Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 63-64-65-66-67 (Millî Kültürümüz Teması)

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 63

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

NE ARIYORMUŞ?

Bir gece Nasrettin Hoca’nın canı çok sıkılır.
O da biraz dolaşmak için dışarı çıkar. Ama o zamanlar geceleri dolaşmak yasakmış.
Bekçi Nasredin Hoca’yı görünce hemen yanına gider.
– Hey, Hocam! Geceleri dolaşmanın yasak olduğunu bilmiyor musun? Söyle bakalım burada ne arıyorsun, diye sorar.
Nasrettin Hoca hemen bir cevap bulur:
– Şeyy. Uykum kaçtı da onu arıyorum!

(İlk altı soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Kimin canı sıkılıyor?

Cevap: Nasrettin Hoca’nın canı çok sıkılıyor.

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 64

2. Canı sıkılan Nasrettin Hoca ne yapıyor?

Cevap: Dolaşmak için dışarı çıkıyor.

3. Bekçi neden Nasrettin Hoca’yı uyarıyor?

Cevap: O zamanlar geceleri dolaşmak yasakmış.

4. Hoca’nın bekçiye verdiği cevabı beğendiniz mi? Neden?

Cevap: Evet, beğendim. Çünkü çok komik bir cevap.

5. Kırmızı renkli kelimelerin eş anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap: zaman-vakit, cevap-yanıt

Vakit gelince gideceğiz.
Bu soruyu yanıtlamamışsın.

6. Mavi renkli kelimelerin zıt anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

Okuma kitabımı bitirmeme az kaldı.
Evden içeri girince ilk önce ellerimi yıkarım.

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 65

7. “Onunla bizim bahçede buluştuk.” cümlesinde hangi renkle verilen kelime veya kelime grubu “Nerede?” sorusunun cevabıdır.
A) Mavi
B) Kırmızı
C) Yeşil

Cevap: B

8. 1. Herkes onu tebrik etmek için sıraya girdi.
2. Kürsüye çıktığında çıt çıkmıyordu.
3. Hasan bu konuşma için günlerce hazırlık yaptı.
4. Konuşması dakikalarca alkışlandı.
Yukarıda numaralandırılmış cümlelerin, olayların oluş sırasına göre dizilişi hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) 1 – 2 – 4 – 3
B) 3 – 2 – 4 – 1
C) 4 – 2 – 3 – 1

Cevap: B

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A) Uçurmayı çok güzel uçurduk.
B) O gün herkez çok heyecanlıydı.
C) Hikmet koşarak bize doğru geldi.

Cevap: C

10. Aşağıdaki cümleler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazan kutucuğu işaretleyiniz.

Cevap:

(D) “Memleket” kelimesi üç heceden oluşmaktadır.
(Y) “usta” kelimesinin eş anlamlısı “acemi”dir.
(Y) “Evliya çelebinin hayatını okudum.” cümlesinde yazım yanlışı yoktur.
(Y) “Ankara” kelimesi, “An-kar-a” şeklinde hecelenir.
(D) “sabah” kelimesinin zıt anlamlısı “akşam”dır.

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 66

11. Aşağıdaki görsellerden anladıklarınızı görsellerin altına yazınız.

Cevap:

12. Aşağıdaki cümleleri, verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.

Cevap:

• “kuru” kelimesinin eş anlamlısı yaş tır.
• Seni çok özlediğim için erken geldim.
• “İhtiyar” ile yaşlı kelimeleri eş anlamlıdır.
• Kitap okuyacaktım fakat uykum geldi.
• “Ankara” kelimesinin ilk harfi her zaman büyük yazılır.

***4. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları (Sayfa 63-64-65-66-67) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap