Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları

Televizyondaki Reklamcı Amca metni cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 138-139-140-141-142
(Vatandaşlık Teması)

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları Sayfa 138

Harçlıklarınızı neler almak için harcıyorsunuz?

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları Sayfa 140

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğunuz şiire göre cevaplayınız.

Çocuk, televizyondaki reklamcı amcanın ondan neler istediğini söylüyor?

Cevap: Önce para biriktirmesini sonra gösterdiği sakızı çiğnemesini, çikolatayı yemesini, gazozu içmesini istiyormuş.

Çocuk, televizyondaki reklamcı amcanın istekleri arasında ne gibi çelişkiler görüyor?

Cevap: Reklamcı amca hem para biriktirmesini hem de söylediklerini tüketmesini söylemektedir. Fakat çocuk elindeki harçlığın tüm bunlara yetmeyeceğini düşünmektedir.

Çocuğun söylediklerine katılıyor musunuz? Neden?

Cevap: (örnek) Evet katılıyorum. Bize verilen harçlıklarla eğer reklamcı amcanın söylediklerini tüketirsek para biriktiremeyiz. Eğer para biriktirirsek söylediklerini tüketemeyiz.

2. ETKİNLİK

Bu şiirde şair, siz çocuklara ne tür bir mesaj vermek istemiştir?

Cevap: Reklamların etkisinde kalmadan bütçemize göre hareket etmemiz gerektiği mesajını vermek istemiştir.

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları Sayfa 141

3. ETKİNLİK

Herhangi bir ürün belirleyiniz. Bunu tanıtacak bir reklam afişi hazırlayınız.

Cevap:

(örnek)

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları

4. ETKİNLİK

Şiiri sessiz okuyunuz. Şiirdeki eş sesli sözcüğü bulup bunu farklı iki anlamıyla cümlelerde kullanınız.

Cevap:

→ Yemekten sonra çay tim.

→ Annem kazağın tarafındaki etiketi söktü.

Televizyondaki Reklamcı Amca Metni Cevapları Sayfa 142

5. ETKİNLİK

Şiirdeki tekil olan tür adlarını listeleyiniz. Bunları çoğul hâle getirip ilgili kutucuğa yazınız.

Cevap:

Tekil Tür AdlarıÇoğul Hâlleri
paraparalar
sakızsakızlar
çikolataçikolatalar
gazozgazozlar
harçlıkharçlıklar

6. ETKİNLİK

Şiirin ikinci kıtasını, sözcükleri hecelerine ayırarak kendi yazı stilinizde yazınız.

Cevap:

Son-ra  da
Bu sa-kı-zı çiğ-ne
Şu çi-kla-ta-yı ye
Bu ga-zo-zu iç
Di-yor-sun.

*** Televizyondaki Reklamcı Amca metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
2
0
2
0
1
2

30 Yorum

Yorum Yap