Kitabın Büyüsü Metni Cevapları

Kitabın Büyüsü metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 4. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 12-13-14-15-16-17 
(Okuma Kültürü Teması)

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları - 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları – 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları Sayfa 12

HAZIRLIK

1. Sizce niçin kitap okumalıyız?

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Okuma ve anlama yeteneğimizi geliştirmek, bilgilenmek, eğlenceli vakit geçirmek için kitap okumalıyız.

2. Okuduğunuz hangi kitapları arkadaşlarınıza tavsiye edersiniz?

Okuduğunuz kitaplara göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları Sayfa 13

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz.
Kelimelerden kendi sözlük defterinizi oluşturunuz.

Cevap: 

define

Anlamı: Toprak altına gömülerek saklanmış para veya değerli şeyler, gömü

Cümlem: Babam karşı dağdaki mağara içinde define olduğu ile ilgili hikayeler anlatır.

kule

Anlamı: Çoğunlukla kare veya silindir biçimindeki yüksek yapı

Cümlem: Şehrimizdeki tek radyo kulesi yıkılıp yenisi yapılacakmış.

sıkıntı

Anlamı: İşsizlik, tekdüzelik, bezginlik vb. sebeplerden doğan ruhsal yorgunluk, cefa, eziyet

Cümlem: Tüm gün evde boş oturmaktan sıkılan Ahmet, kendine bir hobi bulmaya karar verdi.

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları Sayfa 14

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Şiire göre can sıkıntısı bizi nasıl bulamaz?

Cevap: Kitap okurken bulamaz.

2. Şiire göre yalnız kalmamak için ne yapılmalıdır?

Cevap: Şiir, roman, masal türünde yazılar okumak.

3. Şiirde hangi masal kahramanlarından söz edilmektedir?

Cevap: Yedi cüceler, Küçük Prens, Hansel ile Gretel, Rapunzel, Keloğlan.

4. Şiire göre kitap okuyunca neler bulunur?

Cevap: Defineler.

3. ETKİNLİK

Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Cevap: 

Kitabın Büyüsü Şiiri KONUSU: Kitap okumanın faydaları

Kitabın Büyüsü Şiiri ANA DUYGUSU: Kitap sevgisi

4. ETKİNLİK

Sizi etkileyen bir kitabı arkadaşlarınıza tanıtınız.

Çok sevdiğiniz, okurken heyecanlandığınız bir kitabı arkadaşınıza anlatarak bu etkinliği kendiniz yapabilirsiniz.

(örnek)

Şimdiye kadar beni en çok etkileyen kitap “Berk Mucit Oldu” adlı kitaptır. Yazarı Kaan Elbingil’dir. Kitap 72 sayfadır. Resimlidir. Kitapta Berk adlı bir çocuğun, bugüne kadar mucitlerin tembellik ederek yeteri kadar icat çıkarmadıklarını düşünüp yeni icatlar için çılgın fikirler üretmesini anlatmaktadır. Berk’in terli terli içildiğinde hasta etmeyen su, acıtmayan iğne gibi çılgın fikirleri vardır. Kendisinin mucit olduğunu ispatlamaya çalışan Berk, bir gün bir icat ortaya çıkarır ve ortalık karışır. Ben bu kitabı çok sevdim, okurken hiç sıkılmadım. Herkesin okumasını tavsiye ederim.

5. ETKİNLİK

a. Noktanın ( . ) kullanım alanlarını örnekleriyle eşleştiriniz.

Cevap: 

4. Sınıf MEB Yayınları Kitabın Büyüsü Metni Etkinlik Cevapları - Nokta Eşleştirme

4. Sınıf MEB Yayınları Kitabın Büyüsü Metni Etkinlik Cevapları – Nokta Eşleştirme

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları Sayfa 15

b. Siz de noktanın kullanım alanlarını gösteren cümleler yazınız.

Cevap: 

(örnektir)

» En sevdiğim yemek patates kızartmasıdır.

» Sizin davanıza Av. Niyazi Türker bakacak. (Av. = Avukat)

» 3. sıradaki öğrenci boy sırasına göre yanlış yerde duruyor.

» Okullar 17.09.2018 tarihinde açılıyor.

» Yarın 15.10’da sinemada buluşalım.

6. ETKİNLİK

a. Cümlelerde koyu yazılan kelimelerin eş anlamlılarını bulup örnekteki gibi karşılarına yazınız.

Cevap: 

İçinden ne öyküler, sözler saçılır ……hikaye………laf………………..

Bazen Küçük Prens uzak çöllerde. …..ufak……….ırak………………..

Can sıkıntısı sobeleyemez kimseyi …………..kişi……………………….

Ardına düş hadi sen de cadının. ………………takıl……………………….

Büyüsü tükenmez hiç okumanın ……………..bitmez…………………..

b. Şiirde geçen eş sesli kelimeleri bulunuz. Bu kelimeleri farklı anlamlarıyla cümle içinde kullanınız.

Cevap: 

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları - Şiirde Geçen Eş Sesli Kelimeler

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları – Şiirde Geçen Eş Sesli Kelimeler

» Sıcaklarda bol bol su iç.

» Makinenin içi küflenmiş.

roman

» Okuduğum romanda başka bir ülkeye göç eden bir ailenin başından geçenler anlatılıyor.
» Şehre yeni gelen romanlar aşağıdaki parka çadır kurmaya başladılar.

yedi

» Gökkuşağında yedi renk vardır.

» Küçük kedi tezgahtaki ciğeri yedi.

et

» Bisiklet kullanırken sağına soluna dikkat et.
» Herkes sebze yerken o et yemeyi tercih etti.

düş

» Dün gece çok güzel bir düş gördüm.

» Olgunlaşan erikler bir bir yere düştü.

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları Sayfa 16

7. ETKİNLİK

Kitapların ilk sayfalarında içindekiler bölümü bulunur. Bu bölümde kitabın içinde yer alan konu başlıkları yer alır. Böylece aranan konu kolaylıkla bulunabilir. Dijital kaynaklarda da içindekiler kısmı bulunur. Basılı ve dijital kaynaklardaki sözlükler alfabe sırasına göre hazırlanır. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi sonucunda birçok kitabı, gazeteyi ve dergiyi dijital olarak da okumak mümkündür.

1.Basılı kaynaktaki “ Çok Kitap Okurdu ” metni hangi sayfadadır?

Cevap: 44

2.Basılı kaynaktaki 86. sayfadaki metnin adı nedir?

Cevap: Sevmek Mutluluktur

3.Dijital kaynaktaki “ Kahkahacı Sınıf ” metni hangi sayfadadır?

Cevap: 20

4.Dijital kaynaktaki 7. sayfadaki metnin adı nedir?

Cevap: Kurt Korkusu

Kitabın Büyüsü Metni Cevapları Sayfa 17

8. ETKİNLİK

Örnekleri inceleyerek alfabemizdeki harfleri siz de kendi yazı stilinize göre yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy hakkında araştırma yapınız.

Cevap: 

Aşağıdaki butona tıklayarak Mehmet Âkif Ersoy ile ilgili araştırma yazısına ulaşabilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Kimdir?

*** Kitabın Büyüsü metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

3 Yorum

Yorum Yap