Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Sağlık Muhafızları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 87-88-89-90-91-92-93 (Sağlık ve Spor Teması)

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 87

SAĞLIK MUHAFIZLARI

EBA’dan veya TRT’den internet sitesinden yararlanarak “Sağlık Muhafızları” adlı çizgi filmi izleyiniz.

Cevap: Sağlık Muhafızları adlı çizgi filmi izlemelisiniz.

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlede yer alan boşlukları izlediğiniz filme göre doldurunuz.

Cevap:

Sağlık muhafızları alarmı, virüs ve bakteri vücuda girmeye çalıştığı için çalmıştır.

2. ETKİNLİK

“Korktuğu başına gelmek” ifadesinin anlamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Olması istenmeyen şeyle karşı karşıya gelmek.
Bir neden yüzünden heyecanlanmak.

Cevap: Olması istenmeyen şeyle karşı karşıya gelmek.

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz filmde bağışıklık sistemini güçlü kılmak için yapılması gerekenlerden biri aşağıda verilmiştir. Eksik olanları yazınız.

•Aşı olmak

Cevap: Düzenli doktor kontrolleri, düzenli beslenme, besin ve vitamin, düzenli uyku, düzenli spor.

4. ETKİNLİK

Filmde hastalıklardan korunmak için “ellerimizle” ilgili hangi uyarı yapılmıştır?

Cevap: Ellerimizi yıkamadan hiçbir şey yemeliyiz.

Arkadaşlarınızla okul bahçesine çıkıp öğlen teneffüsünde seksek oynamaya ne dersiniz? Bu oyun için yanınıza tebeşir alabilirsiniz.

Cevap: Okul bahçesinde öğlen teneffüsünde arkadaşlarınızla seksek oynayabilirsiniz.

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 88

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki görsellerde anlatılanlarla ilgili birer cümle yazınız.

Cevap:

Müzik dinlemek çok eğlenceli.
Müzik dinlerken dans etmek çok güzel.

Hasta olunca doktora gidilmeli.
Doktorlar hastayı muayene eder.

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 89

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde yay ayraçla belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yerleştiriniz.

ÇİLLİ HOROZ

Çilli horoz her sabah güneş doğmadan öterdi (.) Çiftlikteki tüm hayvanlar horozun sesiyle uyanırdı (.) Sadece tembel ördek Vak Vak uyanmazdı (.) Vak vak sağır olduğu için horozun sesini duyamıyordu (.) Onun için geç uyanıyordu (.) Vakvak () ın sağır olduğunu doktor Gulugulu Hindi söylemişti (.) Gulugulu Hindi yanında sürekli kitap taşır (,) arkadaşlarına yardım eder (,) çiftliğin işlerinin aksamamasını sağlardı (.)

Yay ayraçların içine yazdığınız noktalama işaretlerini cümlede kullanarak aşağıya yazınız.

Cevap:

Ece’nin kalemi çok güzel.
Hasta olmamak için düzenli uyumalı, düzenli spor yapmalı ve dengeli beslenmeliyiz.
Bugün hava çok güzel.

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 90

7. ETKİNLİK

• Metindeki altı çizili kelimelerin anlamlarını bulmacadan belirleyiniz.
• Belirlediğiniz kelimeyi bulmacadaki uygun bölüme yazınız.

TONTON HANIM’IN KEDİSİ

İhtiyar Tonton Hanım, Londra’daki upuzun bir binanın en üst katında yaşarmış. Onu tanıyanların çoğu onun için üzülürmüş çünkü Tonton Hanım’ın, kapısının önüne varana dek tam seksen dört basamak çıkması gerekirmiş. Gerçi Tonton Hanım buna aldırış etmezmiş. Onca merdiven çıkmanın dizlerini ağrıttığı doğruymuş ama avantajları da yok değilmiş. Bir kere Tonton Hanım öyle yüksekte yaşıyormuş ki penceresinden karşıki uzun binanın tepesindeki gökyüzü görünüyormuş ve bu herkese nasip olan bir şey değilmiş. Sabahları dışarı bakıp içinden şöyle diyebiliyormuş: “Gökyüzü masmavi. Bugün hasır şapkamı takayım.” ya da “Gökyüzü beyaz, kar yağacak. Bugün yün şalımı sarınayım.” veya “Gökyüzü bulutlu, en büyük şemsiyemi alayım.” Tonton Hanım’ın farklı havalar için üç şemsiyesi varmış ve bu üç şemsiyenin en büyüğü şimdiki şemsiyelerin hepsinden daha kocamanmış. Tonton Hanım’ın en üst katta yaşamasının bir avantajı daha varmış. Evin tavanının ortasında bir kapak bulunuyormuş; Tonton Hanım seyyar merdivenini bu kapağın altına koyup tırmanabilir, kapağı açıp çatıya çıkabilirmiş. Çatıdan Londra’daki binalara yukarıdan bakıp fabrika bacalarını ve çan kulelerini, en çok da sayamayacağımız kadar fazla, Londra’nın dumanlı ufuklarına doğru eriyip gidiyormuş gibi görünen bir sürü baca külahını görürmüş. Güzel bir manzaraymış ama dizlerinin arkası seksen dört basamak yüzünden acıdığı için Tonton Hanım, kömür dışında başka hiçbir şey için zahmet edip de çatıya çıkmazmış. Bir kedi olan ve Tonton Hanım ile birlikte yaşayan Kömür; güneşli günlerde, bazen de dolunaylı gecelerde çatıya çıkmaya bayılırmış. Çatı, Kömür’ün en sevdiği üç şeyden biriymiş. Kömür’ün en sevdiği diğer iki şey de çay saatinde yediği bir parça balık ve Tonton Hanım’ın arkadaşlığıymış. Tonton Hanım’a gelince o da Kömür’e pek düşkünmüş.

Cevap:

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 91

8. ETKİNLİK

Aşağıda anlamları verilen kelimeleri bulmacaya yerleştiriniz.

Cevap:

1. Bir yapının, kapalı bir yerin üst bölümünü oluşturan düz ve yatay yüzey, taban karşıtı. (tavan)
2. Bakışı, dikkati çeken her şey, görünüş. (manzara)
3. Bir kimsenin elde edebildiği veya sahip olabildiği şey. (nasip)
4. Saz, kabuk, yaprak vb. bir bitki maddesiyle örülmüş taban veya tavan örtüsü. (hasır)
5. Kolay taşınabilen, katlanarak taşınabilir duruma getirilebilen, portatif. (seyyar)
6. İçine bazı şeyler koymak için huni biçiminde bükülmüş kâğıt kap. (külah)
7. Kadınların omuzlarını örtmek için kullandıkları geniş atkı. (şal)

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 92

9. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin karşıt anlamlısını “Tonton Hanım’ın Kedisi” başlıklı metinden bulup işaretleyiniz. İşaretlediğiniz kelimeleri aşağıdaki kutuların içine yazınız.

Cevap:

genç→ihtiyar
alt→üst
arka→ön
alçak→yüksek
kısa→uzun
içeri→ dışarı
aşağı→yukarı

İşaretlediğiniz kelimelerden dördünü seçiniz. Seçtiğiniz kelimelerin her birini birer cümlede kullanınız.

Cevap:

İhtiyar adam yürüyüş yapmak için sahile gitti.
Kuşlar çok yüksekten uçuyordu.
Bora’nın boyu çok uzun.
Dışarıda yağmur var.

Sağlık Muhafızları Metni Cevapları Sayfa 93

10. ETKİNLİK

Aşağıdaki görseller “pis, güz, rüzgâr, armağan, misafir” kelimelerinin eş anlamlılarına aittir. Bu kelimelerin eş anlamlarını bulup uygun görselin altına yazınız.

Cevap:

Yukarıda yazdığınız kelime çiftlerinden istediğiniz ikisi ile örnekteki gibi cümle oluşturup yazınız.

Örnek: Senin hediyen güzeldi. Benim armağanım da çok güzeldi.

Cevap:

Eski ayakkabım çok pis. Ama yeni aldığım ayakkabım da kirlendi.
Güz dönemi sıcak olmuyor. Sonbahar aylarını çok seviyorum.

***Sağlık Muhafızları metni cevapları (Sayfa 87-88-89-90-91-92-93) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
5
0
0
11
0
0
0

Yorum Yap