Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf SDR İpekyolu)

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 296-297-298-299

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf SDR İpekyolu)

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf SDR İpekyolu)

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 296

Öykü kendini bildi bileli annesi bahçeyle uğraşırdı. Durmaksızın
yeni çiçekler dikerdi. Toprağı gübreler, sular; bitkilerin yapraklarını temizlerdi. Öyle ki Öykü’nün bu ilgiyi kıskandığı zamanlar bile
olurdu. Ona annesi, çiçeklerini kendisinden daha çok seviyormuş gibi
gelirdi. Hele bu yıl belediye “Yılın Bahçesi” yarışmasını duyurunca
annesi neredeyse tüm zamanını bahçede geçirir olmuştu.

Nur İÇÖZÜ
(Kısaltılmıştır.)

İlk beş soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metnin kahramanları kimlerdir?

Cevap: Öykü, Öykü’nün annesi.

2. Öykü, annesinin uğraşı hakkında hangi bilgileri veriyor?

Cevap: Bahçeyle ilgilendiği, toprağı gübrelediği, suladığı, bitkilerin yapraklarını temizlediği, tüm zamanını bahçede geçirdiği bilgilerini veriyor.

3. Öykü’nün annesi, hangi haberden sonra vaktini bahçede daha çok geçirmeye başlamıştır?

Cevap: Belediyenin düzenlediği “Yılın Bahçesi” yarışmasını duyunca vaktini bahçede daha çok geçirmeye başlamıştır.

4. Bu metne başlık yazınız.

Cevap: ÖYKÜ!NÜN ANNESİNİN BAHÇE SEVGİSİ

5. Metinden iki özel, iki de tür adı bulup yazınız.

Cevap:

Özel Adlar: Öykü, Yılın Bahçesi

Tür Adları: anne, bahçe

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 297

6. Ağacın üzerindeki yapraklarda yazan sözcükleri inceleyiniz. Bunları “Tekil” ve “Çoğul” başlığı altında uygun sepetlere yazınız.

Cevap:

Tekil:

  • mevsim
  • hava
  • kar
  • gökkuşağı
  • su
  • yağmur

Çoğul:

  • bahçeler
  • çitler
  • barajlar
  • kangurular

7. Aşağıdaki şiirin noktalama işaretleri verilmemiştir. Yay ayraç ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:

Her ay(,)
Doğum gününü kutluyor Ay(.)
Söylesenize bana(;)
Yanıp sönen yıldızlar
Pastasının mumlarıysa(,)
Ay kaç yaşında(?)

Aytül AKAL, Mavisel YENER

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 298

8. Karışık olarak verilen sözcüklerden cümleler oluşturunuz. Cümlelerin sonlarına, uygun noktalama işaretleri koyunuz.

Güneş’in – dönüşünü – bir – tamamlar
Dünya – yılda – çevresindeki

Cevap: Dünya, Güneş’in çevresindeki dönüşünü bir yılda tamamlar.

bulunur – doğada – su – mi – üç – hâlde

Cevap: Su, doğada üç hâlde bulunur.

öğrenmeden – çıkmamalıyız – hava – dışarı – durumunu

Cevap: Hava durumunu öğrenmeden dışarı çıkmamalıyız.

gerekli – almalıyız – korunmak – için – önlemleri – depremden

Cevap: Depremden korunmak için gerekli önlemleri almalıyız.

9. “Doktor-hastane” sözcükleri arasındaki ilişki, aşağıdaki hangi sözcük çiftleri arasında vardır? Bulup eşleştiriniz.

Cevap:

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları - Eşleştirme

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları – Eşleştirme

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 299

10. Aşağıda özellikleri verilen adları bulup işaretleyiniz.

Cevap:

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları - Adlar

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları – Adlar

*** Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap