Her Şeye Rağmen Metni Cevapları

Her Şeye Rağmen metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 84-86-87-88-89-90-91
(ErdemlerTeması)

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları - 3. Sınıf MEB Yayınları

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları – 3. Sınıf MEB Yayınları

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 84

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İyilik yapmak insana neler kazandırır?

Cevap: İyilik yapmak mutlu hissetmemizi sağlar. İyilik yaptığımız kişi de mutlu olur. İnsanlar tarafından sevilmemizi ve sayılmamızı sağlar. İleride biz de yardıma ihtiyaç duyduğumuzda iyilik görürüz.

2. Size iyilik yapıldığında neler hissedersiniz?

Düşüncelerinize göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Çok mutlu oluruz. Kendimizi huzurlu hissederiz. İyilik yapana karşı kendimizi borçlu hissederiz.

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 86

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

başarı: Bir işi istenilen bir biçimde bitirme işi

saygı: Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram

yardımsever: Yoksullara, düşkünlere, yardıma muhtaç olanlara iyilik ve yardım etmesini seven

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Taylan’ı neden herkes severmiş?

Cevap: Çünkü kendisi hem saygılı hem de yardımsevermiş.

2) Taylan okuldan eve dönerken kime yardım etmiş?

Cevap: Yolun kenarında karşıya geçmek için bekleyen yaşlı ve gözleri görmeyen bir adama yardım etmiş.

3) Yaşlı adamın çocukluğu nasıl geçmiş?

Cevap: Küçük yaşta babasını kaybettiği için zorluklarla geçmiş.

4) Yaşlı adamın mesleği neymiş?

Cevap: Doktorluk.

5) Taylan yaşlı adamın anlattıklarından nasıl bir ders çıkarmış?

Cevap: Hayat, başından sonuna kadar yardımlaşma üzerine kurulu.

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 87

3. ETKİNLİK

Hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Cevap:

Mekan
Okuldan eve dönüş yolunda yol kenarı

Olay
Taylan adlı yardımsever bir çocuğun gözleri görmeyen yaşlı bir adam yardım etmesi.

Kişiler
Taylan, yaşlı adam.

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 88

4. ETKİNLİK

“İyilik eden iyilik bulur.” sözünü açıklayınız.

Cevap: Hayatında her zaman iyilik yapan, başkalarına yardım eden insanlar, bir gün mutlaka iyiliklerini karşılığını iyilik olarak görürler.

5. ETKİNLİK

Görsellerin ifade ettiği kelimelerin eş seslisini (sesteş) cümle içinde kullanınız.

Cevap:

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları - Eş Sesli

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları – Eş Sesli

1. Görsel: ben
Cümle: O bardağı ben kırdım.

2. Görsel: gül
Cümle: Ayağı kayıp düşünce hepimiz güldük.

3. Görsel: çay
Cümle: Her hafta sonu çay kenarında piknik yaparız.

4. Görsel: dil
Cümle: Sami ağabey üç dil biliyormuş; İngilizce, Fransızca ve Japonca.

5. Görsel: el
Cümle: Allah bizi el kapılarına muhtaç etmesin.

6. Görsel: ocak
Cümle: Uludağ ocak ayında çok güzel olur.

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 89

6. ETKİNLİK

Cümlelerde yay ayraç içindeki boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:

Eve geldim (,) ellerimi yıkadım (,) üstümü değiştirdim (.)

Bahçede Mert (,) Damla (,) Ercan ve Cem top oynuyorlar (.)

Sevgili Dedeciğim (,)

Ahmet (,) sınıfın en çalışkan (,) en akıllı öğrencisiydi (.)

Ödevlerini yaptın mı (?)

Barış, İstanbul’dan döndü mü (?)

7. ETKİNLİK

Cümlelerdeki yazım yanlışlarını düzelterek cümleleri yeniden yazınız.

1) Kardeşim milli kütüphane’ye gitti.

Cevap: Kardeşim Milli Kütüphane’ye gitti.

2) Dün istanbul’da kar yağmış.

Cevap: Dün İstanbul’da kar yağmış.

3) En büyük kıta asya kıtasıdır.

Cevap: En büyük kıta Asya Kıtasıdır.

4) Bugün türk kızılayı yardım dağıttı.

Cevap: Bugün Türk Kızılayı yardım dağıttı.

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 90

8. ETKİNLİK

Görsellerde anlatılan olayları oluş sırasına dikkat ederek hikâye biçiminde yazınız. Yazdığınız hikâyeye bir başlık belirleyiniz.

Cevap:

(örnektir)

İYİLİK

Ahmet bir gün okuldan eve dönerken yol kenarında yaşlı bir teyze görür. Teyze arabalardan karşıya geçmekte zorlanmaktadır. Ahmet yaşlı teyzenin yanına gider ve elinden tutup karşıya geçirir.

Yaşlı teyze Ahmet’e teşekkür eder. Çantasından bir kitap çıkarıp Ahmet’e hediye eder. Ahmet kabul etmek istemese de teyze ısrar eder. Ahmet kabul eder.

Ertesi gün arkadaşlarına başından geçenleri anlatır. Ahmet’in başından geçen bu olay ile iyilik edenin iyilik bulacağı anlaşılmıştır.

Her Şeye Rağmen Metni Cevapları Sayfa 91

9. ETKİNLİK

Özdeyişleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Her Şeye Rağmen metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!