Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Makine Nedir? Metni Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Makine Nedir? metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 120-121-122-123 (Bilim ve Teknoloji Teması)

Makine Nedir? Metni Cevapları

Makine Nedir? Metni Cevapları Sayfa 120

Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine dikkat ederek okuyunuz.

MAKİNE NEDİR?

Makine, bir işi yapmamıza yardım eden bir aygıttır.
Kaldıraç, makara, dişli ve vida gibi basit makineler vardır. Bunlar ağır yükleri kaldırmamıza, bir kuvvetin yönünü değiştirmemize veya bir nesneyi etkili kılmak için kuvvetini ve hızını değiştirmemize yardım eder. Bankada hesabı olan insanların çoğu bankamatikten para çeker. Bunlar genellikle bir binanın duvarına yerleştirilmiş makinelerdir. Bir yerden bir yere giderken çeşitli makineler kullanırız. Kara, deniz ve havadaki ulaşım araçlarımız giderek hızlanmaktadır.
(..)
Bugün jet ski gibi makinelere binip denizin üstünde gayet hızlı yol alabiliyoruz. Su altı gemilerine binip okyanusun derinliklerini de ziyaret edebiliyoruz. Uzay gemileri insanları, hayvanları ve diğer makineleri uzaya taşıyan son derece karmaşık makinelerdir. Deborah MURRELL Çeviren: Ali Berktay (Kısaltılmıştır.)

Makine Nedir? Metni Cevapları Sayfa 121

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi makineler aracılığıyla yaptığımız işlerden biri değildir?
A) Ağır yükleri kaldırmak
B) Bankamatikten para çekmek
C) Canımızın istediği şeyi yemek

Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi, ulaşımda kullanılan bir makine olamaz?
A) At arabası
B) Bisiklet
C) Kamyon

Cevap: A

3. Okyanusların  derinliklerine inmemizi sağlayan makineler nelerdir?
A) Gemi
B) Su altı
C) Jet ski

Cevap: B

4. Metne göre hangi makineler karmaşık yapılıdır?
A) Trenler
B) Uzay gemileri
C) Televizyonlar

Cevap: B

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Metinde geçen makineleri işaretleyiniz.

Cevap:

Makine Nedir? Metni Cevapları Sayfa 122

3. ETKİNLİK

HANOİ KULESİ

Malzemeler

• Strafor ya da köpük tabaka
• Çöp şiş çubukları
• Burgu
• Farklı boyutlarda şişe kapakları
• Boyalar ve sulu boya fırçası

Nasıl Yapacaksınız?
1. Uç tane çöp şiş çubuğu alınız ve bunları farklı renklere boyayınız.
2. Boyadığınız üç çubuğu strafor ya da köpük tabakaya saplayınız.
3. Farklı boyutlarda yedi ya da sekiz şişe kapağının her birinin ortasında bir delik açınız. Kendinizi yaralamamak için bir büyüğünüzden yardım isteyiniz.

Nasıl Oynayacaksınız?
Bu oyunu kendi kendinize de oynayabilirsiniz,
1. Bütün şişe kapaklarını büyükten küçüğe doğru en soldaki çubuğa diziniz.
2. Bu oyunda, bütün kapakları soldaki çubuktan sağdaki çubuğa geçirmeniz gerekir. Bunu yaparken uymanız gereken birkaç kural var: Bir kapağı ondan küçük bir kapağın üstüne koyamazsınız. Bir seferde yalnızca en üstte yer alan tek bir kapağın yerini değiştirebilirsiniz. Ne kadar çok kapak kullanırsanız bulmacayı çözmek o kadar zorlaşır. Üç kapakla başlayıp oyunun mantığını anladıkça kapak sayısını artırmanız iyi olur.
Orlol RİPOL- Francesc MARTİN

Makine Nedir? Metni Cevapları Sayfa 123

4. ETKİNLİK

Zeynep, “Bilim ve Teknoloji” konusunda bir konuşma yapacaktır.

Sizce Zeynep konuşmasını yaparken hangi bilgileri vermelidir?

Cevap: Bilim ve teknoloji konusunda bilgiler vermelidir. Konuşmaya bilimin ve teknolojinin ne olduğunu açıklamakla başlamalıdır.

Zeynep konuşmasında hangi kurallara dikkat etmelidir?

Cevap: Konuşma içerisinde argo kelimler kullanmamalı, konuşma esnasında beden dilini kullanmalıdır. İnsanları sıkmayacak şekilde akıcı konuşmalıdır.

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri örnekteki gibi soru cümlelerine dönüştürünüz.

Cevap:

• Bilim konulu kitapları sever. → Bilim konulu kitapları sever mi?
• Teknoloji konusunda konuştu. → Teknoloji konusunda konuştu mu?
• Tatile gitti. → Tatile gitti mi?
• Onunla parkta buluştunuz. → Onunla parkta buluştunuz mu?
• Yarın o da gelecek. → Yarın o da gelecek mi?
• Üçüncü sınıfa geçtim. → Üçüncü sınıfa geçtim mi?
• Onlarla buluşacağız. → Onlarla buluşacak mıyız?
• Ali gol attı. → Ali gol attı mı?

***Makine Nedir? metni cevapları (Sayfa 120-121-122-123) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
8
0
1
3
4
1
5

Yorum Yap