Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 122-123-124-125-126-127-128 (Dünya ve Evren Teması)

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 122

Metni, noktalama işaretlerine dikkat ederek okuyunuz.

Sen! Ben! Hatta tüm insanlar büyük bir gezegende, Dünya’da yaşıyoruz. Peki Dünyamız nerede? Dünyamız da uzayda…

Tüm kediler!

Tüm köpekler!

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 123

Tüm ağaçlar!

Hatta tüm canlılar Dünyamızla birlikte uzayın bir parçası.

Uzay o kadar büyük ki! Orada Dünya elan başka pek çok gezegen daha var, Ayrıca Güneş gibi pek çok yıldız, gök adalar, gök taşları ve kuyruklu yıldızlar da uzayda.

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 124

1. ETKİNLİK

Yanda verilen yerküre modelini inceleyiniz. Ardından aşağıdaki çizim alanına Dünyamızın seklini çiziniz.

Cevap:

2. ETKİNLİK

Metnin konusu olan ifadeyi işaretleyiniz.

Cevap:

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 125

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimeleri ipler yardımıyla ilgili oldukları görsellere götürünüz. Görsellerden hareketle bu kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz.

Cevap:

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 126

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne yöre cevaplayınız.

1. İnsanlarla birlikte tüm canlılar nerede yaşamaktadır?

Cevap: Tüm canlılar Dünya’da yaşamaktadır.

2. Dünyamız nerede yer almaktadır?

Cevap: Dünya’mız uzayda yer almaktadır.

3. Uzayda Dünyamız dışında başka hangi gök cisimleri vardır?

Cevap: Güneş gibi pek çok yıldız, gök adalar, gök taşları ve kuyruklu yıldızlar da uzaydadır.

4. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Cümleleri bu g öre tamamlayınız.

Cevap:

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 127

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerin size çağrıştırdıklarını alttaki satırlara yazınız. 

Yazınızı yazarken harfler, kelimeler ve cümleler arasında uygun boşluk bırakmayı unutmayınız.

Yazınızı bitirdikten sonra kontrol etmeyi unutmayınız. Yazım ve noktalama yanlışlarınızı düzelttikten sonra yazınızı arkadaşlarınıza veya aile bireylerinize okuyunuz.

Cevap:

Uzay Çok Büyük Hem de Çoook Metni Cevapları Sayfa 128

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin satır sonlarına sığmadığında kısa çizgiyle nasıl ayrılabileceğini örnekteki gibi gösteriniz.

Cevap:

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Soruları cevaplayınız.

Cevap:

***Uzay Çok Büyük Hem de Çoook metni cevapları (Sayfa 122-123-124-125-126-127-128) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3
0
0
6
0
2
1

1 Yorum

Yorum Yap