#EVDEKAL

#EVDEKAL

İnternet Dinleme Metni Cevapları

İnternet dinleme metni cevapları ve soruları, Koza Yayınları 4. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 252-253-254-255-256
(Bilim ve Teknoloji Teması)

İnternet Dinleme Metni Cevapları - 4. Sınıf Türkçe Koza Yayınları

İnternet Dinleme Metni Cevapları – 4. Sınıf Türkçe Koza Yayınları

İnternet Dinleme Metni Cevapları Sayfa 252

HAZIRLIK

1. İnternet nasıl icat edilmiş olabilir? Tahminlerinizi açıklayınız.

(örnek) İki bilgisayar arasında veri aktarımı yapmanın yolları aranırken icat edilmiş olabilir.

2. Yaptığınız araştırma sonucunda İnternet’le hayatımızda meydana gelen değişiklikleri açıklayınız.

  • İnsanlar arasındaki iletişim daha da kolaylaştı.
  • Bilgiye ulaşmak kolaylaştı.
  • Eşyaları uzaktan yönetmek mümkün hale geldi.
  • Yazışmalar internet üzerinden yapıldığı için büyük oranda kağıt tasarrufu yapıldı.
  • Bütün resmi işlemler sıra beklemeden internet üzerinden yapılması mümkün hale geldi.

İnternet Dinleme Metni Cevapları Sayfa 253

1. ETKİNLİK

Şiiri ikinci kez dinleyiniz. Dinlerken metinde boş bırakılan ifadeleri tamamlayınız.

Cevap: 

İNTERNET

Öğrenmek istediğim şeyi
Bulmak için tıklarım,
Neyse o şey kısa zamanda
Damlar ekrana.
Yine saniyeler içinde
Dileğim, dostluğum ulaşır
Karşı tarafa.
Kısaca ekranda
Uygarlığın birikimi parıldar,
Yani internet bir bilgi sunar,
Bir uçsuz bucaksız okyanus,
Dal dalabildiğin kadar.

2. ETKİNLİK

Şiire iki farklı başlık belirleyiniz. Başlıkları ve bu başlıkları seçme nedenlerinizi yazınız.

Cevap: 

Birinci başlığım:
DAL DALABİLDİĞİN KADAR
Bu başlığı seçme nedenim: İnternetin sınırsızlığına dikkat çekmek için şiirin son dizesini kullandım.

İkinci başlığım:
TIKLARIM
Bu başlığı seçme nedenim: İnternette her şeye tıklamalarla ulaşabildiğimiz için bu başlığı seçtim.

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

Cevap: 

Metnin konusu: İnternet

Metnin ana fikri: İnternet her türlü bilgiye hızlıca ulaşabileceğimiz bir alandır.

İnternet Dinleme Metni Cevapları Sayfa 254

4. ETKİNLİK

Aşağıda dinlediğiniz metinden alınan bazı kelimeler verilmiştir. Görsellerden ve metinden hareketle kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Kelimeleri ve tahminlerinizi ilgili görselin altına yazdıktan sonra bunları sözlük anlamlarıyla karşılaştırınız. Anlamını öğrendiğiniz kelimeleri birer cümlede kullanınız.

Cevap: 

okyanus: Kıtaları birbirinden ayıran deniz, ana deniz, umman

saniye: Bir dakikanın altmışta biri olan zaman birimi

ekran: Üzerine bir cismin ışık yoluyla görüntüsü düşürülen, saydam olmayan düz yüzey, görüntülük

Cümlelerim:

• Okyanusu gemilerle ya da uçaklarla aşabiliriz.

• Nefesimi en fazla otuz saniye tutabiliyorum.

• Doktorun odasının önünde adımın ekranda yazmasını bekliyordum.

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayınız.

• Şiirde bilgiye ulaşmak için hangi araçların kullanımından söz edilmektedir?

Cevap: Bilgisayar

• Ekranda parlayan şey nedir? Siz de bu şekilde düşünüyor musunuz? Neden?

