Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu)

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 86-87-88-89

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu)

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu)

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 86

(…)
Değirmen kapısına vardığında Köse’yle karşılaştı. Hemen tanıdı onu. Eşeğin yükünü indirmeden:
– Bildim seni, dedi sırıtarak, Köse’nin ta kendisisin sen!
– Doğru söylüyorsun ama nasıl bildiğini merak ettim.
– Bunda bilmeyecek ne var. Boyun kısa, sakalın köse, adın da Musa.
– Öyleyse sen de Keloğlan olmalısın.
– Nereden bildin?
– Bunda bilmeyecek ne var. Önce başın kel. Bu yetmezmiş gibi bir de türküyle adını bağıra bağıra söyleyip duruyorsun.
(…)

Sennur SEZER, Adnan ÖZYALÇINER
(Kısaltılmıştır.)

İlk on soruyu, yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Karşılıklı konuşanlar kimlerdir?

Cevap: Köse Musa ile Keloğlan

2. Keloğlan, Köse’yi nasıl tanıdığını söylüyor?

Cevap: Boyunun kısa, sakalının köse, adının da Musa olduğunu söylüyor.

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 87

3. Köse, Keloğlan’ı hangi özellikleriyle tanıdığını söylüyor?

Başının kel olmasından ve türküyle adını bağıra bağıra söylemesinden tanıdığını söylüyor.

4. Metne uygun bir başlık bulunuz.

Cevap: Keloğlan ile Köse

5. “Önce Keloğlan, Köse’yi tanıdı.” ifadesini metne uygun olarak tamamlayınız.

6. Metnin yazarları kimlerdir?

Cevap: Sennur SEZER, Adnan ÖZYALÇINER

7. Metinde kullanılan noktalama işaretleri nelerdir?

Cevap: Üç nokta, kesme işareti, nokta, iki nokta, virgül, ünlem işareti, soru işareti.

8. “Değirmen kapısına vardığında Köse’yle karşılaştı.” cümlesindeki sözcükleri kısa çizgi ile hecelerine ayırınız.

Cevap:

de-ğir-men
ka-pı-sı-na
var-dı-ğın-da
kö-sey-le
kar-şı-laş-tı

9. “Doğru söylüyorsun ama nasıl bildiğini merak ettim.” cümlesi, kaç sözcükten oluşmuştur? Yazınız.

Cevap: Yedi sözcükten oluşmuştur.

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 88

10. Metindeki özel adları yazarak bunların kaç hece ve kaç harften oluştuklarını belirtiniz.

Cevap:

Köse → 2 hece, 4 harf

Musa → 2 hece, 4 harf

Keloğlan → 3 hece, 8 harf

11. Aşağıdaki tabloda bazı yanlışlıklar yapılmıştır. Bunları bulup düzeltiniz.

Cevap: 

Özel AdlarTür Adları
Karabaşmasa
Türkiyetürkü
anneAhmet
Van Gölübalık
şarkıNasreddin Hoca
Millî Eğitim Bakanlığısınıf

12. Aşağıdaki cümleleri, olayların oluş sırasını dikkate alarak numaralandırınız.

Cevap: 

2Elimi, yüzümü yıkadıktan sonra kahvaltı ettik.
6O gün uçurtma uçurmayı öğrendim
3Piknik için hazırlıklara başladık.
1Sabah erkenden kalktım.
4Yola çıktığımızda babama, nerede piknik yapacağımızı sordum.
5Piknik alanı çok kalabalıktı.

Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 89

13. Aşağıda karışık olarak verilen kelimelerden cümleler oluşturup yazınız.

Cevap: 

göstermeliyiz
saygı
her zaman
büyüklerimize
Büyüklerimize her zaman saygı göstermeliyiz.
olağanüstü
vardır
masallarda
varlıklar
Masallarda olağanüstü varlıklar vardır.
bağımsızlığımızın
bayrak
sembolüdür
Bayrak bağımsızlığımızın sembolüdür.

14. Aşağıdaki metinde bazı yazım ve noktalama hataları yapılmıştır. Bu hataları düzeltip metni tekrar yazınız.

Asker uğurlaması gelenek ve görenekleriniz arasında yer alır?
Askere Gidecek deli kanlıya hediyeler ve harçlık verilir, Davullar,
zurnalar eşliğinde gençler Askere uğurlanır!

Cevap: 

Asker uğurlaması gelenek ve göreneklerimiz arasında yer alır.
Askere gidecek delikanlıya hediyeler ve harçlık verilir. Davullar,
zurnalar eşliğinde gençler askere uğurlanır.

*** Millî Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
3
1
0
0

8 Yorum

Yorum Yap