Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Tavşan ile Kaplumbağa Dinleme İzleme Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Tavşan ile Kaplumbağa Dinleme İzleme metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 180-181-182-183-184 (Sağlık ve Spor Teması)

Tavşan ile Kaplumbağa Dinleme İzleme Metni Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Spor denince aklınıza neler geliyor?

(örnek) Spor denince aklıma sağlığımız için yaptığımız beden hareketleri geliyor. Koşu yapmak, futbol oynamak, voleybol oynamak, jimnastik yapmak gibi sporlar geliyor.

2. Arkadaşlarınızla futbol, basketbol, tenis, koşu, voleybol gibi sporların canlandırmasını yapın. İsterseniz bununla ilgili sessiz sinema oyununu oynayın.

Bu etkinliği sınıfta arkadaşlarınızla yapabilirsiniz.

3. Koşu sporu ile ilgili yaptığınız araştırmayı sınıfta sunun.

Koşu sporu, her yerde yapılabilen, vücudun farklı bölgelerini aynı anda çalıştırabilen bir egzersiz yöntemidir. Kuvvet ve dayanıklılığı arttırır, kas ve kemik yapısını güçlendirir. Bağışıklı sisteminin güçlenmesine katkı yapar. Vücutta biriken toksinlern ve fazla suyun dışarı atılmasında yardımcı olur. Koşu sporu ayrıca atletizmin bir branşıdır. Kısa mesafe, orta mesafe, uzun mesafe, engelli koşu ve bayrak koşuları günümüzde yapılan koşu sporlarındandır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Metin ile ilgili görselleri inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?

Cevap: Metin, tavşan ile kaplumbağanın yaptığı yarıştan söz ediyor olabilir.

2. ETKİNLİK

Metni bir kez daha dinleyelim. Metinden hareketle kelimelerin anlamlarını tahmin edelim.

Cevap:

övünmek: Bir niteliği sebebiyle kendini yücelmiş sayarak bundan abartmalı bir biçimde söz etmek, iftihar etmek

yarışma: Yarışmak işi, müsabaka

alay etmek: Bir kimsenin, bir şeyin, bir durumun, gülünç, kusurlu, eksik vb. yönlerini küçümseyerek eğlence konusu yapmak

gayretli: Çalışkan, çaba gösteren

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Sonuç Yayınları

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini yazalım.

Cevap: 

Metnin konusuMetnin ana fikri
Kendini beğenmekKendimizi büyük görmemeli, kibirli davranmamalıyız.

4. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: KİBİRLİ OLMANIN SONUCU

5. ETKİNLİK

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

• Sizce tavşan yarışmayı kazanabilir miydi? Niçin?

Cevap: Kazanabilirdi. Çünkü tavşan, kaplumbağaya göre daha hızlı koşan bir hayvandır.

• Tavşanın davranışını doğru buluyor musunuz? Neden?

Cevap: Hayır bulmuyorum. Çünkü kibirli olmak doğru bir davranış değildir.

• Yarışı niçin kaplumbağa kazandı?

Cevap: Tavşan kendini büyük gördü ve kaplumbağayı küçük düşürmek için bitiş çizgisine yakın bir yerde uyuyakaldı. Böylece geçen zamanda kaplumbağa yarışı bitirdi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Sonuç Yayınları

6. ETKİNLİK

Tavşan ile kaplumbağanın kişilik özelliklerini karşılaştıralım.

Cevap: 

TavşanKaplumbağa
Kibirli, kendini beğenen, rakibine saygı duymayan, onu küçük gören
biridir.
Rakibinden korkmayan, çalışma ve azmin bir şekilde başarı getireceğine inanan, çalışkan biridir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Sonuç Yayınları

7. ETKİNLİK

Kaplumbağaya, yarışmada gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etmek için bir kart hazırlayın. Daha sonra bir tebrik mesajı yazın.

Cevap: 

(örnek)

Sevgili kaplumbağa.

Kazanmanın imkansız gibi göründüğü bu yarışmada azim ve kararlılıkla yarışmayı sonuna kadar götürüp, rakibinin küçük düşürücü davranışlarına rağmen yarışı kazandığın için seni gönülden tebrik ediyorum

Ahmet TÜRK

8. ETKİNLİK

Oynadığınız bir oyunla veya katıldığınız bir yarışmayla ilgili anınızı yazın.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Sınıfa küçük birer saksı ve biraz da toprak getiriniz.

2. Bir hafta boyunca annenizin pişirdiği sebze yemeklerini yiyiniz ve bunların adlarını öğreniniz.

***Tavşan ile Kaplumbağa Dinleme İzleme metni cevapları (Sayfa 180-181-182-183-184) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap