Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları

Sana Borçluyuz Ta Derinden metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 59-60-61-62-63-64-65
(Milli Mücadele ve Atatürk Teması)

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları Sayfa 59

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. “Cumhuriyet” ne demektir?

Cevap: Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi

2. Okulunuzda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını anlatınız.

Cevap: Okulunuzda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Sana Borçluyuz Metni Cevapları Sayfa 60

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

halk: Aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu

sanatkar: El ile yaptığı işi kendisine meslek edinen işçi veya usta

cumhuriyet: Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi

2. ETKİNLİK

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Yurdumuzu kim kurtarmıştır?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk kurtarmıştır.

2) İkinci kıtaya göre kurtarıcının özellikleri nelerdir?

Cevap: Yiğit, inançlı, yapıcı, sanatkar.

3) Üçüncü kıtaya göre kurtarıcı bize neler öğretmiştir?

Cevap: Dilimizi ve ulusallığımızı öğretmiştir.

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları Sayfa 61

3. ETKİNLİK

Görseldeki çocuklar ne yapmaktadır?

Cevap:

Birinci görselde çocuklar bir bayram kutlaması yapmaktadırlar. İkinci görseldeki çocuklar halk oyunu oynamaktadır.

4. ETKİNLİK

Ailenizde kararlar alınırken herkesin düşüncesini ifade etmesi neden önemlidir?

Cevap: Ailemizde kararlar alınırken herkesin düşüncesini ifade etmesi, alınan karardan herkesin mutlu olması, eşitlik ve adalet açısından önemlidir.

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları Sayfa 62

5. ETKİNLİK

Kelime çiftlerinin karşılarına eş anlamlı mı, zıt anlamlı mı olduklarını örnekteki gibi yazınız.

Cevap:

kırmızı-aleş anlamlı
sema-gökyüzüeş anlamlı
güç-kuvveteş anlamlı
sert-yumuşakzıt anlamlı
konut-eveş anlamlı
başlangıç-bitişzıt anlamlı
dar-genişzıt anlamlı
hürriyet-özgürlükeş anlamlı
sınıf-derslikeş anlamlı
ilk-son turkceodevim.comzıt anlamlı
savaş-barışzıt anlamlı

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları Sayfa 63

6. ETKİNLİK

a) Virgülün kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur.

Hitap sözlerinden sonra konur.

Cümledeki eş görevli kelime ya da kelime gruplarının arasına konur.

• Sabah kalktı, kahvaltısını yaptı, okula gitti.
• Sevgili Anneciğim,
• Pazardan elma, armut, muz aldım.

b) Verilen açıklamalara uygun olarak virgülün kullanıldığı yerlere örnek cümleler yazınız.

Cevap: 

» Sınıfa girdi, sırasına oturdu, kitabını açtı, sessizce öğretmenini bekledi.

» Değerli büyüğüm Ahmet amca,

» Kırtasiyeden kalem, silgi, defter, kalem ucu, kalemtıraş aldım.

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları Sayfa 64

7. ETKİNLİK

“Cumhuriyet” konulu bir şiir yazınız. Yazdığınız şiiri görsellerle zenginleştiriniz.

Cevap: 

(örnektir)

CUMHURİYET

Dünyaya şeref saldık,
Nice ülkeler aldık,
Alnı lekesiz kaldık,
Yaşasın cumhuriyet.

Atatürk kalbimizde,
Yürürüz her gün biz de
Onun çizdiği izde,
Yaşasın cumhuriyet.

Sana Borçluyuz Ta Derinden Metni Cevapları Sayfa 65

8. ETKİNLİK

Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Sana Borçluyuz Ta Derinden metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2
0
0
1
0
0
0

2 Yorum

Yorum Yap