Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme (7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları)

Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, MEB Yayınları 7. sınıf Türkçe ders kitabı Sayfa 100-101-102-103

Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme (7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları)

Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 100

KİTAPLA GELEN MUTLULUK
(Doğan Bey (…) elli yaşlarında emekli lise edebiyat öğretmenidir. Bilgili, kültürlü, efendi, çok okuyan birisidir. Geniş bir kütüphaneye sahiptir. (…) Doğan Bey’in okuma isteği bitmek tükenmek bilmez. O, bir kitap kurdudur. Bir kitaba başladığı zaman bitirmeden bırakmaz. O; kendisine en iyi dost, arkadaş olarak kitabı seçmiştir. Aynı zamanda araştırmaya meraklıdır. Kütüphanesinde roman, şiir kitaplarının yanında bilime dayalı kitaplar da yer alır. Düşünülürse Doğan Bey’in dolu dolu bir hayat yaşamadığı anlaşılır. Ancak yine de o, bu yolu seçmiştir. Hayatın bu çirkinliğine, bu cahilliğine bir dur diyebilmek içindir ki o, öğretmen olmuştur. Şimdi yalnızdır. Ama o, hayatı boyunca insanlara bir şeyler verebilmek, onları eğitebilmek için çalışıp çabalamıştır. Kim bilir belki günün birinde karaladıkları, bir kitap olacak ve o hep yaşayacaktır. (…)

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Doğan Bey kimdir? Özellikleri nelerdir?

Cevap: Doğan Bey, elli yaşlarında emekli lise edebiyat öğretmenidir. Bilgili, kültürlü, efendi, çok okuyan birisidir.

2. Doğan Bey’in kütüphanesinde hangi tür kitaplar yer almaktadır?

Cevap: Doğan Bey’in kütüphanesinde roman, şiir kitaplarının yanında bilime dayalı kitaplar da yer alır.

3. “Kim bilir belki günün birinde karaladıkları, bir kitap olacak ve o hep yaşayacaktır.” sözünü açıklayınız?

Cevap: Her gün kaleme aldığı yaptığı denemeler bir gün birikerek bir kitap halini alabilecektir. Bu da onun ileride eser sahibi bir yazar olmasını sağlaması bakımından önemlidir.

4. İnsanlar asırlardan beri düşündüler, konuştular ve sonunda yazmayı öğrendiler. Böylelikle düşündüklerini, yaptıklarını tarihe mal etme fırsatına kavuştular. Bilgilerini ve tecrübelerini aktararak gelecek nesillere ışık tuttular.

Paragrafa göre, insanlar bilgi ve tecrübelerini gelecek nesillere nasıl aktarmışlardır?
A) Yazıyı bularak
B) Düşünüp konuşarak
C) Sürekli çalışarak
D) İletişim kurarak

Cevap: A

Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 101

5. Aşağıdaki şiirde kullanılan söz sanatları hangileridir?

A) Tezat – Kişileştirme
B) Konuşturma – Abartma
C) Kişileştirme – Konuşturma
D) Abartma – Tezat

Cevap: C

6. I. Hemen hemen her gün nasıl bir öykü yazabilirim diye düşündüm.
II. Hepsini ama hepsini dikkatle okudum.
III. Yaz tatilim boyunca bir öykü yazmak için çok çalıştım.
IV. Babam çeşitli öykü yazarlarının kitaplarını aldı bana.
Numaralandırılmış cümlelerle bir paragraf oluşturulduğunda sıralama aşağı- dakilerden hangisi olur?
A) III, I, II, IV
B) III, I, IV, II
C) IV, II, I, III
D) IV, II, III, I

Cevap: B

7. Aşağıda verilen cümlelerdeki zarfları bularak altlarını çiziniz.

Cevap:

a) Yaşlı adam, kaygan yoldan dikkatli bir şekilde karşıyageçti.
b) İnsanların çoğu, lezzetli yemek yemeyi çok sever.
c) Karadeniz yaylalarında ilginç hayvanlar her zaman görülebilir.
ç) Akıllı insanlar zamanlarını neden boşa geçirirler?
d) Kimileri düşüncesizce hareket edebilir.
e) Doğada yeni şeyler keşfetmek isteyenler dışarı çıkmalıdır.

8. Aşağıdaki tabloyu uygun şekilde doldurunuz.

Cevap:

***Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme cevapları (Sayfa 100-101-102-103) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1
1
0
4
0
0
2

Yorum Yap