Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

8. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (4. Sınıf Türkçe)

8. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları ve soruları, Meb Yayınları 4. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 178 (Sanat Teması)

8. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

8. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları Sayfa 178

Aşağıda verilen sorulardaki doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi, Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünün vermek istediği mesaja uygun değildir?
A) Sanat, bir millet için büyük önem taşır.
B) Sanat, bir milletin en önemli değeridir.
C) Bir milleti var eden başlıca unsurlardan biri de sanattır.
D) Sanatın olmadığı bir milletin varlığı eksik kalmış demektir.

Cevap: B

2. Aşağıda hikâye türüyle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Serim, düğüm, çözüm planıyla yazılır.
B) Yazılı sanatlardandır.
C) Yer ve zaman unsurları vardır.
D) Yazarın, düşüncelerini ön plana çıkardığı metinlerdendir.

Cevap: D

3. Aşağıdakilerin hangisinde “Bu … severek yerine getireceğim.” cümlesinde kullanılabilecek eş anlamlı kelimeler bir arada verilmiştir?
A) Vazife – görev
B) Sorumluluk – emir
C) Emir – görev
D) Vazife – sorumluluk

Cevap: A

4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilen tüm terimler sanatla ilgilidir?
A) Şövale, dize, reçete, perde
B) Nota, palet, ritim, aktör
C) Boya, tütü, raket, balet
D) Rol, botanik, tablo, beste

Cevap: B

5. Aşağıdaki durumlardan hangisinde yay ayraç kullanılmalıdır?
A) Bir yazının maddelerini gösteren sayı ve harflerden sonra
B) Bir kişinin konuşmasından önce ve sonra
C) Satır sonuna sığmayan sözcüklerde
D) Tarih yazımında gün, ay, yıl arasına

Cevap: A

6. Aşağıdakilerin hangisinde, sanat dalları bir arada verilmemiştir?
A) Mimari – tiyatro
B) Hat – heykel
C) Opera – ressam
D) Sinema – bale

Cevap: C

7. Aşağıdakilerden hangisinde yay ayracın kullanımı yanlıştır?
A) Özel adlar (isimler) büyük harfle başlar.
B) Leonardo da Vinci’nin (1452-1519) sergisi herkes tarafından beğenildi.
C) Küçük Kara Balık (Samed Behrengi) çocuklarca sevilerek okunan bir kitaptır.
D) Atatürk (Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatkâr olamazsınız.) demiştir.

Cevap: D

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde benzetme yapılmamıştır?
A) Bu biberler zehir gibi acıymış.
B) Babamın pamuk kadar yumuşak bir kalbi var.
C) Evden geç çıktığımız için vapura yetişemedik.
D) Kadın, yanımızdan rüzgâr gibi geçip gitti.

Cevap: C

***8. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları (Sayfa 178) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap