Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Kolesterol Metni Cevapları

Kolesterol metni cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 103-104-105-106-107-108-109
(Sağlık ve Spor Teması)

Kolesterol Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu

Kolesterol Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu

Kolesterol Metni Cevapları Sayfa 103

Çevrenizde sürekli ilaç kullanması gereken kişiler olup olmadığını araştırınız. Bu kişilerin ilaç kullanmalarını gerektiren rahatsızlıklarını öğreniniz.

Araştırmanızı siz yapabilirsiniz.

Kolesterol Metni Cevapları Sayfa 106

1. ETKİNLİK

Şiirin konusunu aşağıya yazınız.

Cevap: Şiirin konusu sağlıksız beslenmenin zararlarıdır.

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

Şiirdeki çocukların sorunu ne zaman başlamıştır?

Cevap: On beş tatilde, anneanne ve babaanneleri onlara geldiğinde başlamıştır.

Çocukların diyete başlamalarının nedeni nedir?

Cevap: Aşırı ve sağlıksız beslenmelerinden dolayı kilo almaları ve hastalanmalarıdır.

Sizce, babaanne ve anneanneleri çocukların diyet yaptıklarına neden inanmamışlardır?

Cevap: Babaanne ve anneanne çocukların sevdikleri yiyecekleri hazırlamadıkları için onlara iyilik yaptıklarını sanmışlardır. Bu yüzden diyet yaptıklarına inanamamışlardır.

Kolesterol Metni Cevapları Sayfa 107

3. ETKİNLİK

Bir satır başından diğer satır başına kadar olan cümle ya da cümleler topluluğuna paragraf denir.

Şiirden neler anladığınızı kendi cümlelerinizle bir paragraf yazarak anlatınız.

Cevap:

(örnek)

On beş tatilde iki çocuğun anneanne ve babaanneleri onlara gelmiştir. Tatil boyunca çocuklara şekerli, yağlı yani sağlıksız yiyecekler hazırlayıp yedirmişlerdir. Sonunda çocuklar aşırı ve sağlıksız beslenme nedeniyle kilo almışlar ve hastalanmışlardır. Bu nedenle diyet yapmak zorunda kalmışlardır.

4. ETKİNLİK

Şiirdeki çocukların yerinde olduğunuzu düşününüz. Anneanne ve babaannelerinize neler söylemek isterdiniz? Yazınız.

Cevap:

(örnek)

Sevgili babaanne ve anneanneciğim. Siz bizim sevdiğimiz yiyecekleri yaparak bize iyilik yaptığınızı zannediyorsunuz fakat yanılıyorsunuz. Bu şekilde beslenmek sağlığımızı bozuyor. Lütfen beslenme alışkanlıklarımıza müdahale etmeyiniz.

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.

Cevap:

Çok fazla tatlı yemek, sağlığımıza zarar verir .

Sürekli aynı tür yiyecekleri tüketmemeliyiz .

Düzenli aralıklarla doktor kontrolüne gitmeliyiz .

Dişlerimizi, tekniğine uygun fırçalamalıyız .

Kolesterol Metni Cevapları Sayfa 108

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki tabloda, şiirde geçen bazı adlar vardır. Bunlardan tekil adları çoğul, çoğul adları da tekil ad hâline getirip yazınız.

Cevap:

elmalar→ elma
çubuklar→ çubuk
el→ eller
şeker→ şekerler
tost→ tostlar
toplar→ top
pasta→ pastalar
gözleme→ gözlemeler
sebze→ sebzeler

7. ETKİNLİK

“Bitmek, önce, soğuk” sözcüklerinin zıt anlamlılarını bulunuz. Bu sözcüklerin zıt anlamlarını birer cümlede kullanınız.

Cevap:

bitmek zıt anlamlısı başlamak
önce zıt anlamlısı sonra
soğuk zıt anlamlısı sıcak

Cümleler:

Herkes yerini alınca yarışma başladı.

Ellerini yıkadıktan sonra dişlerini fırçaladı.

Havanın aşırı sıcak olması yaşlıları etkiliyor.

Kolesterol Metni Cevapları Sayfa 109

8. ETKİNLİK

İki kardeşin yarıyıl tatili sonunda yaşadığı sorunları okudunuz. Şimdi de iki arkadaş arasında geçen şu konuşmaları okuyunuz:

— Bugün fish (fiş) ve cips yiyelim mi?
— Ben fast food (festfut) yemeyi sevmiyorum.

Onların konuşmasında dikkatinizi çeken bir şey var mı? Konuşmayı tekrar yazmanız istense neler yazardınız?

Cevap:

— Bugün balık ve patates kızartması yiyelim mi?
— Ben hazır yemek yemeyi sevmiyorum.

9. ETKİNLİK

Kitabınızın “Sözlük” bölümünü inceleyiniz. Anlamını bilmediğiniz sözcük ya da sözcük gruplarının bazılarının anlamlarını burada bulabilirsiniz. Birden çok anlamı olan sözcüklerde, metne uygun olan anlamı seçmelisiniz.

Kitabınızın sözlük bölümünde “Sağlık ve Spor” konusuyla ilgili hangi sözcükler vardır? Listeleyiniz.

Cevap:

  • laboratuvar
  • merhem

*** Kolesterol metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2
0
0
2
0
0
0

4 Yorum

Yorum Yap