Cevap: Ekranda parlayan uygarlığın birikimidir. Ben de bu şekilde düşünüyorum. Çünkü tarih boyunca insanoğlunun elde ettiği tüm bilgilere internet sayesinde ulaşabiliriz.

• Şiire göre İnternet, kullanıcılarına neler sunar?

Cevap: Bilgi sunar.

İnternet Dinleme Metni Cevapları Sayfa 255

6. ETKİNLİK

Görselleri verilen teknolojik aletlerden hangileriyle İnternet’ten bilgi edinebilirsiniz? İşaretleyiniz. Bu aletleri kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz?

Cevap: 

İnternet Dinleme Metni Cevapları - Teknolojik Aletler

İnternet Dinleme Metni Cevapları – Teknolojik Aletler

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Görselden hareketle defterinize bir hikâye yazınız. Hikâyenizde giriş, gelişme, sonuç bölümlerine dikkat ederek olayları belirli bir oluş sırası içinde yazınız.

Hikâyenizi bitirdikten sonra birkaç kere okuyunuz. Yazım ve noktalama yanlışlarınızı düzeltiniz. Hikâyenizi arkadaşlarınıza okutarak onların da fikrini alınız. İsterseniz öğretmeninizin kontrolünde hikâyenizi sınıf içinde okuyarak da paylaşabilirsiniz.

İnternet Dinleme Metni Cevapları Sayfa 256

8. ETKİNLİK

Teknolojik aletleri kullanırken dikkatli olmalıyız. Saç kurutma makinesine ait kullanma kılavuzundan alınan aşağıdaki sayfayı inceleyiniz. İncelemenizin ardından aşağıdaki soruları cevaplayınız.

• Kullanma kılavuzu ne işe yarar?

Cevap: Bir aletin nasıl kullanılması gerektiğini, kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini bize bildirir.

• Kullanma kılavuzu içinde teknolojik aletlere ait ne tür bilgiler yer almaktadır?

Cevap: Aletin nasıl kullanıldığı, kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, bakım ve temizlik, garanti şartları, alet hakkında teknik bilgiler yer alır.

1. ÖNEMLİ GÜVENLİK VE ÇEVRE TALİMATLARI

Elektrik kablosu veya cihaz hasarlıysa cihazı kullanmayınız. Yetkili servise başvurunuz.

• Şebeke güç kaynağınız cihazın tip etiketinde belirtilen bilgilere uygun olmalıdır.
• Cihaz çalışırken hava emiş ve çıkış deliklerini kapatmayınız.
• İlave koruma için bu cihaz, ev aletleri akım cihazına bağlanmalıdır.
• Bu cihazı uzatma kablosuyla kullanmayınız.
• Cihaz banyoda kullanıldığında, kurutucu devresi açık da olsa suya yakınlık bir tehlike arz edeceğinden, kullanım sona erdiğinde cihazın fişini prizden çekiniz.
• Cihaz elektriğe bağlıyken elleriniz nemli veya ıslaksa cihazın fişine dokunmayınız.
• Cihazın kablosunu etrafına sarmayınız.
• Bu cihazı banyo küveti, duşlar, lavabolar veya içinde su bulunan diğer kapların yakınında kullanmayınız.
• Cihazı patlayıcı veya yanıcı ortamların ve maddelerin bulunduğu yerde veya yakınında kullanmayınız.
• Ambalaj malzemelerini saklıyorsanız çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza ediniz.

Kullanma kılavuzu teknolojik aletlere ait özellikleri, bu aletlerin hangi koşullarda kullanılacağı, kullanım sonrası yapılması gerekenler, bakımı ve temizliği hakkında bilgiler içerir.

Teknolojik ürünlerin kullanılmadan önce kullanma kılavuzlarının okunmasının, bu ürünü kullanacak olanlara sağlayacağı faydalar hakkında konuşunuz. Konuşmanızı yaparken konu dışına çıkmamaya özen gösteriniz. Ayrıca arkadaşlarınızı dinlerken de nezaket kurallarına uygun hareket ediniz.

*** İnternet dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

4. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

1 Yorum

Yorum Yap