Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları

Çağlar’ın Süt Dişi metni cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 92-93-94-95-96-97-98-99-100-101-102
(Sağlık ve Spor Teması)

Çağlar'ın Süt Dişi Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 92

İlk kalıcı dişiniz çıktığında kaç yaşındaydınız? Neler hissettiniz?

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 97

1. ETKİNLİK

Metnin konusu nedir? Aşağıya yazınız.

Cevap: Çocuklarda süt dişlerinin çıkması

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri, metindeki anlatım akışına uygun olacak şekilde sıralayınız.

Cevap:

6Peki bir sonraki dişim ne zaman sallanmaya başlayacak?
4Eline küçük bir ayna aldı ve onunla dişlerin arka taraflarını
da kontrol etti.
5Çağlar eve dönüş yolunda bütün zamanını sallanan dişiyle
oynayarak geçirdi.
2Bir kere yeni çıkacak dişlerin, süt dişlerinden daha güçlü
olacak, Çağlar.
1Kalkın beni hemen dişçiye götürün!
3Süt dişlerini hâlâ fırçalamak zorundasın, yoksa çürürler!

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 98

3. ETKİNLİK

Yukarıdaki resimleri inceleyiniz. Bu resimlerde gördüklerinizle ilgili bir yazı yazınız. Yazınıza başlık yazmayı unutmayınız.

Cevap:

(örnek)

SAĞLIKLI YAŞAM

Daha mutlu ve huzurlu bir yaşam için sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlıklı yaşam için de yapmamız gereken birçok şey var.

Bunlardan biri sağlıklı beslenmektir. Yemek öğünlerimizi kaçırmamalı, yemeğimizi vaktinde yemeliyiz. Sağlıklı yiyeceklerle beslenmeli, abur cuburdan uzak durmalı, aşırı yemek yememeliyiz.

Hastalandığımızda doktora gitmeliyiz. Doktorun tavsiyelerine harfiyen uymalı, verdiği ilaçları düzenli kullanmalıyız. Hasta olmasak bile yılda en az bir defa sağlık muayenesinden geçmeliyiz.

Spor yapmayı da ihmal etmemeliyiz. Hareketli bir yaşam, sağlık için olmazsa olmazdır. Günün belirli vakitlerinden koşu ve beden eğitimi dersinde öğrendiğimiz egzersizleri yapabiliriz.

Sağlıklı yaşam için temizliğimize de dikkat etmeliyiz. Unutmayalım; daha huzurlu ve mutlu bir yaşam ancak sağlıklı bir yaşam ile mümkündür.

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 99

4. ETKİNLİK

Yatak, diş ve fırça adları bir varlığı anlatır. Bunlara tekil adlar deriz.

Yataklar, dişler ve fırçalar ise birden çok varlığı anlattığı için çoğul adlardır.

Metinden tekil ve çoğul adlara üçer örnek bulup yazınız.

Cevap:

Tekil adlar: gece, kâbus, diş

Çoğul adlar: dişler, çocuklar, yemekler

5. ETKİNLİK

Aşağıda, dilimize yabancı dillerden girmiş bazı sözcükler verilmiştir. Bunların Türkçe karşılıklarını yazınız.

Cevap:

part time → yarı zamanlı

chat → sohbet

link → bağlantı

exit → çıkış

Konuşmalarınızda, bu kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanmaya özen gösteriniz.

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 100

6. ETKİNLİK

Okuduğunuz bu metinle ilgili bir soru hazırlayıp yazınız. Daha sonra bu soruyu arkadaşlarınıza sorarak cevaplamalarını isteyiniz.

Cevap:

(örnek)

Çağlar niçin süt dişlerini fırçalamak istemiyor?

7. ETKİNLİK

“Odanın ışığını kapattı.” ve “Odanın ışığını açtı.” cümlelerindeki altı çizili sözcükleri inceleyiniz. Bu sözcükler arasındaki anlam ilişkisi, aşağıdaki hangi kelimeler arasında vardır? Eşleştiriniz.

Cevap:

Çağlar'ın Süt Dişi Metni Cevapları - Eşleştirme

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları – Eşleştirme

“Kapat”, “aç” gibi anlamları birbirinin karşıtı olan sözcüklere zıt (karşıt) anlamlı sözcükler denir.
“Git” sözcüğünün zıt anlamlısı “gitme” değil “gel”dir.

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 101

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki karikatürü inceleyiniz. Sizce, çocuk neden böyle düşünüyor? Anlatınız.

Cevap:

Çocuklar hareketlidir. Bazen hareketlerini kontrol etmekte güçlük çekerler. Bu nedenle olası kazalara karşı evdeki kıymetli eşyalar çocukların ulaşamayacakları yerlere konmalıdır. Aile büyükleri bunu yapmadığı için karikatürdeki çocuk böyle düşünüyor.

Sizden, anılarınızdan birini çizmeniz isteniyor. Hangi anınızı çizerdiniz? Aşağıya, bu anınızı canlandıran bir resim çiziniz. Daha sonra bu anınızı arkadaşlarınıza anlatınız.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

Çağlar’ın Süt Dişi Metni Cevapları Sayfa 102

9. ETKİNLİK

Aşağıda bazı hayvanların gölgeleri verilmiştir. Bu gölgelerin hangi hayvanlara ait olduklarını alfabetik sıralamayla kendi yazı stilinize uygun yazınız.

Cevap:

1fil5kelebek
2kanguru6maymun
3kaplumbağa7papağan
4kedi8tavşan

*** Çağlar’ın Süt Dişi metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

4 Yorum

Yorum Yap