir.
(Y) “az” kelimesinin eş anlamlısı yoktur.

2. Aşağıda satır sonlarına sığmayan bazı kelimelerin nereden ayrılacağı gösterilmiştir. Yanlış ayrılan kelimeleri işaretleyiniz.

Cevap:

3. Aşağıdaki isimleri sözlük sıralamasına göre yazınız.

Cevap:

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 113

4. “Tatile çıkacağı için yerinde duramıyordu.” cümlesinde hangi duygu ön plandadır?
A) Korku
B) Sevinç
C) Endişe

Cevap: B

5. Aşağıdakilerden hangisi kurallı bir cümledir?
A) Babam gelmedi bizimle.
B) Ayşe ve Ali’yle sinemaya gidiyoruz.
C) Yarın okuyacakmış kitabı.

Cevap: B

6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi kurallı bir cümlenin son kelimesi olabilir?
A) Zeynep
B) Sinemaya
C) Yazdı

Cevap: C

7. “Ödevini yarın ……………. ” söz dizisi aşağıdaki kelimelerden hangisiyle tamamlanamaz?
A) yapacak.
B) yapacak mısın?
C) yaptın.

Cevap: C

8. Aşağıdaki cümlelerden hangisi olumsuz bir yargı bildirmektedir?
A) Sinemada film izlemeyi severim.
B) Dün gece bize uğramadı.
C) Onunla tatile gideceğiz.

Cevap: B

9. Aşağıda görselleri verilen varlıkların adlarından hangisi sözlükte daha sonra gelir?

Cevap:

***7. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları (Sayfa 112-113-114) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2
0
0
1
3
0
1

1 Yorum

Yorum Yap