Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 45-46-47-48-49 (Erdemler Teması)

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 45

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

KONUŞAN AT

Hiç unutmam. ilkokulu bitirdiğim yıldı. Babam, o sabah atla kasabaya gitmişti. Ağabeyimle ben de evimizin yanındaki bahçede çalışıyorduk. Öğlene doğru birden at kişnemesi duyduk.
Ağabeyim, “Ahmet koş, bu bizim atın sesine benziyor.” dedi.
Sesin geldiği yöne doğru koşmaya başladık. Gerçekten de bizim attı. Üzerinde babam yoktu. Bizi görünce durdu. Kişniyor, başını sallıyor, ön ayaklarından biriyle yeri dövüyordu. Belli ki bir şeyler anlatmak istiyordu.
Babama ne olmuştu? Başına bir şey mi gelmişti? Ağabeyimi de beni de bir merak aldı. At, başını geldiği yöne çevirmiş kişneyip duruyordu. Bir ara kasabaya giden yola doğru koşmaya başladı.
Biz de peşine düştük. At hem koşuyor hem de arada bir bize bakıp kişniyordu. Bizi çağırıyordu sanki. Çınarlı derenin başına gelince at durdu. Başını sallıyor ve hâlâ kişniyordu. Bir de ne görelim!
Babam derenin dibinde yatıyordu. Attan düşmüş ve bir bacağını tutuyordu.
Emin ÖZDEMİR

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 46

İlk beş soruyu metne göre cevaplayınız.

1. Yazar, hangi dönemine bir anısını hatırlıyor?
A) İkokula başladığı yıla
B) İkokulu bitirdiği yıla
C) Ortaokulu bitirdiği yıla

Cevap: B

2. Çocuklar, babalarının attan düştüğünü nasıl öğreniyorlar?
A) Atın yanlarına gelip kişnemesinden
B) Arkadaşlarının haber vermesinden
C) Babalarının sesini duymalarından

Cevap: A

3. Babanın yaralanmasının nedeni nedir?
A) Attan düşmesi
B) Ayağının kayması
C) Yılan sokması

Cevap: A

4. Metnin konusu nedir?
A) Atların bilinmeyen özellikleri
B) Köyde yaşamanın zorlukları
C) Atların insanlarla iletişimi

Cevap: C

5. Aşağıdaki cümlelerde verilen olayları oluş sırasına göre cümlenin başındaki kutulara sayıları yazarak sıralayınız.

Cevap: 2-3-4-1

() Babam attan düşmüş, bir bacağını tutuyordu.
() Babam o sabah kasabaya gitmişti.
() Öğlene doğru birden at kişnemesi duyduk.
() Çınarlı derenin başına gelince at durdu.

6. Metindeki altı çizili kelimelerin zıt anlamlılarını aşağıya yazınız. Bu kelimeleri sözlü olarak birer cümlede kullanınız.

Cevap: sabah-akşam, ön-arka

Akşam ezanı okunmadan önce evde olurum.
Arka bahçede oyun oynarken çekirge gördüm.

7. Aşağıdaki cümlelerde ( ) içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

Cevap:

• Bu sabah Canan(,) Eda(,) Semra ve Duygu gelmedi(.)
• Hey, buraya gelin(!)
• Sen de mi gelmeyeceksin(?)

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 47

8. Aşağıdaki cümlelerde bazı kelimeler yanlış yazılmıştır. Bunları belirleyip kelimeler doğru olacak şekilde cümleleri yeniden yazınız.

• Ayşe ile selim sevgi dolu çocuklardır.

Cevap: Ayşe ile Selim sevgi dolu çocuklardır.

• Okul’dan çıkınca onu göremedim.

Cevap: Okuldan çıkınca onu göremedim.

• Adana’dan hasan ile Zeynep gelmiş.

Cevap: Adana’dan Hasan ile Zeynep gelmiş.

9. Aşağıdaki cümlelerde geçen eş anlamlı kelimeleri belirleyiniz. Bu kelimelerin eş anlamlılarını farklı birer cümlede kullanınız.

Bu sınıftaki talebeler çok çalışkandır.

Cevap: öğrenci-talebe

Beyaz renkli tişörtümü giyeceğim.

Cevap: beyaz-ak

Duru, yaşlılara karşı çok saygılıdır.

Cevap: yaşlı-ihtiyar

Bu akşam Elif bize konuk olacak.

Cevap: konuk-misafir

10. Aşağıdaki kelimeleri cümle içinde kullanarak yazma alanına yazınız.

Cevap:

Sevgi→ Ona sevgi besliyorum.
Saygı→ O çok saygılı bir çocuktur.
Paylaşım→ Derdimi seninle paylaşmak istedim.
Yardımseverlik→ Yardımsever olmak çok iyi bir şeydir.
Mutlu→ Dünyada her çocuk mutlu olmalıdır.
Dostluk→ Dostluk bu hayatta zor bulunan bir şeydir.

3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 48

11. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellere uygun cümleler yazınız.

Cevap:

***3. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları (Sayfa 45-46-47-48-49) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1
0
0
0
0
1
0

Yorum Yap