Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları

İşaret Dilini Tanıyalım metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 150-151-152-153-154-155-156
(İletişim Teması)

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 150

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Konuşmadan iletişim kurulabilir mi?

Cevap: Kurulabilir. Beden hareketleriyle, jest ve mimiklerle ve işaret diliyle iletişim kurmak mümkündür.

2. İnsanlar, konuşma dışında başka hangi yollarla iletişim kurarlar?

Cevap: Ellerini hareket ettirerek, yazarak ve bazı sembollerle iletişim kurabilirler.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 152

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

işaret: El, yüz hareketleriyle gösterme

vücut: İnsan veya hayvan gövdesi, beden

alfabe: Bir dilin seslerini gösteren, belirli bir sıraya göre dizilmiş belli sayıda harfin bütünü, abece, yazı

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İşitme ve konuşma engelli bireyler nasıl iletişim kurarlar?

Cevap: İşaret dilinde, parmak alfabesi ve sözcüklere karşılık gelen işaretler kullanarak iletişim kurarlar.

2) İşaret dilinde kelimeler nasıl oluşturulur?

Cevap: Harfleri simgeleyen belirli parmak hareketleri vardır. Bu hareketler arka arkaya yapılarak sözcükler oluşturulur.

3) İşaret dilinde parmak alfabesi dışında neler önemlidir?

Cevap: El, kol ve vücut hareketler, ve yüz ifadeleri önemlidir.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 153

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

Cevap: 

Metnin konusu: İşaret dili

Metnin ana fikri: İşitme ya da konuşma engelliler işaret dili ile iletişim kurabilirler.

4. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık yazınız.

Cevap: 

İşitme ya da Konuşma Engellilerde İletişim

Parmakların Dili

5. ETKİNLİK

İşaret dilinde jest ve mimikleri kullanmak niçin önemlidir? Arkadaşlarınıza anlatınız.

Cevap: 

Biz konuşurken duygularımızı ses tonumuzla aktarabiliriz. Fakat işaret dilinde ses olmadığı için duygularımızı jest ve mimiklerimizle ifade ederek iletişim kurduğumuz kişiye aktarmamız mümkün olur.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 154

6. ETKİNLİK

Verilen kelimelerden eş anlamlı olanları aynı renge boyayınız.

Cevap: 

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları - Eş Anlamlı Kelimeler

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları – Eş Anlamlı Kelimeler

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 155

7. ETKİNLİK

a) Sembollerin altındaki boşluklara anlamlarını yazınız.

Cevap: 

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları - Semboller

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları – Semboller

b) Bu sembolleri nerede görebiliriz?

Cevap: 

Bu sembolleri televizyon programları başlamadan hemen önce ve program devam ederken ekranın sağ üst köşesinde görebiliriz. Sinemaya gittiğimizde de film başlamadan önce bu sembolleri görebiliriz.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 156

8. ETKİNLİK

Özdeyişleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Adalet, evrenin ruhudur. (Ömer Hayyam)
Aile hayatının güzelliği hiçbir şeyde yoktur. (Oscar Wilde)
Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol. (Mevlâna)
Hata yapmaktan korkan insan, hiçbir şey yapamaz. (Lincoln)
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. (Hz. Ali)

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** İşaret Dilini Tanıyalım metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
68
8
4
9
5
7
14

50 Yorum

Yorum Yap