Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları (2) 6. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 182-183-184-185
(Okuma Kültürü Teması)

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları - 6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları (2)

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları – 6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları (2)

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları Sayfa 182

1. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metni aşağıda boş bırakılan yere özetleyiniz.

Cevap: 

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Metni Özeti

Oğuz’un arkadaşları bir kampanya düzenleyip her hafta bir kitap okumaya başladılar. Kitapları okuduktan sonra aralarında kitap hakkında konuşuyorlardı. Oğuz da bu kampanyaya katılıyor fakat tartışmalarda hep susuyordu çünkü daha önce hiç kitap okumamıştı. Eve gidip kitap okumaya başladı fakat çok sıkıldı. Bunun nedenini annesine sordu. annesi bu sorunu aşmak için kitap okumayı istemesi ve kitap okumaya çalışması gerektiğini söyledi. Oğuz da kitap okumak için kendine bir program yaptı. İlk birkaç hafta zorlandı fakat sonrasında yavaş yavaş kitap okuma süresini uzatmaya başladı. Bir süre sonra kitaplar onu heyecanlandırmaya başladı. Sonunda hiç sıkılmadan kitap okumayı başardı ve kitaplar ona yeni dünyalar keşfetmesini sağladı.

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları Sayfa 183

2. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne uygun bir başlık belirleyerek yazınız.

Cevap: 

NASIL SIKILMADAN KİTAP OKUYABİLİRİZ?

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Oğuz’un arkadaşları nasıl bir kampanya düzenlemişlerdir?

Cevap: Her hafta bir kitap okuyup o kitap hakkında tartışma kampanyası düzenlemişlerdir.

2. Oğuz’un arkadaşları arasında suskun kalmasının sebebi nedir?

Cevap: Daha önce hiç kitap okumamasıdır.

3. Annesi, Oğuz’un sorununa çözüm olarak ne sunmuştur?

Cevap: İsteyerek ve sorunu çözmeye çalışarak sorununu aşabileceğini söylemiştir.

4. Siz olsaydınız Oğuz’a çözüm önerisi olarak ne sunardınız?

Cevap: (örnek) Önce ilgi duyduğu alanlara yönelik yazılmış kitapları okumasını söylerdim.

5. Oğuz’un kitap okuma alışkanlığı kazanma yolunda uyguladığı programı nasıl buluyorsunuz? Sizce bu yöntem etkili midir?

Cevap: (örnek) Bence iyi bir çözümdür ve etkilidir.

6. Siz kitap okuma alışkanlığı kazanmak için nasıl bir yol izlediniz?

Cevap: Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları Sayfa 184

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde Oğuz’un kitap okumakta zorlanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Kendi hayatınızdan ve çevrenizdeki örneklerden yola çıkarak metinle ilgili görüşlerinizi aşağıdaki boşluğa yazınız.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

5. ETKİNLİK

a) Aşağıda verilen kelime ve kavram havuzundaki kelimelerden en az üç tanesini kullanarak kitap okumak üzerine bir konuşma yapınız. Kelimeleri anlamlarına uygun olarak kullanmaya dikkat ediniz.

Cevap: 

(örnek)

Sevgili Arkadaşlar,

Kitaplar, klasik tabirle insanların en yakın arkadaşlarıdır. Pek çok insan bu cümleyi düşünmeden kursa da; aslında gerçekten öyledir. Hangi arkadaş 7 gün 24 saat yanımızda olabilir ki? Ama kitaplar olur. Hangi arkadaş her canımız sıkıldığında yanı başımızda hazır durumdadır? Kitaplar haricinde… Kitapların dünyasında yaşamak, insanın hiçbir zaman yalnız kalmamasını ve her daim yeni dostlar edinmesini sağlar.

Her yeni kitap, yeni bir arkadaştır. Farklı her bir kitaptan alınacak dersler, öğrenilecek şeyler vardır. Kitaplar, insanlar için iyi birer arkadaş olmalarının yanında; bilgi deposudur ve insanların hayal gücünü geliştirir. Kitaplardan elde edilebilecek bilgileri başka hiçbir yerde bulmak mümkün değildir. Ayrıca her birisi yeni bir dünyaya açılan kapı konumunda olan kitaplar sayesinde insanın hayal dünyası ve düşünce ufku genişler. Zihni gelişir, hayata farklı pencerelerden de bakabilmeyi öğrenir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

b) Konuşmanızı aşağıdaki forma göre değerlendiriniz.

Değerlendirmenizi siz yapabilirsiniz.

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme Metni Cevapları Sayfa 185

6. ETKİNLİK

Aşağıda bir bölümü verilen metni tamamlayınız. Metninize uygun bir başlık belirleyiniz.

Evde, dersler dışındaki bütün zamanı kitap okuyarak geçiriyorum diye annemle babam benden şikâyet ediyorlar. Onlarla pek zaman geçiremiyorum diye söyleniyorlar bana bazen. Daha doğrusu, takılıyorlar bana. Çok kitap okuyorum diye ciddi ciddi kızacak hâlleri yok ya!

Aslında, bazı günler biraz fazla kaçırdığımı ben de fark ediyorum. Tatil günleri daha çok oluyor bu. Beni odamdan yemeğe bile zorla çıkarıyorlar. Bir yere gitsek de yine aynı şey. Uçakta, arabada, trende her yerde okurum ben.

*** Oğuz Kitaplarla Tanışıyor dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
282
20
18
67
324
27
93

132 Yorum

Yorum Yap