Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Telafi Eğitimi Programı Etkinlik Cevapları İçin Tıklayın

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları

Resimdeki Kuşlar Dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 4. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 251-252-253-254-255-256-257 (Sanat Teması)

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları - 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları – 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Resimdeki Kuşlar Metni Cevapları Sayfa 251

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Resim sanatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

(örnek) Resim, görsel zevkimize hitap eden, duygularımızı etkileyen, yetenek gerektiren bir sanattır.

2. Hiç resim sergisi gezdiniz mi, neler gördünüz? Sizce ressam ve şairlerin ortak noktaları nedir?

(örnek) Bir resim sergisi gezdim. O sergide çok güzel resimler gördüm. Ressam ve şairlerin ortak noktaları, yetenekli ve duygusal olmalardır.

Resimdeki Kuşlar Metni Cevapları Sayfa 252

1. ETKİNLİK

Şiiri dinlerken aşağıda şiirin boş bırakılan yerlerini doldurunuz.

Cevap: 

Kuşlar çiziyor annem
Resimlerinde,
Bakışları ürkek serçeler,
Su içen güvercinler çiziyor.
Kuşlar çiziyor annem,
Resimlerinde,
Göç eden kırlangıçlar,

Geniş kanatlı martılar boyuyor
Sergiler açıyor annem,
Kuşlar, çerçevelenmiş resimlerinde.
Annemse gülümsüyor,
Yaptıkları beğenildikçe.
Elimde yarım simidimle
Kuşları beklesem de…
Çıkıp çerçevelerden,
Gelmiyorlar elime.

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları Sayfa 253

2. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

ürkek

Anlamı: Çok ürken, korkuya çabuk kapılan

Cümlem: Kedi ürkek adımlarla süt kabına doğru yanaştı.

sergi

Anlamı: Halkın gezip görmesi, tanıması için uygun biçimde yerleştirilmiş ürünlerin, sanat eserlerinin tümü

Cümlem: Çizdiğim Atatürk portresi okulumuz yıl sonu sergisinde sergilenecek.

çerçeve

Anlamı: Resim, yazı, ayna vb.ni süslemek veya bir yere asılabilecek duruma getirmek için bunlara geçirilen kenarlık

Cümlem: Annem çocukluk fotoğraflarımı çerçeveye koyup duvara asmış.

göç

Anlamı: Kuşların, geyiklerin, yarasaların, bazı balık ve böceklerin mevsim, iklim, besin miktarı vb.ne göre çevre değiştirmeleri

Cümlem: Kuşların göç zamanı gelince bir hüzün kaplar sanki ağaçları.

3. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Resim yapan kimdir?

Cevap: Şairin annesidir.

2. Resimlerde hangi varlıklar çizilmiştir?

Cevap: Serçe, güvercin, kırlangıç, martı çizilmiştir.

3. Kuşlar resimde nasıl çizilmiştir?

Cevap: Serçeler ürkek bakışlı, güvercinler su içerken, kırlangıçlar göç ederken, martılar geniş kanatlı çizilmiştir.

4. Anne, niçin gülümsüyor?

Cevap: Yaptığı resimler beğenilince gülümsüyor.

5. Çocuk, resimlere bakarak ne olmasını hayal ediyor?

Cevap: Kuşların resimlerden çıkıp eline gelmesini bekliyor.

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları Sayfa 254

4. ETKİNLİK

Metne uygun farklı başlıklar belirleyiniz.

Cevap: 

KUŞLARI ÇİZİYOR ANNEM

5. ETKİNLİK

Cevap: 

KONU

Kuş resimleri

ANA DUYGU

Sanat sevgisi

6. ETKİNLİK

İmza örneklerini inceleyiniz. Siz de kendinize has bir imza belirleyiniz.

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları Sayfa 255

7. ETKİNLİK

Görsel, metinde aktarılan anlama nasıl katkı sağlamaktadır?

Cevap: Görsel, resimde anlatılan tablodur. Metin, tabloyu anlatmaktadır. Görsel, anlatılanların okuyucunun zihninde daha net belirmesine katkı sağlamıştır.

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları Sayfa 256

8. ETKİNLİK

“Sanat altın bileziktir” atasözünü açıklayınız. Konuşmalarınızda kullandığınız kelimelerin anlamlarına uygun olmasına özen gösteriniz.

Cevap: Atasözü, “Kişinin elindeki sanat, değeri hiç eksilmeyen bir servettir.” anlamına gelmektedir. Yani sanat yapma yeteneğine sahip kişi, bu yeteneği kullanarak yaşamı boyunca getiri sağlar.

9. ETKİNLİK

Görsellerle ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Görsellerde Atatürk’ün sanat ile yakından ilgilendiğini görüyoruz. Halkın da sanatla ilgilenmesi için çalışmalar yapmıştır.

Resimdeki Kuşlar Dinleme Metni Cevapları Sayfa 257

10. ETKİNLİK

Atatürk’ün sözlerini kendi yazı stilinize göre yazınız.

• Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

• Sanatkâr, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

• Bir milletin yenileşmesinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir.

*** Resimdeki Kuşlar metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

32 Yorum

Yorum Yap