Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları

Gezmeyi Seven Ağaç metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 18-20-21-22-23-24-25
(Birey ve Toplum Teması)

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 18

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İnsanlarla ağaçların ortak özellikleri nelerdir?

Cevap: İkisi de canlı varlıklardır. İkisi de doğar, büyür ve ölürler. İkisinin de yaşamak için suya ihtiyacı vardır.

2. Canınız sıkıldığında neler yaparsınız?

Cevap:  (örnek) Arkadaşlarımla oyun oynarım, televizyon izlerim, annem-babam veya kardeşimle sohbet ederim.

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 20

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterine ekleyiniz.

Cevap: 

dam: Yapıları dış etkilerden korumak amacıyla üzerlerine yapılan çoğu kiremit kaplı bölüm

kök: Bitkileri toprağa bağlayan, topraktaki besi maddelerini emmesine yarayan klorofilsiz bölüm

dere: Genellikle yazın kuruyan küçük akarsu

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Gezmeyi seven ağaç neler yapmak istermiş?

Cevap: Çocuklar gibi koşup oynamak, dağlara tırmanmak, denizde yüzmek istermiş.

2. Rüzgâr, gezmeyi seven ağaca ne sormuş?

Cevap: Neden bu kadar üzgün olduğunu sormuş.

3.Gezmeyi seven ağaç neden üzgünmüş?

Cevap: Toprağa çakılıp kaldığı, diğer canlılar gibi yürüyemediği, koşamadığı, yüzemediği ve uçamadığı için üzülüyormuş.

4. Rüzgâr, gezmeyi seven ağacın üzüntüsünü nasıl gidermiş?

Cevap: Yapraklarını, ağacın gezmek istediği yerlere götürerek gidermiş.

5.Gezmeyi seven ağacın yaprakları neden dökülmüş?

Cevap: Rüzgar, ağacın yapraklarını tek tek bir yerlere götürdüğü için dökülmüş.

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 21

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

Cevap: 

Metnin konusu: Bir ağacın gezme isteği

Metnin ana fikri: Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz.

4. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık yazınız.

Cevap: 

(örnek)

1- RÜZGÂR İLE AĞAÇ

2- AĞACIN YAPRAKLARI

5. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.

Cevap: 

1- Ağaç neleri merak edermiş?

2- Ağaç yapraklarının döküldüğüne niçin üzülmemiş?

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 22

6. ETKİNLİK

Hikâye unsurlarını yazınız.

Cevap: 

Olay
Bir ağacın yeni yerler görmek istemesi ve rüzgârın ona yardım etmesi

• Kişiler
Ağaç, rüzgâr

• Zaman
Yaz mevsiminin sonları

Yer
Yemyeşil bir bahçe

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 23

7. ETKİNLİK

Siz, rüzgârın yerinde olsaydınız ağacı mutlu etmek için neler yapardınız? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: 

(örnek) Ben rüzgârın yerinde olsaydım, ağacın istediği her şeyi eserek getirirdim.

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 24

9. ETKİNLİK

Kelimeleri eş anlamlılarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.

Cevap: 

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Eş Anlam Eşleştirme

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Eş Anlam Eşleştirme

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları Sayfa 25

10. ETKİNLİK

Alfabemizi büyük harflerle yazınız.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

11. ETKİNLİK

Bir önceki etkinlikte numaralandırılmış harfleri kullanarak şifrelenmiş kelimeleri bulunuz.

Cevap: 

25 – 22 – 24 – 1 → USTA

28 – 1 – 20 – 11 → YAPI

5 – 25 – 27 – 1 – 21 → DUVAR

*** Gezmeyi Seven Ağaç metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2
1
0
1
0
0
0

8 Yorum

Yorum Yap