Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Oyuncakçı Metni Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Oyuncakçı metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 6-7-8-9-10-11 (Çocuk Dünyası Teması)

Oyuncakçı Metni Cevapları

Oyuncakçı Metni Cevapları Sayfa 7

Aşağıdaki şiiri vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat ederek okuyunuz.

OYUNCAKÇI

Oyuncaklarla dolu dünyamda,
Tahta atlarda, renkli toplarla,
Minik tekerlekli kamyonlarda…
Hep çocukluğumu yaşarım ben.

Eğer bir çocuk olsam yeniden,
İnmezdim ağaç tepelerinden.
Düşler ülkesine yelken açıp,
Korsanlarla savaşırdım yeniden.

Oyuncaklarla dolu dünyamda,
Tahta atlarda, renkli toplarla,
Minik tekerlekli kamyonlarda…
Hep çocukluğumu yaşarım ben.

Tekin ÖZERTEM

Oyuncakçı Metni Cevapları Sayfa 8

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki ifadelerden şiirin konusu olan seçeneği işaretleyiniz.

Çocuklukta oynanan oyunlar
Çocukluğa özlem
Büyümenin faydaları
Bir çocuğun hayalleri

Cevap: Çocukluğa özlem

2. ETKİNLİK

Aşağıda görselleri verilen oyuncakları inceleyiniz. Şiirde adı geçenleri işaretleyiniz.

Cevap:

Oyuncakçı Metni Cevapları Sayfa 9

3. ETKİNLİK

Aşağıda verilen kelimeleri anlamlarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

Oyuncakçı Metni Cevapları Sayfa 10

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Şair hangi dönemin özlemini çekmektedir?
A) Bebekliğinin
B) Çocukluğunun
C) Gençliğinin

Cevap: B

2. Şair, çocukluğuna dönebilse aşağıdakilerden hangisini yapmayacaktır?
A) Korsanlarla savaşacaktır.
B) Ağaçlara tırmanaca
C) Tatile gidecektir.

Cevap: C

3. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin şiirde zıt anlamlısı vardır?
A) Boş
B) Beyaz
C) Hayal

Cevap: C

4. Aşağıdakilerden hangisi şiirin başlığı olamaz?
A) Çocukluk Özlemi
B) Oyuncak Sevgisi
C) Gençlik Güzeldir

Cevap: C

Oyuncakçı Metni Cevapları Sayfa 11

5. ETKİNLİK

Aşağıda görselleri verilen varlıkların adlarını altlarına yazınız. Ardından yazdığınız kelimeleri sözlük sırasına göre numaralandırınız.

Cevap:

***Oyuncakçı metni cevapları (Sayfa 6-7-8-9-10-11) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
2
0
4
1
0
1

Yorum Yap