Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları

Cumhuriyet Çocukları Marşı dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 66-67-68-69
(Millî Mücadele ve Atatürk Teması)

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 66

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Cumhuriyet ile ilgili bildiklerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.

Cumhuriyet “Bütün halkın idaresi” demektir. Bizim ülkemiz cumhuriyet ile yönetilir. Cumhuriyette egemenlik, kral, kraliçe, padişah, sultan gibi tek bir kişiye ait değil halka aittir. Halk, belirli zaman aralıklarından oy vererek, yine halktan olan yöneticilerini seçer. Modern Türkiye dahil, dünyada bir çok ülke cumhuriyetle yönetiliyor.

2. Atatürk’ün en beğendiğiniz özelliği hangisidir?

(örnek) Ben en çok çocukları çok sevmesini beğeniyorum. Atatürk, geleceğin çocukların elinde olduğunu biliyordu. Çocuklara ne kadar önem verirsek, geleceğimizin de o kadar iyi olacağını söylüyordu.

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 67

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

fen: Fizik, kimya, matematik ve biyolojiye verilen ortak ad

sanat: Bir duygu, tasarı, güzellik vb.nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık

çalışkan: Gayretli, çalışmayı seven, faal

2. ETKİNLİK

Soruları dinlediğiniz marşa göre cevaplayınız.

1) Cumhuriyet çocuklarının özellikleri nelerdir?

Cevap: Bilgili, akıllı ve çalışkanlardır. İlimden, fenden şaşmazlar.

2) Cumhuriyet çocukları hangi konularda hep ileridedir?

Cevap: Başarı ve bilgide hep ilerdedir.

3) Cumhuriyet güneşi hangi yıl doğmuştur?

Cevap: 1923’te doğmuştur.

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 68

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz marşın konusunu ve ana fikrini yazınız.

Cevap: 

Marşın konusu: Cumhuriyet çocukları

Marşın ana fikri: Cumhuriyet çocukları, bilgili, akıllı, çalışkan, ilim ve fenden şaşmayan, kendine güvenen, yetenekli, Atatürk’ün izinden giden çocuklardır.

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz marşa uygun iki başlık yazınız.

Cevap: 

ÜLKESİNİ SEVEN ÇOCUKLAR

CUMHURİYET GENÇLERİ

5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz marşta anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.

Cevap: 

(örnek) Dinlediğimiz marşta bir cumhuriyet çocuğunun nasıl olması gerektiği, ülkesini yüceltmek ve korumak için neler yapması gerektiği anlatılmıştır. Marşın sözleri ve müziği dinleyeni heyecanlandırıyor ve gurur duymasını sağlıyor.

Cumhuriyet Çocukları Marşı Dinleme Metni Cevapları Sayfa 69

6. ETKİNLİK

Hiç tanımayan birine Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız? Söyleyiniz.

Cevap: 

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Düşman işgali altında olan bir ülkeyi halkıyla birlikte büyük zaferler kazanarak kurtarmıştır. Savaş sonrası halkına önderlik etmiştir. Onun önderliğinde padişahlık yönetimine son verilmiş, demokrasi ile yönetilen bir hukuk devleti kurulmuştur. Atatürk, bir milletin dağılmasını engelleyen, ileri görüşlü, cesur, fedakar, inançlı ve azimli bir Türk kahramanıdır.

*** Cumhuriyet Çocukları Marşı dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3
0
0
2
1
3
3

8 Yorum

Yorum Yap