Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Ailemiz Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Ailemiz metni cevapları ve soruları, Cem Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 18-19-20-21-22-23-24 (Millî Kültürümüz Teması)

Ailemiz Metni Cevapları

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 18

HAYDİ BİRAZ KONUŞALIM

Aile deyince aklına neler geliyor?

Cevap: Aile demek insanın sahip olduğu en değerli hazine demektir. Bizleri bugünlere getiren bizler için her şeyi yapan en önemli şey demektir aile.

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 19

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki sözcükleri resimde gösterilen uygun yerlere yazabilir misin?

Cevap:

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki sorulan okuduğumuz şiire göre cevaplayalım.

1. Okuduğumuz şiire göre kimin her sözünden ders alırız?

Cevap: Dedemizin her sözünden

2. Dedeleri çocuklara ne anlatıyor?

Cevap: Hep geçmişleri anlatmaktadır.

3. Şiire göre kim birçok güzel masal bilmektedir?

Cevap: Ninesi.

4. Şiirdeki ailede kimler var?

Cevap: Ninesi, dedesi, annesi, babası, kardeşleri…

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 20

3. ETKİNLİK

Ailenin tanıtıldığı kartları doldurabilir misin?

Cevap:

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 21

4. ETKİNLİK

Haydi, aile ağacındaki boşluklara resimler yapıştırarak kendi aile ağacını oluştur.

Cevap:

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 22

5. ETKİNLİK

Haydi, resimleri inceleyerek boşlukları dolduralım.

Cevap:

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 23

6. ETKİNLİK

Şiirde bazı sözcükler yanlış yazılmış, Yanlış yazılan sözcükleri düzelterek şiiri tekrar yazalım.

Cevap: Şiirde yanlış yazılan sözcükleri düzelterek şiiri tekrar yazınız.

Ailemiz Metni Cevapları Sayfa 24

7. ETKİNLİK

Ders kitaplarında ön ve arka kapak bulunur. Kitabın içindeki metinlerin hangi sayfalarda olduğunu gösteren bölüme “İçindekiler” bölümü denir.

Cevap:

***Ailemiz metni cevapları (Sayfa 18-19-20-21-22-23-24) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap