Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu)

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 120-121-122-123

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu)

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu)

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 120

Oynuyorum

Ne çok spor dalı var.
Ben hepsini yaparım.
Yüzerim, koşarım,
Tavşan gibi zıplarım.
Harika top oynarım.
Bisiklete binerim.
Yine de arkadaşlarımla
Oynamayı çok severim!

Aziz SİVASLIOĞLU

İlk beş soruyu yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

1. Çocuk hangi sporları yapabildiğini söylüyor?

Cevap: Yüzme, koşma, atlama, futbol, bisiklet.

2. Çocuk neyi çok sevdiğini söylüyor?

Cevap: Arkadaşlarıyla oynamayı.

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 121

3. Sizce çocuk niçin en çok arkadaşlarıyla oynamayı seviyor?

Cevap: Arkadaşlarıyla daha çok eğlenceli vakit geçirdiği için.

4. Şiirin konusunu yazınız.

Cevap: Spor ve oyun

5. Şiirde geçen tür adlarını yazınız. Bunları çoğul hâle getiriniz.

Cevap:

  • sporlar
  • dallar
  • tavşanlar
  • toplar
  • bisikletler
  • arkadaşlar

6. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Altı çizili sözcüklerin eş anlamlılarını bulup altlarına yazınız.

Cevap:

Beyaz saçlı kadın, çocukları etrafına toplamış masal anlatıyor.
Ak_________________çevresine

Yoksul adam, iki yıldır bu evde yaşıyordu.
Fakir________senedir

7. “Sağlıklıyım” sözcüğünü hecelerine ayırıp yazınız. Sözcüğün kaç ünlü ve kaç ünsüzden oluştuğunu belirtiniz.

Cevap:

sağ – lık – lı – yım

4 ünlü
7 ünsüz

8. Aşağıdaki sözcükleri sözlükteki sıralamaya uygun olacak şekilde numaralandırınız.

Cevap:

(3)sağlık (4)oyun (1)besin (5)uyku (2)Güneş

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 122

9. Yarım bırakılmış cümleleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.

Cevap:

Çocuk, sütünü lıkır lıkır içti .

Kardeşim her geçen gün biraz daha büyüyor .

Markete ne zaman gideceğiz ?

Hafta sonu teyzemler gelecek mi ?

10. Aşağıdaki cümleleri, bulutlarda verilen sözcüklerle tamamlayınız.

ünlü
zıt anlamlı
ünsüz
eş anlamlı
kısa çizgi
alfabetik
yazar
hece
şair

Cevap:

Alfabemizde yirmi bir tane ünsüz harf vardır.

Ağzımızın bir hareketiyle çıkan ses ya da ses topluğuna hece adı verilir.

Her hecede mutlaka bir ünlü harf bulunur.

Sözlük, yazım kılavuzu ve ansiklopedilerde sözcükler alfabetik sıraya uygun dizilmiştir.

Yazılışları farklı, anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı sözcükler denir.

Şiir yazan kişiye şair adı verilir.

Satır sonuna sığmayan sözcükler uygun hecesinden kısa çizgi ile ayrılır. Alt satıra geçilerek sözcüğün yazımı tamamlanır.

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 123

11. Aşağıda verilen hecelerden hangilerinin tek başına da anlamı vardır? Bunları bulup çember içine alınız. Diğer hecelerden de anlamlı sözcükler oluşturup kendi stilinizde yazınız.

Cevap:

  • oyun
  • tenis
  • maya
  • körebe
  • yarış

12. Doktoruna gitmek isteyen çocuğu, uygun yollardan geçirerek hastaneye ulaştırınız.

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme - Labirent

Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme – Labirent

*** Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
6
1
0
1
1
1
1

12 Yorum

Yorum Yap