Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 32-33-34-35 (Millî Mücadele ve Atatürk Teması)

2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 32

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

ATATÜRK

Annemin ninnisinde
Duydum yüce adını,
Öğretmenin sesinde
Buldum nice tadını…

Sevdim o günden beri,
Seveceğim daha da…
Kalbimdir onun yeri,
Yaşayacak orada…

Yüreğim her vurdukça,
Atatürk’ü anarım.
O orada durdukça
Her gün saygı sunarım…

Hasan Latif SARIYÜCE

(İlk üç soruyu şiire göre cevaplayınız.)

1. Şiir kişisi, Atatürk’ün adını önce kimden duyuyor?
A) Ninesinden
B) Annesinden
C) Babasından

Cevap: B

2. Şiir kişisi, Atatürk’le ilgili çeşitli bilgileri sonra kimden öğrendiğini söylüyor?
A) Babasından
B) Arkadaşlarından
C) Öğretmeninden

Cevap: C

3. “kalp” ve “yürek” arasındaki ilişki aşağıdaki hangi kelimeler arasında vardır?
A) yukarı – aşağı
B) iyi – kötü
C) kafa – baş

Cevap:

2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 33

4. Aşağıdaki kutulardaki kelimelerin zıt anlamlıları yanlarındaki görsellerde verilmiştir. Bu kelimelerin zıt anlamlılarını cümle içerisinde kullanarak yazınız.

Alçak

Cevap: Kartal çok yüksekten uçuyordu.

Yeni

Cevap: Yolda eski bir araba gördüm.

5. Aşağıdaki kelimelerin, satır sonuna sığmadığında nasıl bölünmeleri gerektiğini gösteriniz.

Cevap:

2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 34

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Atatürk hem iyi bir asker hem de iyi bir devlet adamıydı.
B) Cumhuriyet hepimizin en önemli değeridir.
C) Ali Rıza Bey, mustafa’nın iyi bir eğitim almasını istiyordu.

Cevap: C

7. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde virgülün ( , ) kullanımı hatalıdır?
A) Sivas, Erzurum ve Ankara Millî Mücadele’nin önemli
şehirlerindendir.
B) Atatürk Ankara’da Büyük Millet, Meclisi’ni açtı.
C) Atatürk Amasya, Erzurum ve Sivas’ta toplantılar yaptı.

Cevap: B

8. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı yoktur?
A) yeşil
B) beyaz
C) Siyah

Cevap: A

9. Aşağıda görselleri verilen varlıklardan hangisinin adı sözlükte diğerlerinden sonra gelir?

Cevap: A

***2. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları (Sayfa 32-33-34-35) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
1
0
1
1
0
0

Yorum Yap