Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (4. Sınıf Türkçe)

6. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları ve soruları, Meb Yayınları 4. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 131 (Millî Kültürümüz Teması)

6. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

6. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları Sayfa 131

Aşağıda verilen sorularda, doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki deyimler anlam yönünden gruplandırıldığında hangisi dışarıda kalır?
A) Ağzı kulaklarına varmak
B) Etekleri zil çalmak
C) Nutku tutulmak
D) Havalara uçmak

Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi “atasözü, deyim, ninni ve tekerlemeler”in ortak noktasıdır?
A) Türk halk kültürünün ortak ürünü olmaları
B) Belirli bir ezgi ile söylenmeleri
C) Bir ders vermeleri
D) Atalarımızın tecrübelerini aktarmaları

Cevap: A

3. “Aslan Yattığı Yerden Belli Olur” atasözünün başlık olarak kullanıldığı bir metnin ana düşüncesi ne olabilir?
A) İnsanların yaşadıkları yer ve davranışları onların nasıl bir insan olduğunu ifade eder.
B) Aslanlar güçlü hayvanlardır.
C) Bir insanı tanımak için onunla konuşmak yeterlidir.
D) Çok konuşan insan, çok yalan söyler.

Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi “O ressamın ünü, millî sınırları aştı.” cümlesindeki altı çizili kelimenin eş anlamlısıdır?
A) Vatan
B) Ulusal
C) Halk
D) Ülke

Cevap: B

5. “Reklamların bir amacı da … ” ifadesi aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanamaz?
A) Tanıtmaktır.
B) İkna etmektir.
C) Satış yapmaktır.
D) Unutturmaktır.

Cevap: D

6. Aşağıdakilerden hangisi bir karşılaştırma cümlesi değildir?
A) Kışın Sivas, İstanbul’dan daha soğuktur.
B) Arzu gezmeyi çok sever, Âdem ise şarkı söylemeyi.
C) Komedi filmlerini çok severim.
D) Takımın en iyi oyuncusu Prekazi’ydi.

Cevap: C

7. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde birden fazla yazım yanlışı yapılmıştır?
A) Nehiri geçip köye vardık.
B) Benmi burunumun dikine gidiyorum?
C) Öyle heyecanlı ki beni bile görmedi.
D) Sitres yapınca başarılı olamıyorum.

Cevap: B

8. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna iki nokta işareti getirilmelidir?
A) Babam bana şöyle söyledi
B) Eve geç döndüm
C) Burada bekleyebilir miyim
D) Yürüyordu kadınlar, çocuklar

Cevap: A

9. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi hatalıdır?
A) İlan – duyuru
B) Arşiv – belgelik
C) Depresyon – ruh çöküntüsü
D) Spesiyal – farklı

Cevap: D

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 132 Cevabı

10. Bir şehri gezecek olan turist kafilesi aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç duymaz?
A) Kroki
B) Harita
C) İlan
D) Broşür

Cevap: C

11. “Başka ülkelerinkinden önce yurdumun tarihini öğrenmek, her köşesini gezip görmek isterdim.” diyen bir kişi için hangisi söylenemez?
A) Hem tarihe hem de gezmeye ilgi duyuyor.
B) Öncelikle ülkesinin kültürünü tanımak istiyor.
C) Geçmişe ilgi duymuyor.
D) Ülkesinin her yerini merak ediyor.

Cevap: C

***6. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları (Sayfa 131) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap