Hayat Tamircisi Metni Cevapları

Hayat Tamircisi metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 92-94-95-96-97-98
(Erdemler Teması)

Hayat Tamircisi Metni Cevapları - 3. Sınıf MEB Yayınları

Hayat Tamircisi Metni Cevapları – 3. Sınıf MEB Yayınları

Hayat Tamircisi Metni Cevapları Sayfa 92

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir?

Cevap: Onlara yiyecek ve su verilebilir. İmkan varsa barınmaları için yer hazırlanır. Hayvan barınaklarına götürülebilir. Veterinerlere götürülebilir.

2. Hayvanlar olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

Cevap: Hayvanlar insanların en büyük yardımcılarıdır. Hayvanlar olmasaydı insanlar da yaşayamazdı. Dünyadaki yaşamın devam edebilmesi için hayvanların da olması gerekir.

Hayat Tamircisi Metni Cevapları Sayfa 94

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

protez: Takma (el, kol, ayak, bacak vs.)

klinik: Hastanın bakıldığı, muayene edildiği yer

muhabir: Basın ve yayın organlarına haber toplayan, bildiren veya yazan kimse

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Metinde hayvanlara yardım eden kimdir?

Cevap: Mardin Derik’te yaşayan Hasan Kızıl, hayvanlara yardım ediyor.

2) Hasan Kızıl nerede yaşamaktadır?

Cevap: Mardin Derik’te yaşamaktadır.

3) Hasan Kızıl hayvanlar için neler yapmıştır?

Cevap: Engelli hayvanlar için çeşitli malzemelerle yürüteç ve protez ayak yapmıştır.

4) Hasan Kızıl’ın diğer projeleri nelerdir?

Cevap: Isıtmalı ayakkabı, güneş panelleri gibi teknolojik projelerdir.

5) Hasan Kızıl’ın en büyük hedefi nedir?

Cevap: Dört ayağını kullanamayan hayvanlar için biyonik ayaklar geliştirmek en büyük hedefidir.

Hayat Tamircisi Metni Cevapları Sayfa 95

3. ETKİNLİK

Sokak hayvanlarına yardım etmek neden önemlidir?

Cevap: 

Şehirleşme nedeniyle hayvanların yaşam alanlarını ellerinden aldık. Sokakta kalan hayvanlar, bizim tarafımızdan korunmaya ve beslenmeye muhtaçtırlar. Bu nedenle sokaktaki hayvanları koruyup kollamak bizim görevimizdir.

4. ETKİNLİK

Soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.

1) “Uzun” kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Cevap: KISA

2) “Ev” kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Cevap: YUVA

3) “Kapalı” kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Cevap: AÇIK

4) “Atik” kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Cevap: ÇEVİK

5) “Kalın” kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Cevap: İNCE

3. Sınıf MEB Yayınları - Hayat Tamircisi Metni Etkinlik Cevapları - Bulmaca

Hayat Tamircisi Metni Etkinlik Cevapları – Bulmaca

Hayat Tamircisi Metni Cevapları Sayfa 96

5. ETKİNLİK

Hasan Kızıl’a hayvanlar için yaptığı iyilikler ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir mektup yazınız.

Cevap: 

(örnektir)

10/06/2018

Sayın büyüğüm Hasan Kızıl,

Hayvanlarla ilgili yaptığınız projeleri okudum ve çok mutlu oldum. Bilgi ve tecrübelerinizi hayvanlar için değerlendirip onlara yardım etmeniz çok erdemli bir davranış. Benim gözümde bir kahramansınız.

Biz insanlar olarak hayvanların yaşam alanlarını ellerinden aldık. Buna rağmen hayvanlara gerekli önemi göstermiyoruz. Biz onlara muhtacız. Onlara yardım etmek bizim ilk görevlerimizden biridir. Fakat maalesef insanlar bu konuda yeterince hassas değiller.

Sizin gibi yüce gönüllü insanları tanıdıkça hayvanlar adına mutlu oluyorum. Ne olursa olsun lütfen hayvanlara yardım etmekten vaz geçmeyin. Sizinle gurur duyuyoruz.

Saygılarımla…

İmza:
Ahmet TÜRK

Hayat Tamircisi Metni Cevapları Sayfa 97

6. ETKİNLİK

a) Ünlem işaretinin kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

Sevinme, şaşırma, korku gibi duyguları anlatan cümlelerin sonuna konur.

Hitap, seslenme ve uyarı sözlerinden sonra konur.

• İmdat! Yangın var.
• Ey Türk Gençliği!

b) Ünlem işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.

Cevap: 

• Anne! Ayağım kapıya sıkıştı.

• Hey! Cüzdanını düşürdün.

• Dikkat! Sessiz olun; çığ düşebilir.

• Öğrenciler! Sıraya girin.

Hayat Tamircisi Metni Cevapları Sayfa 98

7. ETKİNLİK

Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Hayat Tamircisi metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!