Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli metni cevapları ve soruları, Koza Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33-34-35-36-37 (Çocuk Dünyası Teması)

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları

1. Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz? Bu oyunlardan birinin nasıl oynandığını anlatınız.

Cevap: Saklambaç oyunu çocukların vazgeçilmez bir oyunu olarak geçmişte ve günümüzde büyük bir önem taşımaktadır. Eşleşme sonucunda ilk olarak Ebe seçilir. Ebenin gözleri diğer oyuncuları görmeyecek şekilde bağlanır. Ebe etrafında döndürülerek diğer oyuncuların saklanması sağlanır. Diğer oyuncular ellerini çırparak Ebenin kendilerine yönelmesine yardımcı olurlar. Ebe yakaladığı kişiye Ebe yapar ve o da oyuna dahil olarak bu oyun döner ve devam eder.

2. Metnin resimlerini inceleyiniz. Resimlerden hareketle metnin konusunu tahmin edip söyleyiniz.

Cevap: Oyun oynayan çocuklar resmedilmiştir. Metnin konusu oyun olabilir.

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 31

1. ETKİNLİK

Aşağıda görselleri verilen kelimelerle anlamlarını eşleştiriniz. Bu kelimeleri birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap

Kumaş : Pamuk, yün, ipek vb.nden makinede dokunmuş her türlü dokuma.
Paraşüt: Hava taşıtından veya yüksek bir yerden atlayan insanın kontrollü bir şekilde yere inmesini sağlayan araç.
Müzik: Belirli kurallara bağlı olarak düzenlenmiş seslerden oluşan eserlerin okunması veya çalınması.

Anlamını öğrendiğiniz kelimelerle anlamlarını kartlara yazınız. Bu kartları, sözlüğünüzdeki ilgili harflerin olduğu sayfalara yapıştırınız.

Cevap: Bu etkinliği siz yapmalısınız. 

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 32

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Metnin konusuna uygun olan resmi işaretleyerek belirtiniz.

Cevap: 1. resim yani paraşütle oyun oynayan çocukların olduğu resimdir.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını metinde bulunuz. Bunları metindeki anlamları dışında farklı cümlelerde kullanıp yazınız.

Cevap:

büyük

Zıt anlamlıları: küçük, ufak
Cümlelerim: Küçük bir ev aldım. Ufak bir bisikletim var.

aşağı

Zıt anlamlıları: Yukarı, yüksek
Cümlelerim: Yüksek bir dağmış. Yukarıdaki komşumuz geldi.

üstünde

Zıt anlamlıları: Altında, aşağısında
Cümlelerim: Altındaki ayakkabılar çok güzel.

az

Zıt anlamlıları: Çok, fazla
Cümlelerim: Çok şeker yemiş.  Fazla konuşuyor.

yukarı

Zıt anlamlıları: Aşağı, alt
Cümlelerim: Aşağıya inmiş. Alt katta oturuyorlar.

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 33

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Sizce konuşmacılardan hangisi, diğerine göre daha etkili konuşuyor? Açıklayınız.

Cevap: İkinci resimdeki çocuk daha etkili konuşuyor. Çünkü dinleyenlerin gözlerine bakıyor. İlk resimdeki kız çok utangaç duruyor.

5. ETKİNLİK

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 34

Aşağıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı cümleler oluşturup yazınız.

Cevap:

Cümleler büyük harfle başlar ve sonuna nokta işareti konur.

geldi—Zeynep—bize

Cevap: Zeynep bize geldi.

oyun—Hasan—Elifle—ve—oynadık

Cevap: Hasan ve Elif’le oyun oynadık.

televizyonda—izledik—annem—ve—babamla—film

Cevap: Annem ve babamla televizyonda film izledik.

ödevini—Osman—yapmamış

Cevap: Osman ödevini yapmamış.

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 35

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Çocuklar hangi oyunları oynuyorlar? Bu oyunların adlarını ve nasıl oynadıklarını yazınız.

Cevap:

1. Görsel: Yakar Top
2. Görsel: Körebe

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 36

7. ETKİNLİK

Cümlede birbiri ardınca sıralanan kelime veya kelime gruplarının arasına virgül konur.

Kalemimi, silgimi, kitabımı ve defterimi almağı unutmadım.

Daha önce Ankara’yı, İstanbul’u, Aydını ve Batman! gezdim.

Defterinize içinde virgül işaretini kullanacağınız iki cümle yazınız.

Cevap:

Pazardan elma, armut, ayva almış.
Evdeki masa, sandalye, koltuk eskimiş.

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde ( ) yerine gelmesi gereken noktalama işaretlerini koyunuz.

Cevap: Hasan (,) Elif ve Duru bize gelecek (.) Zübeyde’nin mavi (,) kırmızı (,) yeşil ve mor renklerde birçok kalemi var (.)

9. ETKİNLİK

Arkadaşlarınızla birlikte oynamaktan hoşlandığınız bir oyunu ve bu oyunun kuralları hakkında konuşunuz. Konuşmanızı yaparken 4. Etkinlik’teki kurallara uymayı unutmayınız.

Cevap:

Yakan Top: Karşılıklı olarak iki kişi durur. Kalan arada diğer kişiler geçer. Karşılıklı olan kişiler ortadaki kişileri vurmaya çalışır. Eğer vurulursalar yanarlar, topu yere düşmeden yakalarsalar ek bir can alırlar.

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları Sayfa 37

10. ETKİNLİK

Aşağıdaki paraşütü metinde sözü edilen renklerle boyayınız.

Cevap: Sarı, yeşil, mavi, turuncu, mor, kırmızıya boyayınız. 

***Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli metni cevapları (Sayfa 28-29-30-31-32-33-34-35-36-37) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap