Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Padişahın Oğluna Dersi metni cevapları ve soruları, Cem Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 10-11-12-13-14-15-16-17 (Millî Kültürümüz Teması)

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 11

HAYDİ BİRAZ KONUŞALIM

Sizce saygı nedir? Günlük hayatımızda kimlere saygı göstermeliyiz?

Cevap: Bence saygı büyüklere karşı yapmamız gereken doğru davranışlardır. Günlük hayatımızda bizden büyük kişilere ve önemli saygıdeğer insanlara saygı göstermeliyiz.

1. ETKİNLİK

Resmi dikkatlice inceledikten sonra dinleyeceğimiz metinde yaşanacaklarla ilgili tahminlerimizi yazalım

Cevap: Bir padişah ya da sultanın yanındaki yardımcısı ile aralarında geçecek olan bir hikaye anlatılacaktır bence.

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 12

2. ETKİNLİK

Aşağıda bazı sözcüklerin anlamları yazılmış.

Haydi, bu sözcüklerle cümleler yazalım.

Cevap:

Çaresiz: Çare bulamayan, zavallı kimse.

Cevap: Kendimi çok çaresiz hissettim.

Şikâyet: Herhangi bir şeyden memnun olmamak.

Cevap: Her şeyden şikayet ediyor.

Müddet: Bir olayın başı ile sonu arasında geçen zaman parçası.

Cevap: Ona biraz daha müddet verdim.

Müthiş: Şaşılacak kadar değişik.

Cevap: Müthiş derecede şaşkındım.

Plan: Bir işin gerçekleştirilmesi için uyulması tasarlanan düzen.

Cevap: Plan yapmadan başarılı olunmaz.

Padişah: Osmanlı Devletinde devleti yöneten kişi.

Cevap: Padişah ne derse o olurdu.

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 13

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğimiz “Padişahın Oğluna Dersi” metnine göre cevaplayalım.

1. Fatih Sultan Mehmet’in hocası kimdir?

Cevap: Ak Şemsettin

2. Fatih Sultan Mehmet neden hocasının sözünü dinlemiyor?

Cevap: Çünkü Padişah oğlu olduğunu söyleyerek kendini dokunulmaz sanıyordur.

3. Padişahın Fatih Sultan Mehmet’le ilgili planı nedir?

Cevap: Derse girecek ama dersi böldüğü için Ak Şemsettin’den tokat yiyecektir. Böylece Fatih babasına bile tokat atacak gücü olan hocasından korkacaktır, sözünden çıkmayacaktır.

4. Fatih Sultan Mehmet bu plandan sonra ne öğreniyor?

Cevap: Kim olursan ol Hocana saygısızlık yapamaz, kimsenin arkasına makama güvenmeyeceksin.

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 14

4. ETKİNLİK

Haydi, aşağıdaki tabloyu dikkatlice inceleyelim ve saygımızı göstermek için yapmamız ve yapmamamız gerekenleri aşağıya yazalım.

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 15

5. ETKİNLİK

Haydi, resimlerin karşılarına uygun birer cümle yazalım.

Cevap:

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 16

6. ETKİNLİK

Saygını nasıl gösterirsin?

Cevap:

Padişahın Oğluna Dersi Metni Cevapları Sayfa 17

7. ETKİNLİK

Şiirde harfleri eksik yazılan sözcükler var. Haydi, sözcükleri düzelterek şiiri tekrar yazalım.

Cevap:

***Padişahın Oğluna Dersi metni cevapları (Sayfa 10-11-12-13-14-15-16-17) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Yorum Yap